Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΣΤΟΝ ΕΝΙΚΟ" ΤΟΥ Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ



Ο Πρόεδρος της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Στάθης Καρπενησιώτης, συμμετείχε χθες Δευτέρα 2 Νοέμβρη 2015, στην εκπομπή "Στον Ενικό" του Ν. Χατζηνικολάου με καλεσμένο τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Φίλη. 

Στην τοποθέτησή του ο κ. Καρπενησιώτης αναφέρθηκε στο θέμα των κενών σε Ειδικά Σχολεία και ΚΕΔΔΥ και στην αναγκαιότητα μόνιμων διορισμών, αλλά  αναγνώρισε την προσπάθεια της ηγεσίας του Υπουργείου για περισσότερες προσλήψεις αναπληρωτών.

Έθεσε, επίσης, στον Υπουργό το θέμα της Συνεκπαίδευσης και του ¨ενός σχολείου για όλους τους μαθητές", καθώς και το ζήτημα της Πρώιμης Παρέμβασης.

Ο κ. Φίλης από τη μεριά του τόνισε ότι το Υπουργείο δίνει προτεραιότητα στην Ειδική Εκπαίδευση και ότι θα συγκροτήσει επιτροπή για την επεξεργασία των θεμάτων που αφορούν στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στην οποία θα προσκληθεί να συμμετέχει και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή στον ακόλουθο σύνδεσμο (η τοποθέτηση του κ. Καρπενησιώτη και η απάντηση του Υπουργού εκτείνονται από το 14:28 μέχρι το 17:46 λεπτό):
https://youtu.be/ZWDt5z0Amuc
https://youtu.be/Zhttps://youtu.be/ZWDt5z0AmucWDt5z0Amuc