Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6987227384,


Αθήνα 19-1-2015

Πραγματοποιήθηκε χθες, 18-1-2015, στις 11.30 πμ, σε αίθουσα της εφημερίδας «ΕΠΟΧΗ», εκδήλωση-ενημέρωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ειδική Εκπαίδευση με αντικείμενο τα προβλήματα της Ε.Ε. στη χώρα μας και η διαμόρφωση προτάσεων διαχείρισης και επίλυσής τους.
Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν οι θέσεις και προτάσεις του κόμματος για την Ε.Ε. από την υποψήφια βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιά, Τζένη Βαμβακά και το μέλος της γραμματείας του Τμήματος Παιδείας, Γιώργο Μπουγελέκα, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν και οι υποψήφιοι βουλευτές: Π. Κουρουμπλής (Β΄ Αθήνας) και Χ. Στάικος (Α΄ Αθήνας).
Βασικά σημεία των προτάσεων αυτών αφορούσαν τις προοπτικές της Ε.Ε. με κεντρικό πυρήνα τη συνεκπαίδευση/συμπερίληψη των παιδιών με αναπηρία στο τυπικό σχολείο, την ίδρυση ολοήμερων ειδικών σχολείων, τη διευθέτηση του προβλήματος της μετακίνησης των μαθητών των ειδικών σχολείων, καθώς και την οργάνωση ενός «σχολείου για όλους», απόλυτα προσβάσιμο και χωρίς αποκλεισμούς.
Κατόπιν, έγιναν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις από εκπροσώπους διαφόρων φορέων της Ειδικής Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, που εκπροσωπήθηκε από την Ταμία της Ομοσπονδίας Μπ. Λεωτσάκου και την Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων Ε. Τραγάκη.
Από πλευράς ΠΟΣΕΕΠΕΑ, δόθηκε έμφαση στο πρόβλημα της υποστελέχωσης των δομών Ε.Ε. και έγινε ειδική μνεία στα σημαντικά οργανικά και λειτουργικά κενά που κάθε χρόνο ταλανίζουν τους μαθητές των ειδικών σχολείων και υπονομεύουν τη λειτουργία τους. Ζητήσαμε την άμεση κάλυψη των κενών αυτών με μόνιμους διορισμούς και όχι με ευκαιριακές λύσεις, όπως π.χ. με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.