Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού, με αίσθημα ευθύνης και αισιόδοξη ματιά στο μέλλον, σε συνεργασία με  φορείς της εκπαίδευσης διοργανώνει μεγάλη ανοικτή εκδήλωση το Σάββατο  5 Οκτωβρίου, με στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας ύπαρξης αξιοπρεπούς Δημόσιας Ειδικής Εκπαίδευσης  και την προβολή του σημαντικού έργου που επιτελείται στο χώρο από τους Εκπαιδευτικούς, το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Την εκδήλωση θα πλαισιώνουν: θεματικά  περίπτερα, ενημερωτικές δράσεις, happenings και μουσική βραδιά με γνωστούς καλλιτέχνες.

Εκφράζουμε την αγωνία μας και διεκδικούμε το αυτονόητο!
*    Γιατί:
Είναι δικαίωμα και όχι επαιτεία η αξιοπρεπής και ισότιμη πρόσβαση στη Δημόσια Εκπαίδευση των μαθητών με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες και αναπηρίες, χωρίς διακρίσεις, περιορισμούς  και αποκλεισμούς
*    Γιατί
Αντιδρούμε στην απαξίωση από την επίσημη πολιτεία της Ειδικής Αγωγής, με την υποστελέχωση των δομών, τη συνεχή μείωση των πόρων, την αδιαφορία, την πρόχειρη-χωρίς σχεδιασμό- ενσωμάτωση των παιδιών με ειδικές ανάγκες  στα γενικά σχολεία.
*    Γιατί
Είναι ανάγκη της κοινωνίας μας η αποδοχή και ο σεβασμός στο διαφορετικό.

Καλούμε όλους τους ευαίσθητους κοινωνικά πολίτες της Αθήνας στη γιορτή των ανθρώπων της Ειδικής Αγωγής,  το Σάββατο 5 Οκτωβρίου από τις 12 το μεσημέρι ως αργά το βράδυ  στον πεζόδρομο Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ στα Προπύλαια, στάση Μετρό: Πανεπιστήμιο.
Συμμετέχουμε, αλληλεπιδρούμε, γιορτάζουμε και αγωνιζόμαστε όλοι μαζί με όραμα μια καλύτερη, δικαιότερη και πιο σύγχρονη δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά αυτής της χώρας!

Οι φορείς  που επιθυμούν να συμμετέχουν ενεργά  μπορούν να έρχονται σε επαφή με την κα Τραγάκη Ευγενία υπ. δημοσίων σχέσεων ΠΟΣΕΕΠΕΑ, email: eugenia.tragaki@gmail.com, τηλ.: 6973040328.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ EΔΩ

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. κηρύσσει 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση

την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου

και

 3ωρη στάση εργασίας την Δευτέρα 16/9

Διαμαρτυρόμαστε

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΚΑΙ  ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΟΧΙ 

ΣΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΕΝΑ

ΟΧΙ 

ΣΤΙΣ  10.000 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΟΧΙ 

ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ ΤΙΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

* Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου κηρύσσουμε 3ωρη στάση εργασίας προς διευκόλυνση των συναδέλφων για συμμετοχή στα κατά τόπους πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια






Aποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ - Ανακοίνωση του αιρετού ΥΣΕΕΠ Δ. Παπαευθυμίου

ΑΘΗΝΑ 12/09/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΙΡΕΤΟΥ  ΣΤΟ ΥΣΕΕΠ
 ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ


Συνάδελφοι
Μετά την αναγκαιότητα που προέκυψε για εκ νέου καταγραφή των λειτουργικών κενών στις ΣΜΕΑΕ και στα ΚΕΔΔΥ, η Δ/νση Ειδικής Αγωγής ζήτησε από τις Περιφερειακές Διευθύνσεις, να  αποστείλουν νέους πίνακες με τα λειτουργικά κενά.
Παρ΄    όλο που δόθηκε προθεσμία δύο ημερών, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης δεν είχαν ανταποκριθεί όλες οι διευθύνσεις.
Προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στις αποσπάσεις, θα πρέπει οι συνάδελφοι να ενδιαφερθούν και να επικοινωνήσουν με τις ΣΜΕΑΕ ή τα ΚΕΔΔΥ που ζητούν απόσπαση, για να διαπιστώσουν εάν έχουν δώσει τα λειτουργικά κενά.
Σε περίπτωση που δεν δοθούν, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν αλλαγές στις αποσπάσεις και ως προς τις προτιμήσεις τους και ίσως κάποιες να μην γίνουν.
Η άποψή μου είναι ότι όλες οι σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής έχουν λειτουργικές ανάγκες, αλλά αυτό πρέπει να βεβαιώνεται και επίσημα.
Ελπίζουμε μέχρι αύριο να έχουμε τελειώσει με τις αλλαγές και να δρομολογηθεί η απόφαση για υπογραφές.
Επίσης πρέπει να δώσουμε να κατανοήσουν οι διευθυντές και οι Περιφερειακές διευθύνσεις, την  διαφορά μεταξύ οργανικού και λειτουργικού κενού, ώστε να μην δίνουν τα οργανικά ως λειτουργικά και το αντίθετο.
Για κάθε πληροφορία και διευκρίνιση, επικοινωνήστε με τη διεύθυνση ειδικής αγωγής, την κα Ψαρράκη  Γιούλη, στο τηλ. 210-3442561
                                              Είμαι πάντα στη διάθεσή σας

                                                     Παπαεθυμίου Δημήτρης

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Αντί μηνύματος για την νέα σχολική χρονιά

Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. - Αντί μηνύματος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Αντί μηνύματος για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δημοσιεύουμε γράμμα της συναδέλφου Μαρίας Αγάθου - Ψυχολόγου, αναπλ. μέλους του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. και βέβαια άνεργης μέχρι σήμερα. 

Αγαπητοί Γονείς..

Δεν είμαι νηπιαγωγός, δασκάλα ή καθηγήτρια. Είμαι ψυχολόγος που ζώ μεσα στα σχολεία, στην εκπαίδευση στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τα τελευταία 8 απο τα 14 χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας. Πρώτη φορά είδα τόση συμμετοχή στην Γενική Συνέλευση των Εκπαιδευτικών χτές, πρώτη φορά είδα κλίμα σύμπνοιας παρά τις διαφορετικές προτάσεις..πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο να αγωνιά και να αντιστέκεται, σήμερα έξω απο την Πρωτοβάθμια και για αυτό θέλω να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς αλλά και τον Σύλλογο τους, τον ΣΕΠΕ Κέρκυρας- έναν σύλλογο που τόσο άξια και με απαράμιλλη αφοσίωση και ενεργητικότητα οδηγεί η πρόεδρος και καλή φίλη μου Ελένη Μαλαχά.
Τα σχολεία ξεκινούν πετσοκομμένα, με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, την ίδια στιγμή που το κράτος επιχειρεί μαγειρέματα, ώστε να βγάλει ότι υπάρχουν και υπεράριθμοι!!
Οικογένειες χωρίζονται γιατί δεν τους δίνουν αποσπάσεις. Μια εκπαιδευτικός σήμερα, με χρόνια προυπηρεσία, ήρθε απο την Κομοτηνή στην Κέρκυρα..μια γυμνάστρια αφήνει τα παιδιά της και πάει στην Κρήτη.. Νέα παιδιά που ερωτεύτηκαν, χωρίζονται και μένει άλλος εδώ και άλλος εκεί.. Νεαρές δασκάλες που δούλεψαν ως αναπληρώτριες, με όρεξη και δημιουργικότητα, αρχίζουν να καταθλίβονται, βλέποντας ότι το μέλλον είναι ζοφερό και φέτος θα μείνουν άνεργες. 

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά χωρίς καθαρίστριες..που θα στείλετε τα παιδιά σας αγαπητοί γονείς; σε ένα βρώμικο σχολείο χωρίς πετρέλαιο για το κρύο του χειμώνα..με έναν εκπαιδευτικό διαλυμένο που τον χτυπάει ασύστολα η τρόικα;..θα αφήνατε το σπίτι σας παγωμένο; θα αφήνατε το δωμάτιο του παιδιού σας μέσα στη βρωμιά; Καποιοι διευθυντές αρχισαν να απευθύνονται στις μητέρες να συνδράμουν στον καθαρισμό του σχολείου για να μη μαζευτούν ποντίκια..

Στην Ειδική Αγωγή, την οποία έχω υπηρετήσει και πασχίζω να στηρίζω μέσω του Συλλόγου μας, τα πράγματα είναι τραγικά. Τα περισσότερα μέλη του Συλλόγου Ειδικοτήτων Ειδικής Αγωγής Ιονιων Νήσων (Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Φυσιοθεραπευτες, Λογοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Σχ. Νοσηλευτές, Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό), είναι αυτή τη στιγμή άνεργοι και περιμένουν μπας και προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ σε Ειδικά Σχολεία ή μέ 490 ευρώ απο τον ΟΑΕΔ στα ΚΕΔΔΥ..Το Ειδικό σχολείο ξεκινάει με 4 αντι 7 εκπαιδευτικούς..χωρίς λεωφορείακι για την μεταφορά των παιδιών, χωρίς βοηθητικό προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών, χωρίς επιστημονικό προσωπικό να βοηθήσει τα ίδια και τους γονείς τους.

Γιατί τα λέω όλα αυτά; Γιατι αγαπημένοι μου γονείς, πρέπει να διαλέξετε τι θέλετε..θέλετε σχολεία που να υπολειτουργούν αρκεί να είναι ανοιχτά ώστε να παρκάρουμε τα παιδιά μας; Σιγουρα όχι.. Αν θέλετε Σχολεία πραγματικά μη σταθείτε απέναντι στους εκπαιδευτικούς αλλά στο πλαι τους..

Με εκτίμηση
Μια Ψυχολόγος που αγαπάει τα παιδιά και την Παιδεία..

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

H Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. συμπαραστέκεται στους συναδέλφους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. συμπαραστέκεται στους συναδέλφους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

               Η Ομοσπονδία μας αγωνιζόμενη για την αποτροπή των δυσμενών εξελίξεων στην εκπαίδευση, που ξεκίνησαν με τον περιορισμό του αριθμού των αναπληρωτών κατά 10.000 (ουσιαστικά πρόκειται για απόλυση συναδέλφων που για πολλά χρόνια εργάζονταν με το καθεστώς αυτό), τον μηδενισμό των διορισμών, την συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων,τις υποχρεωτικές μετατάξεις, τις διαθεσιμότητες μονίμων συναδέλφων και στην ειδική αγωγή, την  βίαιη αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις και τις αμοιβές των εκπαιδευτικών και συνεχίζεται με την ψήφιση σήμερα του νόμου για την Δευτεροβάθμια και Τεχνολογική Εκπαίδευση,

Συμπαραστέκεται και συμμετέχει στον αγώνα των
συναδέλφων καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΟΛΜΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Τρίτη, 10/9 στις 18.30
Πανελλαδική Συγκέντρωση στα γραφεία της ΟΛΜΕ (Ερμού & Κορνάρου 2),
και πορεία στο Σύνταγμα
(Ημέρα ψήφισης του ν/σχ για το Λύκειο στη Βουλή)

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ


ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ 
ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ