Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ

Γ΄ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Yπενθυμίζουμε ότι το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, θα διεξαχθεί στην AULA της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, Πανεπιστημιούπολη (Ιλίσια), η ημερίδα που διοργανώνει η ΠΟΣΕΕΠΕΑ σε συνεργασία με το ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και τους Σχολικούς Συμβούλους Ειδικής Αγωγής της Αττικής, με θέμα:

"Θεσμοί και προοπτικές  στην Ειδική Εκπαίδευση"

            Για τη διευκόλυνση των συμμετεχόντων παραθέτουμε τις λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούν την Πανεπιστημιούπολη:

·        220 ΑΝΩ ΙΛΙΣΙΑ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
·        221 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
·        235 ΖΩΓΡΑΦΟΥ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ (ΚΥΚΛΙΚΗ)
·        608 ΓΑΛΑΤΣΙ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΝΕΚΡ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ
           
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο site του ΟΑΣΑ:  www.oasa.gr

            Επίσης, ενημερώνουμε ότι κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα υπάρχει
διερμηνεία στη Νοηματική Γλώσσα και εκτυπωμένα προγράμματα σε 
γραφή BRAILLE.
           
            Για τα άτομα με κινητικές δυσκολίες η πρόσβαση στο κτίριο θα είναι από την παρακείμενη στο Κοιμητήριο Ζωγράφου είσοδο του 4ου ορόφου.  



Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΠΟΣΕΕΠΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,

12 Μάρτη 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί συνάδελφοι
               Σε συνέχεια της ανακοίνωσης μας της 29 Γενάρη 2013 σχετικά με την θέση της Ομοσπονδίας μας για την αυτοαξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου στις σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, επαναβεβαιώνουμε σήμερα την απόφαση μας για αντίσταση στην επιχειρούμενη με την νέα ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, υποχρεωτική εφαρμογή της.
               Καλούμε τους συναδέλφους να αντισταθούν στην επιβολή των διαδικασιών εφαρμογής από όποιον και αν αυτή επιχειρείται. Καλούμε επίσης τους Σχολικούς Συμβούλους και τους Διευθυντές των ΣΜΕΑΕ να αναλογισθούν ότι στην προσπάθεια τους για εφαρμογή των διαδικασιών αυτών αποσυντονίζουν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και στρέφονται στην ουσία εναντίον των συναδέλφων τους εκπαιδευτικών.
               Όσον αφορά το διαδικαστικό μέρος κατ αρχήν θεωρούμε ότι δεν μπορεί να γίνει συζήτηση στους ΣΔ εφ όσον δεν έχει προηγηθεί η επιμόρφωση των διευθυντών και των εκπαιδευτικών, ώστε να είναι σε θέση να εκτελέσουν ουσιαστικά τα σχετικά καθήκοντα. Στην περίπτωση όμως, που θα πραγματοποιηθούν τελικά συνεδριάσεις με θέμα την συγκρότηση των ομάδων εργασίας, καλούμε τους συναδέλφους να  μην δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή σ αυτές και το σύλλογο διδασκόντων να αποφασίσει την μη συγκρότηση τους λόγω μη εθελοντικών συμμετοχών.
               Με τον ίδιο τρόπο προτείνουμε να διατυπωθεί η σχετική απόφαση στο πρακτικό του ΣΔ κάθε σχολικής μονάδας, δηλαδή για παράδειγμα:
« Ο Σύλλογος Διδασκόντων μετά από διαλογική συζήτηση και ενημέρωση σχετικά με τη νομοθεσία, τις διαδικασίες και τους στόχους της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας, διαπίστωσε ότι αυτή δεν εξυπηρετεί ουσιαστικά την λειτουργία της. Αντίθετα πρόκειται να αποτελέσει εργαλείο χειραγώγησης των εκπαιδευτικών μέσω και της επερχόμενης αξιολόγησης τους και της σύνδεσης αυτής με την βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη. Δεν υπήρξε εθελοντική συμμετοχή για την συγκρότηση των ομάδων εργασίας και ως εκ τούτου αυτές δεν κατέστη δυνατό να συγκροτηθούν».




ΠΟΣΕΕΠΕΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,

Αθήνα 11 Μάρτη 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

               Όπως είναι γνωστό το ΥΠΑΙΘ έχει ανακοινώσει την λειτουργία επιτροπής που επεξεργάζεται νομοθετικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης. Μάλιστα πρόσφατα έγινε γνωστό ότι το σχέδιο νόμου πρόκειται να κατατεθεί έως τις 15 Μάρτη.
               Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. από την πρώτη στιγμή ζήτησε να συμμετέχει με εκπρόσωπό της ώστε να καταθέσει προτάσεις για την αποδοτικότερη λειτουργία των υπηρεσιών όπου εργάζονται τα μέλη της, προς όφελος των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η/και αναπηρία. Θεωρούμε ότι έχουμε την αναγκαία κατάρτιση αλλά και εμπειρία ώστε να συμβάλλουμε  εποικοδομητικά με τις προτάσεις μας . Άλλωστε είμαστε οι άνθρωποι που καθημερινά προσπαθούμε υπό αντίξοες συνθήκες να επιτελέσουμε το έργο της ειδικής διαπαιδαγώγησης.
               Δυστυχώς  το υπουργείο δεν έδειξε την απαραίτητη ευαισθησία και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι δεν έχει κληθεί στην επιτροπή κανένας εκπρόσωπος των οργανώσεων των εργαζομένων στην εκπαίδευση ενώ και εκπρόσωποι γονεικών και αναπηρικών οργανώσεων διαμαρτύρονται για τον ίδιο λόγο. Περαιτέρω οι εκπρόσωποι του υπουργείου αρνούνται να ανακοινώσουν επίσημα τις προθέσεις και κάποιο προσχέδιο του  νόμου.
               Η συμπεριφορά αυτή του υπουργείου δείχνει ότι ακόμη και σήμερα η νοοτροπία λήψης των αποφάσεων έρχεται από το παρελθόν όταν το κριτήριο επιλογής ατόμων για την στελέχωση των επιτροπών δεν ήταν αμιγώς επιστημονικό. Η ομοσπονδία μας, πιστεύοντας  ότι χρειάζεται να ακουστεί και η άποψη μας για την ειδική εκπαίδευση καθώς και να τεκμηριωθεί μέσα από έναν επιστημονικό λόγο,  προχωρούμε  στην διοργάνωση Ημερίδας για την ΕΑΕ σε συνεργασία με στελέχη όπως οι Σχολικοί Σύμβουλοι ΕΑΕ, όπου καλέσαμε και δέχθηκαν να συμμετέχουν εκπροσώπους εργαζομένων στην ΕΑΕ (ΣΑΤΕΑ, ΕΝΕΛΕΑ), Διευθυντές ΣΜΕΑΕ και Προιστάμενους ΚΕΔΔΥ.
               Φιλοδοξούμε με αυτό τον τρόπο να καταδείξουμε την ανάγκη για συμμετοχή μας ως  άμεσα ενδιαφερόμενων στην λήψη αποφάσεων που αφορούν το εργασιακό μας αντικείμενο και την αποτελεσματικότητα του έργου μας.

               Σημειώνουμε ότι η διοργάνωση της Ημερίδας «Θεσμοί και προοπτικές στην ειδική εκπαίδευση», δεν αποτελεί επιμορφωτικό σεμινάριο, ούτε απαιτείται υποχρεωτικά η συμμετοχή των συναδέλφων εκπαιδευτικών σ αυτή. Ζητάμε όμως την εθελοντική τους συμμετοχή, όπως και άλλων φορέων της εκπαίδευσης αλλά και των άμεσα ενδιαφερόμενων, ώστε να πραγματοποιηθεί γόνιμος διάλογος και να προκύψουν ουσιαστικές προτάσεις, με τις οποίες θα ενισχυθούν οι διεκδικήσεις των εργαζομένων στην ειδική αγωγή και την εκπαίδευση.


Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

 Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.) συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ ενάντια στις απολύσεις. Οι νέες ημερομηνίες κινητοποιήσεων είναι:  

24ωρη απεργία  την Τετάρτη 12 Μάρτη  και 

 48ωρη απεργία  στις 19 και 20 Μάρτη 2004

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΕΔΩ


Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΑΕ ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ                  

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Μάρτη, στις 6.30 μμ στο 1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Λάρισας, εκδήλωση-συζήτηση για το νέο νόμο για την Ειδική Αγωγή με συμμετοχή εκπαιδευτικών, ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού και στελεχών της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης (διευθυντές ΣΜΕΑΕ και προιστάμενοι ΚΕΔΔΥ) από όλη την περιφέρεια της Θεσσαλίας.
               Την συνάντηση οργάνωσε ο ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας και συμμετείχαν εκτός του προεδρείου του συλλόγου (Πρόεδρος Κ. Ζαγοριανός, Αντιπρόεδρος Χρ. Γούλας) και  αντιπροσωπεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Γ. Γραμματέα Δ. Αρβανίτη και τον Οργανωτικό Γραμματέα Γ. Τότσιο.
               Κύριο θέμα αποτέλεσε η σχεδιαζόμενη από το ΥΠΑΙΘ κατάθεση νόμοσχεδίου για την ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Διαπιστώθηκε ακόμη μια φορά ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι  είναι δυστυχώς, με απόφαση του υπουργείου, έξω από τις διαδικασίες σχεδιασμού της πολιτικής για την ΕΑΕ, παρ όλο που έχουν προτάσεις και θέσεις για όλα τα θέματα.
               Παρουσιάσθηκαν οι επικαιροποιημένες ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ για την ΕΑΕ και έγινε ευρεία συζήτηση με τοποθετήσεις και κατάθεση προβληματισμού από όλους τους συμμετέχοντες, για τα θέματα των διορισμών μονίμων και αναπληρωτών, την οργάνωση νέων δομών, την λειτουργία των ΚΕΔΔΥ και των ΕΔΕΑΥ, την προσπάθεια του υπουργείου για επιβολή της διαδικασίας της αυτοαξιολόγησης, την ανάγκη για ισότιμη μεταχείριση του ΕΕΠ σε θέματα υπηρεσιακής εξέλιξης και επιστημονικής καθοδήγησης , την ειδική επαγγελματική εκπαίδευση, τις προσλήψεις μέσω ΟΑΕΔ και άλλα θέματα.
               Γενική ήταν η εντύπωση ότι τέτοιες συναντήσεις – εκδηλώσεις που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους  είναι χρήσιμο να γίνονται σε κάθε ευκαιρία.

               Η ΠΟΣΕΕΠΕΑ πιστεύει ότι η πρωτοβουλία αυτή του ΣΕΕΠΕΑ Θεσσαλίας, όπως και αυτή του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής με την οργάνωση της Ημερίδας στις 15 Μάρτη, πρέπει να βρούν μιμητές και σε άλλες περιφέρειες της χώρας.

Β ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΑΕ-ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ





Αθήνα7 Μαρτίου 2014

-Β’ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής –ΠΟΣΕΕΠΕΑ- και ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής -ΣΕΕΠΕΑ Αττικής-, συνδιοργανώνουν Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο:

“ΘΕΣΜΟΙ  ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ”
Λόγω της εξαιρετικά μεγάλης συμμετοχής θα έχουμε την τιμή να φιλοξενηθούμε το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, ώρα 08:30-14:00 στην
AULA ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Πανεπιστημιόπολη Αθηνών

-ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ-

Για τη συμμετοχή σας είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική σας εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο:

          Παράταση ημερομηνίας εγγραφής έως 12 Μαρτίου 2014


                                    ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

                                                 
                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
           
                                                   ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΙΜΑΣ