Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΟ ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΑμεΑ

     O Πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, κ. Ι. Βαρδακαστάνης, απευθύνεται στους συγκεντρωμένους

     Η Αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Χριστίνα Αλμπάνη, Στάθης Καρπενησιώτης και Κώστας Παπαευαγγέλου στη συγκέντρωση της ΕΣΑμεΑ. Στο βάθος διακρίνονται η Γεωργία Μπουλμέτη και η Γεωργιάννα Γιαννοπούλου, Πρόεδρος και Γ. Γραμματέας αντίστοιχα του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

   Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 4 Νοέμβρη, με μεγάλη επιτυχία, το μεγάλο πανελλαδικό, παν-αναπηρικό συλλαλητήριο που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα. Άτομα με αναπηρία με τους συνοδούς τους, γονείς και κηδεμόνες, φορείς και σωματεία του αναπηρικού κινήματος από όλες τις μεριές της Ελλάδας, συγκεντρώθηκαν για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή, την ισότητα στις ευκαιρίες και την εξάλειψη των διακρίσεων, καθώς και για να διαμαρτυρηθούν για την περικοπή επιδομάτων και τις αλλαγές στα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα στην εποχή της κρίσης.
   Στην κινητοποίηση  συμμετείχε και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ με αντιπροσωπεία της αποτελούμενη από τον πρόεδρο Σ. Καρπενησιώτη, τη γ.γ. Ε. Τραγάκη, την ταμία Χ. Αλμπάνη και τον Υπεύθυνο Τύπου Κ. Παπαευαγγέλου, ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και πολλά μέλη  του ΕΕΠ και ΕΒΠ.
   Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ δήλωσε εξαρχής συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα των ατόμων με αναπηρία για αξιοπρεπή διαβίωση και ισότιμη συμμετοχή στην κοινωνία και υποστήριξε ανοικτά τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, κηρύσσοντας μεταξύ άλλων στάση εργασίας για τα μέλη της προκειμένου να διευκολυνθούν να συμμετέχουν σε αυτό.
   Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και εκπρόσωποι όλων των φορέων του "Συντονιστικού της Ειδικής Εκπαίδευσης", με τους οποίους συνεργαζόμαστε και συμπορευόμαστε στην κοινή προσπάθεια για βελτίωση των όρων και των συνθηκών στην Εκπαίδευση των παιδιών με Αναπηρίες και Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες.
   Επόμενος σταθμός του κοινού μας αγώνα έχει οριστεί η 3η του Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, με δράσεις οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.