Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Δ. ΓΚΙΝΗ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)

Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6971866081


Αθήνα 10 Νοέμβρη 2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Δ. ΓΚΙΝΗ

               Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 6 Νοέμβρη, μετά από σχετικό αίτημα της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, συνάντηση με τον ΠΔΕ Αττικής κ. Δ. Γκίνη. Συμμετείχαν ο Πρόεδρος (Στ. Καρπενησιώτης) και μέλη του ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (Δ. Αρβανίτης-Ευγ. Τραγάκη) , η Πρόεδρος (Π. Λεωτσάκου) και ο Αντιπρόεδρος (Κ. Παπαευαγγέλου) του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ο Αιρετός στο ΚΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου και η εκπρόσωπος του ΕΒΠ στο ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Κ. Κρικώνη.
               Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την λειτουργία του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, μετά τις σχετικές καταγγελίες των αιρετών εκπροσώπων του ΕΕΠ  και η υποστελέχωση και τα προβλήματα λειτουργίας των ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ της Αττικής.
               Όσον αφορά το πρώτο θέμα τονίσθηκε από τους εκπροσώπους του ΕΕΠ και ΕΒΠ η ανάγκη να γίνουν σεβαστές οι αρμοδιότητες και οι διαδικασίες λειτουργίας του υπηρεσιακού συμβούλιου, ώστε να διασφαλίζεται η αξιοπιστία και η δίκαιη διευθέτηση των υπηρεσιακών θεμάτων των συναδέλφων που εργάζονται στην ΕΑΕ.
               Για το θέμα των σοβαρών προβλημάτων στην λειτουργία των σχολικών μονάδων και των διαγνωστικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών, τονίσθηκε η ανάγκη να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό και η μόνιμη καθυστέρηση των υπηρεσιών του ΥΠΑΙΘ για την έγκαιρη προετοιμασία (υπηρεσιακές μεταβολές, προκήρυξη πρόσληψης αναπληρωτών) της στελέχωσης των υπηρεσιών.
               Επίσης η μη επαρκής λειτουργία των υπηρεσιών της ΠΔΕ, λόγω έλλειψης προσωπικού, που έφθασε φέτος να περιμένουμε τα μέσα Νοέμβρη για να ολοκληρωθεί η διάθεση των λιγοστών πιστώσεων. Ακόμη τέθηκε το ζήτημα της απαράδεκτης τακτικής προσλήψεων ΕΕΠ και ΕΒΠ μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας που οδηγεί στην υποβάθμιση και των εργαζομένων και της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες η/και αναπηρία.

               Από την πλευρά του ο κ. Δ. Γκίνης ανέφερε ότι θεωρεί σημαντική την λειτουργία του ΠΥΣΕΕΠ και ότι θα κάνει ότι χρειάζεται για να γίνεται το καλλίτερο δυνατό στα θέματα κατανομής των πιστώσεων.  Σχετικά με τα προβλήματα στις ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ δήλωσε ότι και ο ίδιος θεωρεί σημαντικό να υπάρχει στελέχωση με μόνιμο προσωπικό στην ΕΑΕ. Σ αυτό το θέμα ιδιαίτερα ανέφερε ότι διατίθεται να συνεργαστεί με τα όργανα του ΕΕΠ/ΕΒΠ για να αναδειχθεί το θέμα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ.