Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

               Ολοκληρώθηκε με την Καταστατική Συνέλευση μια εβδομάδα γεμάτη  δράσεις του Δ.Σ. της ΠΟΣΕΕΠΕΑ.
               Την Δευτέρα 18 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στην Βουλή συνάντηση του προεδρείου με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Βαμβακά και την κα Τ. Τριανταφύλλου, με σκοπό την προώθηση της καταγγελίας της Ομοσπονδίας μας σχετικά με τις προσλήψεις ΕΕΠ και ΕΒΠ στην ειδική αγωγή μέσω προγραμμάτων κοινωνικού χαρακτήρα του ΟΑΕΔ. Αποτέλεσμα της συνεργασίας ήταν η κατάθεση από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επίκαιρης ερώτησης προς τον υπουργό ΥΠΑΙΘ κ. Αρβανιτόπουλο.
               Παράλληλα ολοκληρώθηκε η σύνταξη και επίδοση από τον νομικό εκπρόσωπο μας του εξώδικου  προς τον κ. Αρβανιτόπουλο , με το οποίο καλείται να μη προβεί στην εφαρμογή του προγράμματος προσλήψεων στην ειδική αγωγή μέσω ΟΑΕΔ, αφού κατά την άποψη μας αυτή θα παραβίαζε την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία.
               Την Τετάρτη 20 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και με συμμετοχή του προεδρείου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, αλλά και των αιρετών του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, συνάντηση με τους σχολικούς συμβούλους ειδικής αγωγής της Αττικής. Σε καλό κλίμα  έγινε μια πρώτη γνωριμία και συζητήθηκαν θέματα που ενδιαφέρουν όλους τους εργαζόμενους στην ΕΑΕ, αλλά και κοινές πρωτοβουλίες για την μελέτη και επίλυση θεσμικών προβλημάτων.
               Την Παρασκευή 22 Νοέμβρη, με πρωτοβουλία επίσης του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και με συμμετοχή του προεδρείου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, αλλά και των αιρετών του ΠΥΣΕΕΠ Αττικής, έγινε στο ΕΕΕΕΚ Κωφών - Βαρήκοων στους Αμπελόκηπους, συνάντηση με αναπληρωτές συναδέλφους με σκοπό την ενημέρωση και  συντονισμό των δράσεων για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν πάνω από 50 συνάδελφοι και εκφράστηκε η διάθεση για συμμετοχή σε δυναμικές και εναλλακτικές δράσεις με σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων της ΕΑΕ και των εργαζομένων και με την ευκαιρία της 3ης Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
               Για τις συναντήσεις με τους ΣΣ και τους Αναπληρωτές θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση από τον ΣΕΕΠΕΑ Αττικής.

               Σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή αντιπροσώπων από πολλούς περιφερειακούς συλλόγους η Έκτακτη Γενική Συνέλευση για Τροποποίηση του Καταστατικού, όπου αποφασίσθηκαν τροποποιήσεις αναγκαίες για την λειτουργία της Ομοσπονδίας αλλά και κάποιες που θα δώσουν ώθηση στην συλλογική δουλειά και την ανάδειξη του έργου του ΕΕΠ και ΕΒΠ στην ΕΑΕ (συμβουλευτικές επιτροπές ειδικοτήτων και ειδικών θεμάτων – δημιουργία φορέα τεκμηρίωσης και επιμόρφωσης). Επίσης έγινε εκτενής ενημέρωση – συζήτηση για όλα τα τρέχοντα θέματα από το Πρόεδρο της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, τον αιρετό ΚΥΣΕΕΠ και τους αντιπροσώπους των συλλόγων.  Για τις καταστατικές αλλαγές, τα θέματα που συζητήθηκαν και τις αποφάσεις της Συνέλευσης θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση με ξεχωριστή ανάρτηση.
     Αυτό που άμεσα πρέπει να ανακοινωθεί είναι ότι στη Συνέλευση αποφασίσθηκε ομόφωνα η ανάληψη πρωτοβουλίας από το ΔΣ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ και τα Διοικητικά Συμβούλια των περιφερειακών συλλόγων, για την οργάνωση δράσεων σε όλη τη χώρα την 3η Δεκέμβρη Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες. 
Καλούνται λοιπόν όλοι οι περιφερειακοί σύλλογοι άμεσα να προγραμματίσουν δράσεις – εκδηλώσεις που θα προβάλλουν θετικά και αγωνιστικά τα θέματα της ειδικής αγωγής και των εργαζομένων στον τομέα αυτό.

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
 ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974487408,


Αθήνα 9 Νοέμβρη 2013

Α.Π. : 309

                                                            Προς
 τους Περιφερειακούς Συλλόγους Ε.Ε.Π :
1. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Αττικής                                            
2. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Δυτ. Ελλάδας                                          
3. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Ηπείρου
4. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Θεσσαλίας
5.  Σ.Ε.Α.Π. Ιονίων Νήσων                                           
6. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κρήτης
7. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Κ. & Δ. Μακεδονίας
8. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α Πελοποννήσου
9. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στερεάς Ελλάδας
10. Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αν. Μακεδ. -Θράκης

                                                                                         
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Για Τροποποίηση του Καταστατικού

             
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβούλιου, καλεί  τους εκλεγμένους Αντιπροσώπους των  Συλλόγων – μελών,  σε  Έκτακτη Γενική Συνέλευση  την Τετάρτη 20-11-2013 και σε περίπτωση μη απαρτίας το Σάββατο  23 Νοέμβρη 2013   και ώρα  9:30 πμ,  στο Α Κ.Ε.Δ.Δ.Υ. Αθήνας, Κανδάνου 18 στους Αμπελόκηπους (όπισθεν του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν),  με ένα και μοναδικό θέμα:

« Συζήτηση και έγκριση προτάσεων του Δ.Σ. για τροποποποίηση άρθρων του Καταστατικού της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. »

ΣΗΜ. 1: Καλούνται επίσης οι Αιρετοί του Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π. να ενημερώσουν το σώμα για θέματα της αρμοδιότητας τους.
ΣΗΜ. 2: H πρόσβαση είναι δυνατή από το σταθμό ΠΑΝΟΡΜΟΥ του ΜΕΤΡΟ.
Κοιν.
κ.κ. Αιρετούς Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.:
1. Δ. Παπαευθυμίου
2. Χ. Αδαμίδου
3. Φ. Τσακούλια

4. Ροζοκού-Παπαϊωάννου Ευαγγελία

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ

     ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
κατέθεσε η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) προς τον Υπουργό ΥΠΑΙΘ κ. Αρβανιτόπουλο και τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής Υ.ΠΑΙ.Θ, κο Λολίτσα, με Κοινοποίηση προς το Γραφείο Πρωθυπουργού, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ναΕπιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, το Υπουργείο Οικονομικών – Δ56, Διεύθυνση Προγραμματισμού και Ελέγχων Προγραμμάτων και έργων που συγχρηµατοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο και τον Ο.Α.Ε.Δ., με την οποία γίνεται εκτενής αναφορά στην κατά τη γνώμη μας παραβιαζόμενη κατάφωρα ευρωπαική και ελληνική νομοθεσία εις βάρος των δικαιωμάτων των υποψήφιων αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ και της αποτελεσματικής παροχής υπηρεσιών στα πλαίσια της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
   Καλούνται δε οι παραπάνω αναφερόμενοι να προβούν στην "άμεση ανάκληση απάντων των έως σήμερα παρανόμως εκδοθησομένων πράξεων όπως και τη μη έκδοση και εκτέλεση (εφεξής) κάθε παράνομης, κατά ανωτέρω αναλυτικά διαλαμβανόμενα, πράξης συναφούς προς τη διαδικασία προκήρυξης μέσω ΟΑΕΔ πρόσληψης ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού στον χώρο της ειδικής αγωγής."
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αθήνα 13 /11 /2013
                 
                                                                                      Αρ.Πρ. 489
                    
                                         
                                             ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής συνεδρίασε στις 4/10/2013 με σκοπό την συζήτηση των τρεχουσών εξελίξεων σχετικά με τα οξυμένα προβλήματα στον χώρο της ειδικής αγωγής και τις δυσμενέστατες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.
Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. παραβρέθηκαν συνάδελφοι αναπληρωτές ΕΕΠ και ΕΒΠ οι οποίοι είχαν πολλά ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο πλήρωσης των θέσεων των αναπληρωτών αλλά κυρίως με την μεγάλη καθυστέρηση στην διάθεση πιστώσεων. Το ΔΣ. πρότεινε στα παρευρισκόμενα μέλη του να διοργανωθεί συνάντηση των αναπληρωτών παρουσία του Δ.Σ. του Συλλόγου και του προεδρείου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ προκειμένου να συζητηθούν τρόποι παρέμβασης και διεκδίκησης των δίκαιων αλλά και χρόνιων αιτημάτων τους.
Η συνάντηση ορίστηκε να πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου 2013 στις 2μμ στο  ΕΕΕΕΚ ΚΩΦΩΝ - Βαρήκοων Ζαχάρωφ 1 στο Εθνικό Ίδρυμα ΚΩΦΩΝ.
Είναι τέλος σημαντικό η συνέχιση της τακτικής επικοινωνίας των μελών του συλλόγου μεταξύ τους αλλά και με το διοικητικό συμβούλιο ώστε να κοινοποιούνται προβλήματα και ζητήματα που προκαλούν συνεχή αναστάτωση στους εργασιακούς μας χώρους.


                                                   
             Η   Πρόεδρος     

                                                                                                  
                                                      Παναγιώτα Λεωτσάκου                  

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη ΕΕΠ και ΕΒΠ στην ειδική αγωγή μέσω προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ

Επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την πρόσληψη ΕΕΠ και ΕΒΠ στην ειδική αγωγή μέσω προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ

Επερώτηση κατέθεσαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο οι παρακάτω Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση. Οι Βουλευτές  είναι οι:Γιώργος Πάντζας, Τζένη Βαμβακά, Τάσος Κουράκης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Στέφανος Σαμοΐλης, Γιώργος Βαρεμένος, Μαρία Κανελλοπούλου, Δημήτρης Γελαλής, Νίκος Μιχαλάκης, Χαρά Καφαντάρη, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Μαρία Μπόλαρη, Κώστας Ζαχαριάς, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Γιάννης Αμανατίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ευγενία Ουζουνίδου, Κατερίνα Ιγγλέζη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Δημήτρης Γάκης.
ΕΠΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΣΕΕΠΕΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΕΔΩ

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

ΣΕΕΠΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: καλό σου ταξίδι Πετρούλα

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής ενημέρωση για την θλιβερή είδηση της απώλειας της συναδέλφου και φίλης Πετρούλας.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στους οικείους και τους φίλους της.

ΚΑΛΟ ΣΟΥ ΤΑΞΙΔΙ ΠΕΤΡΟΥΛΑ



Αθήνα 17 /11 /2013 

Αρ.Πρ. 490 

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η


Καλό σου ταξίδι Πετρούλα,



Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Αττικής βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ενημερώσει τα μέλη του, ότι έφυγε ένας δικός μας άνθρωπος, μια φίλη και καλή συνάδελφος που μας απέδειξε μέχρι την τελευταία στιγμή πόσο αξίζει να ζεις και να παλεύεις για όσα πιστεύεις, παρ όλες τις δυσκολίες που η ίδια αντιμετώπισε.

Η Πετρούλα Κανέτου, Εργοθεραπεύτρια, συνάδελφος στην ειδική αγωγή μέλος στο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής και συνεργάτης της σχολής Εργοθεραπείας στο ΤΕΙ της Αθήνας, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

Καλό σου ταξίδι Πετρούλα ,
"Όλοι εμείς, φίλοι και συνάδελφοι, αισθανόμαστε τυχεροί που σε γνωρίσαμε, θα σε θυμόμαστε για την ποιότητα του χαρακτήρα σου και την ανιδιοτελή προσφορά σου ".

Τα Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής εκφράζει εκ μέρους όλων των συναδέλφων τα συλλυπητήρια στην οικογένεια και αντί στεφάνου θα ενισχύσει συμβολικά το σχολείο της.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Η Πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας



Π. Λεωτσάκου Σ.                   Παπαγεωργοπούλου