Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 1ου ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία χθες Σάββατο 23-5-2015, στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά, η Επιστημονική Ημερίδα που διοργάνωσε το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Δραπετσώνας με θέμα: "Συνεκπαιδεύομαι, Συνεργάζομαι, Συνδημιουργώ- Ένα και Ενιαίο Σχολείο Ανοιχτό για όλους τους μαθητές". Από πλευράς Υπουργείου Παιδείας παρευρέθη και χαιρέτησε  ο Διευθυντής Ειδικής Αγωγής κ Κ. Λολίτσας.

Στις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις τονίστηκε η αναγκαιότητα για μια εκπαιδευτική πολιτική στην κατεύθυνση της συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης, για μελέτη και εφαρμογή προγραμμάτων διαφοροποιημένης διδασκαλίας σε διάφορες κατηγορίες Ειδικών Εκπαιδευτικών Αναγκών μέσα στο γενικό σχολείο, την ενίσχυση του ρόλου της διεπιστημονικότητας, αλλά και την αλλαγή νοοτροπίας ως προς τους στόχους της εκπαίδευσης και τον κοινωνικό ρόλο του σχολείου.

Στην Ημερίδα παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό,  η Πρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Μπέτυ Λεωτσάκου και η γ.γ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Ευγενία Τραγάκη. Η κυρία Λεωτσάκου  τόνισε τη σπουδαιότητα  ανάληψης τέτοιων επιστημονικών πρωτοβουλιών σε τόσο δύσκολες κοινωνικο-οικονομικές συνθήκες και έθεσε τρεις βασικές προϋποθέσεις για τη συνεκπαίδευση: τη δικτύωση, τη διεπιστημονικότητα και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Η κυρία Τραγάκη έθεσε το ζήτημα της επιστημονικής τεκμηρίωσης και του συστηματικού σχεδιασμού προκειμένου να επιτύχει το όραμα της συμπερίληψης και τη συνέδεσε  με την αναγκαιότητα προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης και τη διεπιστημονική προσέγγιση.

Θα θέλαμε να συγχαρούμε το διευθυντή, κ. Ι. Ζυμβρακάκη και το προσωπικό του 1ου Ειδικού Δραπετσώνας για την άρτια οργάνωση της αξιόλογης αυτής ημερίδας και να τους ευχηθούμε καλή δύναμη στο δύσκολο, αλλά αξιέπαινο έργο τους.