Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΕΕΑΠΙΝ

Αναρτούμε εδώ τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Ευχόμαστε στις συναδέλφους Συγχαρητήρια για την εκλογή τους και Καλή Δύναμη στο έργο τους.


Αποτελέσματα εκλογών

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για ανάδειξη Δ.Σ., Ελεγκτικής Επιτροπής του ΣΕΕΑΠΙΝ καθώς και Αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία έχουν ως εξής:

Σε σύνολο σαραντατριών (43) έγκυρων ψηφοδελτίων για ΔΣ έλαβαν:

Μαρία Αγάθου  25 ψήφους
Αννέτα Καββαδά 24 ψήφους
Δώρα Κατσαρού 20 ψήφους
Βασιλεία Καρβούνη 16 ψήφους
Ευαγγελία Μουτσιούλη 16 ψήφους
Αλεξάνδρα Παγκράτη 14 ψήφους
Ειρήνη Βονιτσάνου 13 ψήψους

Συνεπώς εκλέγονται για το ΔΣ οι πέντε πρώτοι με αναπληρωματικούς του δύο επόμενους.

Για την Ελεγκτική Επιτροπή έλαβαν:

 Κασσιανή Δεσύλλα  31 ψήφους
Αγαθή Σουπιώνη 29 ψήφους
Ιωάννα Καρέλλου 19 ψήφους

Συνεπώς εκλέγονται και οι τρείς υποψήφιες

Για αντιπρόσωποι στην Ομοσπονδία έλαβαν:

Μαρία Αγάθου  22 ψήφους
Αννέτα Καββαδά 22 ψήφους
Ιωάννα Καρέλλου  18 ψήφους

Συνεπώς εκλέγονται οι δύο πρώτοι.

Πηγή: http://eidikotitesionian.blogspot.gr/

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 14-12-2015, στο Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων συνάντηση κλιμακίου του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ αποτελούμενη από τους Σ. Καρπενησιώτη, Ε. Τραγάκη, Χ. Αλμπάνη και Κ. Παπαευαγγέλου και των αιρετών του ΚΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου και Β. Βούγια, με τη νέα Διευθύντρια Ειδικής Αγωγής κυρία Θεοδώρα Αστέρη. 
   Στη συνάντηση που διεξήχθη σε φιλικό και συνεργατικό κλίμα συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο και συγκεκριμένα: 

  •  εκπροσώπηση  του ΕΕΠ και ΕΒΠ στις επιτροπές επεξεργασίας νομοθετικών ρυθμίσεων
  •  λειτουργία ιδρυμένων ΣΜΕΑΕ καθώς και ίδρυση νέων
  • προτάσεις επί του νομοσχεδίου που θα αφορά και στην Ειδική Εκπαίδευση
  • προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ
  • προτυποποίηση διαδικασιών αξιολόγησης
  • εργασιακά δικαιώματα ΕΕΠ και ΕΒΠ
  • θέματα Ενιαίου Πίνακα
  • ανακατανομή κενών οργανικών θέσεων
  • ανάγκη ύπαρξης Γραφείου Ειδικής Εκπαίδευσης στο ΙΕΠ
  • καθηκοντολόγιο ΕΒΠ στα Γενικά Σχολεία
  • θέματα πρόληψης και πρώιμης παρέμβασης
   Τέλος, ενημερωθήκαμε από την κυρία Αστέρη ότι η εγκύκλιος για τις μεταθέσεις θα βγει σύντομα και πάντως πριν τα Χριστούγεννα.
   Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχηθούμε στη νέα Διευθύντρια ΕΑΕ συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων της και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της. Από την πλευρά μας δεσμευόμαστε να συνεργαστούμε με πνεύμα συναίνεσης και να συμβάλουμε με εποικοδομητικό τρόπο στην προώθηση των θεμάτων του κλάδου μας.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ

Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την ίδρυση του επιστημονικού της φορέα με τη μορφή Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας και τίτλο Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.).  Καλούμε τους συναδέλφους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού να συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη στο νέο αυτό φορέα, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα έγκριτο και πρωτοποριακό επιστημονικό forum προώθησης της Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.
Η αρχή έγινε ήδη με την εγγραφή των πρώτων ιδρυτικών μελών στην Πανελλήνια Συνδιάσκεψη της 11-12-2015, με πάνδημη συμμετοχή.
Όποιος συνάδελφος ενδιαφέρεται θα πρέπει να αποστείλει στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): poseepea@yahoo.gr, τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο
Ειδικότητα -ΠΕ
Διεύθυνση
ΑΦΜ
Αρ. Αστυνομικής Ταυτότητας
Τηλεφωνο
Ε-mail
Υπογραφή (σκαναρισμένη)


Η συνδρομή για τα ιδρυτικά μέλη θα είναι 10 Ευρώ, τα οποία μπορούν να κατατεθούν σε λογαριασμό που θα τους υποδειχθεί ή να δοθούν απευθείας, μετά από συνεννόηση με τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ:

Στάθη Καρπενησιώτη: 6987227384
Ευγενία Τραγάκη: 6973040328
Χριστίνα Αλμπάνη: 6936542394
Κώστα Παπαευαγγέλου: 6937437447

Το σχέδιο του καταστατικού, προκειμένου να ενημερωθείτε για τη μορφή και τους σκοπούς του ΙΜΕΓΕΕ, είναι διαθέσιμο πατώντας ΕΔΩ 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες, Παρασκευή 11-12-2015, στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών,  η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη (Ολομέλεια των Προέδρων), που οργάνωσε η ΠΟΣΕΕΠΕΑ. Στη συνδιάσκεψη συμμετείχαν εκτός από σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, οι Πρόεδροι των περισσοτέρων περιφερειακών συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, οι αιρετοί των ΠΥΣΕΕΠ της χώρας, καθώς και οι δύο αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ.

Στη συνάντηση, που συντόνισε ο Πρόεδρος Σ. Καρπενησιώτης, συζητήθηκαν οργανωτικά και οικονομικά ζητήματα, θέματα εναρμόνισης των καταστατικών των περιφερειακών συλλόγων, καθώς και πολλές προτάσεις προς νομοθετική επεξεργασία. Επίσης, έγινε ενημέρωση από τους αιρετούς του ΚΥΣΕΕΠ, Β. Βούγια και Δ. Παπαευθυμίου σχετικά με θέματα της αρμοδιότητάς τους. 

Μέσα σε φιλικό και συναδελφικό κλίμα πραγματοποιήθηκε μια πολύ εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση και πάρθηκαν αποφάσεις για υπαγωγή των Περιφερειακών Συλλόγων στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, κατάθεση προτάσεων για νομοθετική επεξεργασία προς το Υπουργείο και χάραξη κοινής γραμμής σε σοβαρά θέματα που απασχολούν τον κλάδο του ΕΕΠ και ΕΒΠ.
Τέλος, ανακοινώθηκε επίσημα από τον Πρόεδρο η ίδρυση του Επιστημονικού Φορέα της Ομοσπονδίας, με τον τίτλο Ινστιτούτο Μελετών και Ερευνών Γενικής και Ειδικής Εκπαίδευσης (Ι.Μ.Ε.Γ.Ε.Ε.) και έγιναν οι πρώτες εγγραφές μελών από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι αποτελούν και τα πρώτα ιδρυτικά μέλη του Ινστιτούτου.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους, ιδιαίτερα όσους ταξίδεψαν από όλα τα μέρη της Ελλάδας, που συμμετείχαν στη συνάντηση αυτή, η οποία θεωρούμε ότι ανάδειξε την ανάγκη συνεύρεσης και ανταλλαγής απόψεων και καλλιέργησε το πνεύμα αλληλεγγύης και σύμπνοιας μεταξύ των μελών του ΕΕΠ και ΕΒΠ.


    Η ίδρυση του Επιστημονικού Φορέα: τα ιδρυτικά μέλη υπογράφουν

    Ο συνάδελφος αιρετός του ΚΥΣΕΕΠ, Δ. Παπαευθυμίου με την πρόεδρο του ΣΕΕΠΕΑ Κρήτης Γ. Καρτσωνάκη και τους αιρετούς του ΠΥΣΕΕΠ Κρήτης, Ε. Βόκα και Κ. Θαλασσινάκη

   Ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Σ. Καρπενησιώτης και η γραμματέας Ε.Τραγάκη κατά τη συνεδρίαση