Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: Μια οφειλόμενη αναφορά στους αφανείς εργάτες των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, τους Γραμματείς.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα    www.poseepea.blogspot.com   poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206


Αθήνα 9/9/2011
Α.Π: 83


Θέμα : « Μια οφειλόμενη αναφορά στους αφανείς εργάτες των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, τους Γραμματείς »


Στο με αριθμό πρωτοκόλλου  82/8-9-2011 ενημερωτικό έγγραφο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α,  με θέμα: « Ενημέρωση σχετικά με τη φημολογία περί άμεσης κατάργησης των ΚΕ.Δ.Δ.Υ», εκ παραδρομής δεν αναφερθήκαμε στους ολίγους αριθμητικά αλλά με σπουδαία και σημαντική προσφορά Γραμματείς των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Η πλειονότητα των υπαλλήλων αυτών, οι οποίοι αν και τυπικά ανήκουν στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης(ΔΕ), διαθέτει πτυχία και γνώσεις επιπέδου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης(ΠΕ) και από τη στιγμή που προσελήφθησαν στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, προσέδωσαν μία καινούργια δυναμική στο θεσμό.

 Υποστήριξαν και υποστηρίζουν με αυταπάρνηση εκτός από το Διοικητικο-οικονομικό κομμάτι του θεσμού και το αμιγώς εκπαιδευτικό, συνδράμοντας το Εκπαιδευτικό και το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο έργο του.

Η εύρυθμη λειτουργία των ΚΕ.Δ.Δ.Υ βασίζεται κατά ένα μεγάλο ποσοστό στους αφανείς αυτούς εργάτες, οι οποίοι τιμούν και με το παραπάνω το πενιχρό επιμίσθιό τους, προσδίδοντας υπεραξία στις υπηρεσίες που προσφέρει ο θεσμός αυτός  στον Έλληνα πολίτη.

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                          Κατσούλη Παναγιώτα                                      
                        

                
                        

Προσωρινοί Πίνακες Υποψηφίων Αναπληρωτών-Ωρομισθίων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π Σχολ.Έτους 2011-12, Περ/κής Δ/νσης Εκπ/σης Ηπείρου

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(ΠΟΣΕΕΠΕΑ)
Βερανζέρου 14, Αθήνα    www.poseepea.blogspot.com   poseepea@yahoo.gr
Tel: 6974714206



Αθήνα 8/9/2011
Α.Π: 82



Θέμα : « ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ»



Εδώ και αρκετό καιρό διακινείται μία έντονη φημολογία περί κατάργησης των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ), τα οποία αποτελούν υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ και σκοπό έχουν, κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.2 του ν.3699/2008, τη διαφοροδιάγνωση, τη διάγνωση, την αξιολόγηση και την αποτύπωση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών, καθώς και την εφαρμογή ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων αποκατάστασης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας.

Χθές, Τετάρτη 7-9-2011, η φημολογία αυτή κορυφώθηκε, όταν διέρρευσαν κάποιες πληροφορίες περί άμεσης κατάργησης των ΚΕΔΔΥ, στα πλαίσια της συμφωνίας Κυβέρνησης και Τρόϊκας, όσον αφορά στην  κατάργηση διαφόρων  οργανισμών Υπουργείων. Η διαρροή αυτή προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και αναστάτωση, για μια ακόμη φορά, στο σύνολο των  εργαζομένων  Εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού των ΚΕΔΔΥ.

 Μάλιστα την αγωνία και τον προβληματισμό τους ενέτεινε η φήμη περί πρόθεσης του ΥΠΔΒΜΘ να «εκχωρήσει» τους εργαζομένους των ΚΕΔΔΥ στο Υπουργείο Υγείας, η άρνηση του τελευταίου να τους δεχθεί και ο προβληματισμός, τελικά, του ΥΠΔΒΜΘ για το τι θα κάνει  τους εργαζομένους των υπό κατάργηση ΚΕΔΔΥ.

Το Δ.Σ της Ομοσπονδίας, έντονα προβληματισμένο με τη διαμορφωθείσα πολύ άσχημη κατάσταση, μετέβη σήμερα στο ΥΠΔΒΜΘ και είχε σειρά επαφών, με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής , κο Αλεβίζο, τον Σύμβουλο της κας Υπουργού ΥΠΔΒΜΘ, κο Κατσαρό και με το γραφείο της Διευθύντριας της   Υπουργού ΥΠΔΒΜΘ κας Λόκανα.

Απαξάπαντες μας διαβεβαίωσαν, ότι το Υπουργείο δεν είχε και δεν έχει καμμία πρόθεση κατάργησης των ΚΕΔΔΥ και εδήλωσαν πλήρη άγνοια για το περιεχόμενο των φημών.

Μάλιστα ο Δντής Ειδικής Αγωγής κος Αλεβίζος , μας δήλωσε και προς τιμήν του, ότι δεν θα διστάσει να παραιτηθεί, αν τα ΚΕΔΔΥ καταργηθούν.  Στα πλαίσια δε της Διοικητικής Αναδιοργάνωσης, προτίθενται να τα  αναμορφώσουν, ενδυναμώνοντας το  ρόλο και την αποστολή τους.
 
 Όσον αφορά στους εργαζόμενους, λάβαμε την διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει η εργασιακή και επιστημονική τους υπόσταση και πως αποτελούν πολύτιμα μάχιμα στελέχη στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α μετά όλα αυτά αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει την αμέριστη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους συναδέλφους Εκπαιδευτικούς και Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό των ΚΕΔΔΥ, οι οποίοι εν μέσω όλων αυτών των αντικρουόμενων φημών, οι οποίες προσβάλλουν ευθέως την αξιοπρέπεια τους, επαγγελματική και ανθρώπινη, εξακολουθούν να δουλεύουν σκληρά για να εξυπηρετήσουν το μαθητή, το γονιό, τον εκπαιδευτικό της τάξης.

 Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τη μάχη, όταν οι συνθήκες το απαιτήσουν, για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα του μη προνομιούχου Έλληνα πολίτη, στο να απολαμβάνει τις υπηρεσίες  που μπορούμε να του παρέχουμε.



Για το Δ.Σ



Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                              Κατσούλη Παν                                         
                        


Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ(Ε.Ε.Π) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Β.Π)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ Τ.Κ.10432 Αθήνα, tel: 6974714206, e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
Αθήνα 6/9/2011
Α.Π: 81



Θέμα : « ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ  ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ(Ε.Ε.Π) ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Β.Π)»



·       Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού προσωπικού(Υ.Σ.Ε.Ε.Π), θα συνεδριάσει για να εξετάσει τις αποσπάσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π την ερχόμενη εβδομάδα.

·                           Ακολούθως αναμένεται η κατανομή των Αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στις  Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης , ώστε να στελεχωθούν τα  ΚΕ.Δ.Δ.Υ και οι Σ.Μ.Ε.Α.Ε. της χώρας.





                                                         Για το Δ.Σ




Ο Πρόεδρος                                                                     Η Γ. Γραμματέας  








Βούγιας Βασίλης                                                                Κατσούλη Π.                                          

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης , Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) σχολικού έτους 2011-2012

Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Κέντρα Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) σχολικού έτους 2011-2012