Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2014

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛ. ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΤΟΥ 1ου ΕΔΣ ΕΛΕΠΑΑΠ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Προς τον Πρωθυπουργό, Κο Σαμαρά Αντώνιο

Κύριε Πρωθυπουργέ,
            Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου δημόσιου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου  ΕΛΕΠΑΠ κρίνει αναγκαίο να σας γνωστοπιήσει τα παρακάτω:
Το εν λόγω σχολείο στεγάζεται εδώ και 65 έτη στις εγκαταστάσεις της ΕΛΕΠΑΠ (οι οποίες είχαν δοθεί ως κληροδότημα για τη στέγαση σχολείου), της οποίας η διοίκηση αυθαίρετα και ανεύθυνα στέρησε αίθουσες εκπαίδευσης από τους μαθητές με αποτέλεσμα να στριμωχτούν στις αίθουσες που έχουν απομείνει.
Φέτος στερεί και τον χώρο του Γυμναστηρίου ζητώντας από εμάς να περιορίσουμε εκ νέου τους μαθητές.
Η ευθύνη μας απέναντι στα παιδιά με κινητική αναπηρία και συνοδά προβλήματα δεν μας επιτρέπει να ¨καταδικάσουμε¨ τους μαθητές σε περιορισμό της ήδη περιορισμένης κινητικότητας. Παράλληλα, είναι εγκληματική η υποβολή μαθητών με αυτισμό, αισθητηριακές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς σε συνθήκες ακατάλληλες και αποδιοργανωτικές.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ
-Τη διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ για την απάνθρωπη και απαράδεκτη πολιτική της η οποία αντιβαίνει τον –κατά τ’ άλλα- ¨φιλανθρωπικό¨ της χαρακτήρα τον οποίο τόσο ηχηρά υπερασπίζεται..
-Τον Δήμο Αθηναίων ο οποίος προέβη απερίσκεπτα και ανεύθυνα σε αποστολή εγγράφου προς τη Δ/νση του σχολείου μας, ζητώντας μεταστέγαση τμημάτων μαθητών σε διπλανό κτήριο αδιαφορώντας για τον διαμελισμό του σχολείου και εξυπηρετώντας έμμεσα τα συμφέροντα της ΕΛΕΠΑΠ.
-Το Υπουργείο Παιδείας και τους αρμόδιους φορείς για την αδιαφορία τους.

ΖΗΤΑΜΕ
1. Να ισχυροποιηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Σχολείου μας για μαθητές με κινητικές αναπηρίες και να διασφαλιστεί η δημόσια εκπαίδευσή τους.
2. Άμεση στέγαση του σχολείου μας σε δημόσιο κτήριο με τις κατάλληλες υποδομές, εξοπλισμό και επαρκές προσωπικό για τον εξυπηρετούμενο πληθυσμό.
3. Να μην παραχωρηθεί καμία επιπλέον αίθουσα στην ΕΛΕΠΑΠ συμπεριλαμβανομένου και το χώρο του Γυμναστηρίου.
4. Την άμεση παρέμβασή σας για την οριστική επίλυση και διευθέτηση ενός τόσο φλέγοντος ζητήματος.

            Είναι απορίας άξιο, πως η Πολιτεία επιτρέπει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα να εκμεταλλεύονται μαθητές και εργαζομένους με το πρόσχημα της φιλανθρωπίας που φέτος άγγιξε τα όρια της απανθρωπιάς!

            Είμαστε στη διαθεσή σαας για κάθε διευκρίνιση.

                                                                      Ο Σύλλογος Διδασκόντων
του 1ου  Δημόσιου Ειδικού Δ.Σ ΕΛΕΠΑΠ

                                                                                  Κόνωνος 16, Παγκράτι.