Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΠΔΕ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΒΠ

ΠΔΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΠΔΕ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΕΠ-ΕΒΠ

ΠΔΕ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ-ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΒΠ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 15 Οκτώβρη 2014

Προς
Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής
Κοιν.
τον Π.Δ.Ε. Αττικής κ. Δ. Γκίνη
κ. Πρόεδρο του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής κ. Γ. Ζαφειρακίδη
 Μέλη του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής

Θέμα: Καταγγελία για την αρνητική συμπεριφορά του Π.Δ.Ε. Αττικής απέναντι στα αιρετά μέλη του Συμβουλίου.



Αγαπητοί κύριοι,        
            Με την παρούσα επιστολή ερχόμαστε να σας ενημερώσουμε για την αρνητική συμπεριφορά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη απέναντι στους αιρετούς του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και την εκπρόσωπο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.). 
​            Συνεχίζεται δυστυχώς από πλευράς του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γκίνη, η απαράδεκτη τακτική των παρεμβάσεων στο έργο του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, στη διαδικασία ολοκλήρωσης των προσλήψεων Αναπληρωτών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π για τις ανάγκες των δομών ΕΑΕ. 
​            Αφού, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας της  30/9/2014 http://www.seepeaa.gr/displayITM1.asp?ITMID=3766  ,παρενέβη αλλάζοντας τις κατανομές, χωρίς να λάβει υπ όψη του την ομόφωνη γνωμοδότηση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα λειτουργίας σε αρκετές ΣΜΕΑΕ, σήμερα πραγματοποίησε μία ακόμη παρέμβαση.
​            Συγκεκριμένα,  από την προηγουμένη είχαν ειδοποιηθεί τα μέλη του συμβουλίου για συνεδρίαση, που θα ελάμβανε χώρα την Τρίτη 14/10/2014 στις 12.30 μ.μ., με θέμα την κατανομή των πιστώσεων για προσλήψεις ΕΕΠ για ΣΜΕΑΕ, ΚΕΔΔΥ και ΕΔΕΑΥ,  αλλά και μικρού συμπληρωματικού αριθμού πιστώσεων ΕΒΠ για τις ανάγκες ΣΜΕΑΕ και στήριξης μαθητών στην Γενική Εκπαίδευσης. 
       Παρ όλα αυτά ο κ. Γκίνης συνεκάλεσε την ίδια ώρα σύσκεψη για το ίδιο θέμα με την συμμετοχή μόνο των Σχολικών Συμβούλων ΕΑΕ και των Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ.
​            Μάλιστα, ενώ αναμέναμε την έναρξη της συνεδρίασης του ΠΥΣΕΕΠ, εξερχόμενος της αίθουσας ο  ΠΔΕ κ. Γκίνης, απευθυνόμενος προς τους αιρετούς  (Μπ. Λεωτσάκου, Δ. Αρβανίτης και Κ. Κρικώνη-εκπρόσωπος ΕΒΠ) δήλωσε ότι, μετά την προαναφερόμενη διαμαρτυρία μας, θεωρεί ότι δεν χρειάζεται τη γνώμη μας για τις κατανομές των πιστώσεων, αφού διαθέτει πιο κατάλληλα άτομα γι αυτό.
            ​Μπροστά στην απαράδεκτη αυτή στάση του, που απαξιώνει τον ρόλο του συμβουλίου και των εκλεγμένων μελών του, σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε. Θεωρούμε ότι το μόνο αρμόδιο όργανο για παροχή υπεύθυνης γνωμοδότησης είναι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο,  του οποίου αποτελούμε εκλεγμένα μέλη και στο οποίο συμμετέχουν επίσης έμπειρα στελέχη της εκπαίδευσης και ένας Σχολικός Σύμβουλος ΕΑΕ. 
       Σε κάθε περίπτωση, δεν αρνούμαστε να λάβουμε υπ όψη μας οποιαδήποτε εισήγηση, παρ όλο που τα κενά είναι καταγεγραμμένα από τους Διευθυντές των ΣΜΕΑΕ, μάλιστα κατά σειρά προτεραιότητας, καθώς και από τους Αναπληρωτές Προϊσταμένους των 7 ΚΕΔΔΥ της Αττικής.
​            Άλλωστε, τα όποια προβλήματα δημιουργούνται στην στελέχωση των δομών ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, όπως αναφέρουμε στην ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μας, οφείλονται στον μικρό αριθμό των πιστώσεων και όχι στην λανθασμένη κατανομή τους, όπως γνωρίζουν πολύ καλά όλοι,  όσοι πραγματικά και καθημερινά ασχολούνται με τα προβλήματα των ειδικών σχολείων και των υποστηρικτικών υπηρεσιών.  
​               Συγκεκριμένα, όπως  η ΠΟΣΕΕΠΕΑ ανακοίνωσε http://poseepea.blogspot.gr/2014/09/2024.html, μετά από ενημέρωση από την ίδια την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης  Αττικής, καταγράφηκαν στα ειδικά σχολεία (ΣΜΕΑΕ) και τα ΚΕΔΔΥ 513 κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ. Αυτά είναι τα δεδομένα, χωρίς να έχουν συμπεριληφθεί και οι ανάγκες για ΕΕΠ για τη στελέχωση των ΕΔΕΑΥ.
​            Οι πιστώσεις που έχουν διατεθεί από το ΥΠΑΙΘ (όλες μέσω ΕΣΠΑ) είναι συνολικά μέχρι σήμερα 60 ΕΒΠ για ΣΜΕΑΕ, 31 ΕΕΠ για ΣΜΕΑΕ και 25 ΕΕΠ για ΚΕΔΔΥ. Σύνολο πιστώσεων 116, άρα θα παραμένουν 397 λειτουργικά κενά, ακόμη και όταν η ΠΔΕ Αττικής, ξεπερνώντας τα προβλήματα οργάνωσης και στελέχωσης των υπηρεσιών της, καταφέρει να αξιοποίησει έστω τις παραπάνω πιστώσεις που περιμένουν από τα μέσα Σεπτέμβρη… 
​            Επίσης κατατέθηκαν 97 αιτήσεις για στήριξη με ΕΒΠ στην Γενική εκπαίδευση οι οποίες εγκρίθηκαν όλες από την κεντρική υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ από τις οποίες έχουν ικανοποιηθεί μέχρι σήμερα οι 90 αφού ο αριθμός των εγκεκριμένων πιστώσεων δεν συμφωνεί με τον αριθμό των εγκρίσεων στήριξης….
​            Με την αρχική διαμαρτυρία μας καλούσαμε τον κ. Γκίνη να παρέμβει, όπως έχει υποχρέωση, προς το ΥΠΑΙΘ απαιτώντας την παροχή επιπλέον πιστώσεων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών των υπηρεσιών για τις οποίες είναι υπεύθυνος.​
            Δεν μας έχει κοινοποιηθεί μέχρι σήμερα καμμία ενέργεια του ΠΔΕ προς την κατεύθυνση της διεκδίκησης επιπλέον πιστώσεων για την κάλυψη των σοβαρών λειτουργικών κενών των υπηρεσιών εκπαίδευσης και υποστήριξης των μαθητών με αναπηρία η/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

Αναρωτιόμαστε ποιος ο ρόλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου όταν η γνωμοδότησή του δεν λαμβάνεται υπόψη;

Διαμαρτυρόμαστε έντονα   για την αρνητική συμπεριφορά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Γκίνη  και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ παρέμβασή σας προκειμένου  να διευθετηθεί το θέμα.


            Είμαστε στη διάθεσή σας για οιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.


Με εκτίμηση
Τα Αιρετά Μέλη του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. Αττικής

                                              
Δημήτρης  Αρβανίτης 
Παναγιώτα Λεωτσάκου 
Αικατερίνη Κρικώνη (εκπρόσωπος του ΕΒΠ)


Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6971866081
 e-mail: poseepea@yahoo.gr - www.poseepea.blogspot.gr/


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

13 Οκτώβρη 2014

          Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Οκτώβρη η 1η Συνάντηση για την δημιουργία του επιστημονικού φορέα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
          Στην συνάντηση συμμετείχαν μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, εκπρόσωποι των Συλλόγων της Θεσσαλίας και του Ιονίου και συνάδελφοι που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στον ΕΦ.
          Ο Πρόεδρος του ΔΣ παρουσίασε τους στόχους της δημιουργίας του φορέα, που είναι να δοθεί η δυνατότητα για αξιοποίηση του διεπιστημονικού δυναμικού των μελών μας, μέσω της ανάληψης και χρηματοδότησης προγραμμάτων επιμόρφωσης, δημιουργίας επιστημονικού υλικού και τεκμηρίωσης των θέσεων μας για την ΕΑΕ.  
          Για την επιτυχία των στόχων αυτών είναι απαραίτητη η κατάλληλη νομική υπόσταση του ΕΦ, ώστε να διαθέτει την απαραίτητη διαχειριστική επάρκεια και πιστοποίηση για την ανάθεση ανάλογων προγραμμάτων.
          Μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίσθηκε η δημιουργία σε πρώτη φάση δύο (2) ομάδων εργασίας, που θα επεξεργασθούν και θα εισηγηθούν στο ΔΣ, ως εξής (σημειώνουμε ότι είναι ακόμη ανοικτή η συμμετοχή και άλλων συναδέλφων που δεν είχαν την δυνατότητα να παρευρεθούν στη συνάντηση):

1η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΦ:
1.    Παπαευθυμίου Δημήτρης
2.    Μπίρης Αργύρης
3.    Κολιοπάνου Αλεξάνδρα
Συντονίζει εκ μέρους της ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Τραγάκη Ευγενία

2η ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΡΟΠΩΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:
1.    Αλμπάνη Χριστίνα
2.    Καρέλου Ιωάννα
3.    Κλαμαριά Ελένη
4.    Άντζακας Κλήμης
5.    Καρμπά Χρυσούλα

Συντονίζει εκ μέρους της ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Καρπενησιώτης Στάθης

ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΕΕΠ

Προσωρινοί Πίνακες Υποψήφιων Αναπληρωτών και Ωρομισθίων ΕΕΠ για ΣΜΕΑΕ και ΚΕ.Δ.Δ.Υ. 2014-15
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ενστάσεις υποβάλλονται κατά των Προσωρινών Αξιολογικών Πινάκων Ε.Ε.Π.,
από την Τρίτη 14/10/2014 έως και την Τετάρτη 15/10/2014 και ώρα 15:30.
Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση κατά των Προσωρινών Αξιολογικών Πινάκων με τους εξής τρόπους:
Α. Αυτοπροσώπως στην έδρα της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης Αττικής, Αν. Τσόχα 15-17, 11521 Αμπελόκηποι-Αθήνα
Β. Με fax στο 210-6450609

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών-27 ΟΚΤΩΒΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Στις 27 Οκτωβρίου κάθε έτους εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Εργοθεραπείας.
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εργοθεραπευτών (World Federation of Occupational Therapists), μέλος της οποίας είναι και ο Σύλλογος Ελλήνων Εργοθεραπευτών και η οποία εκπροσωπεί διεθνώς τους επαγγελματικούς Συλλόγους 80 χωρών, έχει ορίσει από το 2010 την ημέρα αυτή ως μια σημαντική ημερομηνία στο ημερολόγιο της Εργοθεραπείας, για την προώθηση, ενημέρωση, εξέλιξη και εορτασμό του επαγγέλματος σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.
 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΕΕ