Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΤΟ ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ

 30/9/2014 

                                                  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Των αιρετών μελών  του  Υπηρεσιακού  Συμβουλίου του  ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  ΠΥΣΕΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ

 Προς τον  Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Αττικής 

Σχετικά με τη μείωση των πιστώσεων στις προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ & ΕΒΠ για τη στελέχωση των μονάδων Ειδικής Αγωγής και ΚΕΔΔΥ της Αττικής

κ.  Περιφερειάρχη, 
Η φετινή σχολική χρονιά 2014-2015 ξεκίνησε με αναρίθμητα προβλήματα  για όλους, Μαθητές- Γονείς – Εργαζόμενους στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. 
Είναι απορίας άξιο,  ενώ η πολιτεία γνωρίζει πολύ καλά τις ελλείψεις και τα χρόνια προβλήματα κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχουν στην Ειδική Εκπαίδευση αντί να τα αντιμετωπίσει,  τα αφήνει να διαιωνίζονται και να επιδεινώνονται σε βάρος της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες χρόνο με το χρόνο.   Είναι ιδιαίτερα  εμφανής  η  ευθύνη της Πολιτικής Ηγεσίας των Υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.
Τα κενά που διαπιστώνονται ξεπερνούν και αυτά που υπήρχαν πέρυσι την ίδια εποχή, ενώ οι διατιθέμενες πιστώσεις είναι ιδιαίτερα ανεπαρκείς και διατίθενται με το σταγονόμετρο. Είμαστε βέβαιοι ότι οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες υπηρεσιακών μεταβολών και προσλήψεων αναπληρωτών στην Ε.Α.Ε. δεν οφείλονται μόνο στην γραφειοκρατική δομή και λειτουργία των υπηρεσιών, αλλά και στην ηθελημένη περικοπή του χρόνου απασχόλησης και άρα των απαιτούμενων πιστώσεων.
        Οι   διαγνωστικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες απλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ουρές για γνωματεύσεις στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα στελέχωσης.   
        Η διαχείριση της μιζέριας των λιγοστών πιστώσεων 40 για ΕΒΠ Γενικής, 25 για ΕΒΠ ΣΜΕΑΕ και 16 για ΕΕΠ για ΣΜΕΑΕ και 25 για τα 7 ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της Αττικής κατάντησε μια διαδικασία απαράδεκτη με ουσιαστικά στοιχεία αναξιοπιστίας λόγω των χιλιάδων αιτήσεων και των πιεστικών προθεσμιών.
        Συγκεκριμένα,  παρ’ όλη την απίστευτα δύσκολη κατάσταση που επικρατεί, τα τοποθετημένα μέλη του Συμβουλίου, μαζί με τους αιρετούς, και τους αρμόδιους υπαλλήλους, προσπάθησαν να ολοκληρώσουν σύντομα σε πρώτη φάση την διαδικασία κατάρτισης των πινάκων του Ε.Β.Π. ώστε να στελεχωθούν τα σχολεία που δεν διέθεταν ούτε ένα μέλος Ε.Β.Π.. Κατέληξαν λοιπόν ομόφωνα στην κατανομή των ελάχιστων αυτών πιστώσεων με κύριο κριτήριο την μη ύπαρξη μέλους Ε.Β.Π. στα σχολεία ή τον μεγάλο αριθμό φοιτούντων μαθητών (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.).

Κύριε Περιφερειάρχη, 

Αναρωτιόμαστε ποιος ο ρόλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου όταν η γνωμοδότησή του δεν λαμβάνεται υπόψη;
Με ποια κριτήρια επιλέχθηκαν σχολεία που είχαν στο δυναμικό τους Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό τι στιγμή που υπάρχουν σχολεία που δεν λειτουργούν γιατί δεν έχουν καθόλου προσωπικό; 
Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στην Ειδική Εκπαίδευση και ζητάμε την ΑΜΕΣΗ  παρέμβασή σας στην πολιτική ηγεσία προκειμένου να διατεθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για την στελέχωση των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των παραπάνω δομών. 

Είμαστε στη διάθεσή σας για οιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση.

                                                      Με εκτίμηση
                    Τα Αιρετά Μέλη του Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

                                               Παναγιώτα Λεωτσάκου
                                               Δημήτρης  Αρβανίτης