Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΔΙΑΤΕΘΕΙΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ENHMEΡΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΕΘΕΙΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 
ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΓΙΑ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ 


     Σύμφωνα με τα σχετικά ενημερωτικά έγγραφα που απέστειλε η Δ/νση ΕΑ του Υ.ΠΑΙ.Θ. στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την 7-10-2013, διατέθηκαν συνολικά 300 πιστώσεις για πρόσληψη ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ όλης της χώρας. 

     Στον σχετικό πίνακα  παραθέτουμε παραπλεύρως και τα λειτουργικά κενά σε ΕΕΠ και ΕΒΠ ανά περιφέρεια και στο σύνολο για ενημέρωση των ενδιαφερομένων ως προς το βαθμό κάλυψης των αναγκών.
    Όπως είναι φανερό σε σύνολο 1657 κενών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ καλύφθηκαν μόνο 300, δηλ. ποσοστό 18,1%. Ελπίζουμε να υπάρξει και νέα σειρά προσλήψεων σε ΣΜΕΑΕ αλλά και για τα ΚΕΔΔΥ, για τα οποία μέχρι στιγμής δεν έχει διατεθεί ούτε μία πίστωση.
      
      Υπάρχουν βέβαια διαβεβαιώσεις (και όχι επίσημες ανακοινώσεις) από τον υφυπουργό κ. Σ. Κεδίκογλου και την Δ/νση ΕΑ και ότι θα διατεθούν 150 πιστώσεις μόνο για τα ΚΕΔΔΥ  και 400 για την στελέχωση των ΕΔΕΑΥ. 
    Αναμένουμε την υλοποίηση των υποσχέσεων, αν και από τα παραπάνω είναι φανερό ότι οι ΣΜΕΑΕ και τα ΚΕΔΔΥ θα παραμείνουν και αυτή τη σχολική χρονιά με ακάλυπτο το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών κενών σε ΕΕΠ και ΕΒΠ. 


     Σημειώνουμε ότι όπως αναφέρεται και στα σχετικά έγγραφα: "Οι ανωτέρω προσλήψεις θα πρέπει να γίνουν έτσι ώστε να καλυφθούν οι άμεσες, επιτακτικές και πραγματικές ανάγκες των Σ.Μ.Ε.Α.Ε. της περιοχής ευθύνης σας"....

      Επίσης παρακάτω παραθέτουμε πίνακα πιστώσεων που διατέθηκαν ανά εκπαιδευτική περιφέρεια για πρόσληψη 329 ΕΒΠ για στήριξη μαθητών στα σχολεία γενικής εκπαίδευσης.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ και ΔΙΑΤΕΘΕΙΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ 
ΣΕ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ
ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΕΠ –ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΟ


« Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση νέων τεχνολογιών και ψηφιακού εκπαιδευτικού υλικού ΑΠ1,2,3 »

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. – Οκτώβριος 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ
ΕΕΠ +ΕΒΠ

ΔΙΑΤΕΘΕΙΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΜΕΑΕ
ΑΝ. ΜΑΚΕΔ-ΘΡΑΚ
94
25
ΑΤΤΙΚΗΣ
371
70
ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ
69
11
ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
137
25
ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
70
15
ΗΠΕΙΡΟΥ
54
12
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
106
17
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
59
12
ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝ.
224
27
ΚΡΗΤΗΣ
190
26
ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ
117
15
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
112
25
ΣΤΕΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ
78
20
ΣΥΝΟΛΟ
1657
300























ΔΙΑΤΕΘΕΙΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΒΠ ΓΙΑ ΤΟ

 «Πρόγραμμα εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ΑΠ1, 2,3 »
                                                                    
                                                               Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. – Οκτώβριος 2013



ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΔΙΑΤΕΘΕΙΣΕΣ ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
(ΕΒΠ)
ΑΝ. ΜΑΚΕΔ-ΘΡΑΚ
25
ΑΤΤΙΚΗΣ
94
ΒΟΡ. ΑΙΓΑΙΟΥ
9
ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ
14
ΔΥΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
16
ΗΠΕΙΡΟΥ
7
ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
23
ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
8
ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝ.
75
ΚΡΗΤΗΣ
26
ΝΟΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ
3
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
16
ΣΤΕΡ. ΕΛΛΑΔΑΣ
13
ΣΥΝΟΛΟ
329

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

ΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ

Ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ των Ιονίων Νήσων
ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΔΩ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

ΔΟΕ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΣΕΠΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΣΕΠΕΑ

NA ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

            Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από την ΠΟΣΕΠΕΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού) μεγάλη ανοιχτή εκδήλωση για την Ειδική Αγωγή στα Προπύλαια.
            Η Δ.Ο.Ε. συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση με δικό της πίνακα ανακοινώσεων και υλικό που μοιράστηκε σε όσους συμμετείχαν.
            Ο τομέας της Ειδικής Αγωγής είναι και αυτός θύμα της μνημονικής αντιεκπαιδευτικής κυβερνητικής πολιτικής των περικοπών.
            Βρισκόμαστε στο μήνα Οκτώβριο και η στελέχωση των δομών της Ειδικής Αγωγής τόσο  με εκπαιδευτικούς όσο και με το απαραίτητο ειδικό προσωπικό παραμένει δυστυχώς ζητούμενο.
            Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θα συνεχίσει με κάθε ευκαιρία να αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη της ενίσχυσης και ουσιαστικής στήριξης της Ειδικής Αγωγής από την πολιτεία που δυστυχώς, την έχει εγκαταλείψει και καλεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να καλύψει άμεσα όλα τα κενά.

Από τη Δ.Ο.Ε.

ΟΡΘΗ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ ΤΟ 5ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 5ο ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 

ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη έγινε στην Αθήνα, στα γραφεία της Ομοσπονδίας, το 5ο Διοικητικό της Συμβούλιο. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος Στ. Καρπενησιώτης, ο αντιπρόεδρος Γ. Στεργιούλης ( από τα Γιάννινα), ο Γ. Γραμματέας Δ. Αρβανίτης, η Ταμίας Μπ. Λεωτσάκου, ο Οργανωτικός Γραμματέας Γ. Τότσιος (από τα Τρίκαλα), η Υπ. Δημοσίων Σχέσεων Ε. Τραγάκη. Επίσης συμμετείχε με τηλεδιάσκεψη ο η Μ. Αγάθου, αναπλ. μέλος (από την Κέρκυρα).
Παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής Κ. Παπαευαγγέλου, οι αναπληρωματικοί αιρετοί στο ΠΥΣΕΕΠ Αττικής Τ. Κατσούλη και Α. Κολιοπάνου,  καθώς και η συνάδελφος Κόχυλα Ξένη μέλος του ΕΒΠ.
Τα θέματα που απασχόλησαν την συνεδρίαση αφορούσαν την κατάσταση που δημιουργείται στην ειδική αγωγή, ειδικότερα η μεγάλη καθυστέρηση στις προσλήψεις και η διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης. Επίσης τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αποσπασματικές  νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης με το άρθρο 28 του Ν. 4186/2013, που ψηφίσθηκε πρόσφατα
Ακόμη συζητήθηκε η πορεία της προετοιμασίας των προαπαιτούμενων για την ένταξη στην ΑΔΕΔΥ. Όπως ενημέρωσε η Μπ. Λεωτσάκου έτοιμοι παρουσιάζονται οι περιφερειακοί σύλλογοι της ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ –- ΑΤΤΙΚΗΣ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ - ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ  και ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ενώ εκκρεμμότητες συνεχίζουν να έχουν οι σύλλογοι ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΚΡΗΤΗΣ- ΗΠΕΙΡΟΥ.
Αποφασίσθηκε να γίνουν όλες οι ενέργειες για την τελική προετοιμασία της ένταξης μέχρι τέλους Οκτώβρη οπότε πρέπει να λήξει το θέμα με συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ. Να ενημερώσουμε ότι θα προχωρήσουμε στη διαδικασία με όσους είναι έτοιμοι, αφού το θέμα αυτό είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά την γενικότερη λειτουργία της Ομοσπονδίας σε θέματα κινητοποιήσεων, παρέμβασης και συνεργασιών στο συνδικαλιστικό κίνημα.
Στα πλαίσια της οργανωτικής ανασυγκρότησης αποφασίσθηκε επίσης η διεξαγωγή,  το Σάββατο 23 Νοέμβρη, Κατασταστικής Γενικής Συνέλευσης, το αντικείμενο της οποίας προετοιμάζεται ήδη από επιτροπή που αποτελείται από μέλη του Δ.Σ. με υπεύθυνη την Μπ. Λεωτσάκου. Οι προετοιμαζόμενες τροποποιήσεις αφορούν την διαδικασία εκλογής Δ.Σ., την θεσμοθέτηση θεματικών επιτροπών και επιτροπών ειδικοτήτων, την δημιουργία επιστημονικού οργάνου και άλλα θέματα. Μετά από πρόταση του Δ. Αρβανίτη αποφασίσθηκε να διεξαχθεί παράλληλα Συμβούλιο Προέδρων των Περιφερειακών Συλλόγων με στόχο την κινητοποίηση και συμβολή όλων στις κοινές προσπάθειες.
Ο Γ. Τότσιος ενημέρωσε για τις προσπάθειες για ανασυγκρότηση του συλλόγου της  ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔ και ΘΡΑΚΗΣ αλλά και πρότεινε να υπάρξει οργανωτική παρέμβαση της Ομοσπονδίας σχετικά με την επικοινωνία και την διάχυση των πληροφοριών από και προς τους περιφερειακούς συλλόγους.
Αποφασίσθηκε να αναλάβουν την αμφίδρομη επικοινωνία με εκπροσώπους των συλλόγων και αιρετούς ο Γ. Τότσιος (ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ) και ο Γ. Στεργιούλης (ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ).
Η Τ. Κατσούλη έθεσε θέμα νομικής κάλυψης από την Ομοσπονδία των συναδέλφων που εργάζονται στα ΚΕΔΔΥ, αφού ήδη απειλούνται με μηνύσεις από γονείς που απαιτούν, βάσει του Ν. 4186/2013, γνωματεύσεις σε 45 ημέρες, κάτι που είναι αδύνατο, αφού ούτε προσωπικό υπάρχει αλλά και ο αριθμός των αιτήσεων (παλαιών και νέων) είναι πολύ μεγάλος.
Συνέδεσε δε το θέμα αυτό με την μείωση του προσωπικού και από υπηρεσιακές μεταβολές, που προκλήθηκαν λόγω και της ανασφάλειας που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ΚΕΔΔΥ, χωρίς να είναι σίγουρη η αντικατάσταση των συναδέλφων με αντίστοιχους αναπληρωτές.
Η Μ. Αγάθου μίλησε επίσης για την υποστελέχωση των ΚΕΔΔΥ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων. 
Αποφασίσαμε  ότι  η Ομοσπονδία θα διερευνήσει τις δυνατότητες νομικής κάλυψης των συναδέλφων και τα μέσα που υπάρχουν για αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ προτάθηκε να διερευνηθεί η δυνατότητα  συνάντησης με προισταμένους και εργαζόμενους στα ΚΕΔΔΥ. Το θέμα αυτό προτάθηκε να το αναλάβουν η Μπ. Λεωτσάκου και η Ευγ. Τραγάκη. Τονίσθηκε επίσης ότι η επίλυση του προβλήματος περνά αναγκαστικά μέσα από την στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.
Η συνάδελφος Κόχυλα Ξένη μέλος του ΕΒΠ, σε παρέμβαση της πρότεινε στις παρεμβάσεις μας να τονίσουμε την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την ΕΑΕ. Επίσης ότι είναι απαραίτητο να διεκδικήσουμε την μονιμοποίηση των αναπληρωτών που για 9-10 χρόνια προσφέρουν υπηρεσίες στα σχολεία.
Έγινε τοποθέτηση από τον πρόεδρο ότι αυτοί αποτελούν τους κύριους διεκδικητικούς στόχους των παρεμβάσεων μας, αλλά χρειάζεται εκτός των παραστάσεων σε πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες από την Ομοσπονδία, να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι και ιδιαίτερα όταν οργανώνονται εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Η Ομοσπονδία θα εκτιμήσει άμεσα την κατάσταση και την διάθεση των συναδέλφων για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις και θα αναλάβει αντίστοιχες δράσεις όπως έπραξε όλο το τελευταίο διάστημα, με την συμμετοχή στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών (απεργίες, στάσεις εργασίας, συμμετοχή σε συλλαλητήρια). Στην ίδια κατεύθυνση στοχεύει και η εκδήλωση της 5 Οκτώβρη για την ΕΑΕ.



Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ 

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ





               Μεγάλη συμμετοχή στην ανοιχτή εκδήλωση της Ομοσπονδίας μας, χθές Σάββατο 5 Οκτώβρη, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από νωρίς το πρωί μέλη του Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Αττικής και εθελοντές ξεκίνησαν το στήσιμο των εγκαταστάσεων και από τις 11.00 π.μ. άρχισαν να καταφθάνουν εκπρόσωποι φορέων και συνάδελφοι εργαζόμενοι στις δομές ειδικής αγωγής στήνοντας τα περίπτερα τους.
               Η ατμόσφαιρα ήταν διάχυτη από διάθεση για συμμετοχή, συνεργασία και αισιοδοξία ότι αναδεικνύοντας το έργο μας και διαδηλώνοντας την διάθεση μας να είμαστε παρόντες και να αγωνιστούμε για επίλυση των σημαντικών προβλημάτων, τελικά θα πετύχουμε την διάσωση της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στη χώρα μας.
               Συμμετείχαν με δικά τους περίπτερα και υλικό (αφίσες , ενημερωτικό υλικό) η παρουσία εκπροσώπων τους σημαντικοί φορείς της εκπαίδευσης και της ειδικής αγωγής όπως η ΔΟΕ, η ΟΛΜΕ , ο ΣΑΤΕΑ, ο ΕΝΕΛΕΑ, το ΔΕΣ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, ο Σύλλογος Διερμηνέων Νοηματικής.
               Επίσης πήραν μέρος με περίπτερα όπου αναδείχθηκαν μέσω ενημερωτικού υλικού και παρουσίασης έργων των μαθητών πολλές εκπαιδευτικές δομές όπως τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγ. Δημητρίου, Νέου Ηρακλείου, Αιγάλεω, Πειραιά, Τυφλών Πολυαναπήρων, Θήβας, « Άνοιξη», τα ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πειραιά και Αιγάλεω, και το Ειδικό Γυμνάσιο Αγ. Δημητρίου.
               Από την Πρωτοβάθμια το 6ο Ειδικό Δημοτικό Αθηνών, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αυτιστικών Πειραιά, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ζεφυρίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αττικής,  το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Τυφλών Κ.Ε.Α.Τ., το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κωφών Αργυρούπολης.
               Ακόμη πήραν μέρος με ενημερωτικό υλικό και παρουσία εργαζομένων τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Α Αθήνας, Β Αθήνας, Γ Αθήνας, Δ Αθήνας, Πειραιά, Ανατολικής Αττικής και Δυτικής Αττικής.
               Πλήθος πολιτών και συναδέλφων επισκέφθηκαν την εκδήλωση και περιηγήθηκαν στα περίπτερα, ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους φορέων και εκπαιδευτικών δομών, συζήτησαν και αντάλλαξαν απόψεις για το μέλλον της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.
               Επίσης στο χώρο της εκδήλωσης λειτούργησε πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ζωγραφήσουν το μεγάλο πανώ της εκδήλωσης.
               Το απόγευμα στήθηκε και η οθόνη όπου προβλήθηκαν βίντεο και ταινίες μικρού μήκους παραγωγής των σχολείων που συμμετείχαν.
               Μεγάλη μουσική σκηνή στήθηκε σε κεντρικό σημείο και η μουσική πλημμύρισε τον χώρο, ενώ το βράδυ τα rock γκρουπάκια έδωσαν τον κατάλληλο μουσικό τόνο στην εκδήλωση. 
                Η μεγάλη ομάδα εθελοντών ανέλαβε να βοηθήσει τους συμμετέχοντες σε κάθε θέμα που προέκυπτε αλλά  και  την περιφρούρηση του χώρου.
               Πριν την έναρξη της συναυλίας ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. Στάθης Καρπενησιώτης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό αναφέροντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο χώρος της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης στην χώρα μας είναι ιδιαίτερα οξυμένες αυτή την περίοδο και χρειάζεται η συνεργασία και η αγωνιστική διάθεση όλων για να τις ξεπεράσουμε. Ακόμη δήλωσε ότι η κοινωνία μας χρειάζεται να επενδύσει στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών, αφού αυτό οδηγεί στην αποδοχή του διαφορετικού που συνδέεται άμεσα με την μείωση της επιρροής των ιδεών που ενισχύουν την βία και τον φασισμό.   
                              Όλα λειτούργησαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της οργανωτικής επιτροπής και αποδείχθηκε ότι όταν είμαστε ενωμένοι και έχουμε διάθεση προσφοράς μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να επιτύχουμε τους στόχους μας.
               Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης, στους εθελοντές, στους μουσικούς και τους χορηγούς της εκδήλωσης και υποσχόμαστε ότι θα έχει την ανάλογη συνέχεια.