Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. συμμετέχει ενεργά στις εκδηλώσεις αντίδρασης για τις απολύσεις, σε όλη τη χώρα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206, 
e-mail: poseepea@yahoo.gr , www.poseepea.blogspot.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 13/7/2013

Με την ανακοίνωση των ονομάτων των εκπαιδευτικών  που τίθενται σε διαθεσιμότητα διαπιστώσαμε αυτό που ήδη υποψιαζόμαστε, ότι δηλαδή η εξαίρεση των εργαζομένων στην ειδική αγωγή, που προβλέπονταν στις αρχικές εξαγγελίες του υπουργείου δεν ισχύει.
Έτσι στους  εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που απολύονται, προστίθενται και οι εκπαιδευτικοί αντίστοιχων ειδικοτήτων που υπηρετούν σε ΣΜΕΑΕ δευτεροβάθμιας (ΕΕΕΕΚ, ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, κ.ά.).
Μαζί με αυτούς και τους μαθητές των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ, οι μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποτελούν τα θύματα της ιδιότυπης ρουλέτας αφού η μπίλια σταμάτησε στα σχολεία τους και δεν θα έχουν ποια την δυνατότητα να εκπαιδεύονται σε ένα σχολείο κατάλληλα στελεχωμένο.  Τίθεται δε σε κίνδυνο η ίδια η λειτουργία και ύπαρξη δομών που προσφέρουν υποχρεωτική εκπαίδευση και υποστήριξη σε παιδιά του ελληνικού λαού, με βάση τις προβλέψεις του Συντάγματος και των Νόμων του ελληνικού κράτους.
Εφ όσον η διαδικασία ξηλώματος κάθε δημόσιας παροχής είναι σε εξέλιξη δυστυχώς δεν είναι δυνατό να εφησυχάζει κανείς και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση περιμένοντας τα επόμενα θύματα και τις νέες λίστες.
Σε κάθε περίπτωση τώρα είναι η ώρα να συμμετέχουμε ενεργά με την παρουσία μας και την μαχητικότητα μας σε κάθε εκδήλωση αντίδρασης στα σχέδια της κυβέρνησης που σαν υποχείριο της τρόικας έχει αναλάβει την εργολαβία της διάλυσης του ελληνικού κράτους και της κοινωνίας μας.
Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. καλεί τα μέλη της, το Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. σε όλη τη χώρα, να συμμετέχει στις κατά τόπους εκδηλώσεις της ΑΔΕΔΥ, της ΟΛΜΕ και των κατά τόπους ΕΛΜΕ, διαδηλώνοντας την συμπαράταξη μας με τους συναδέλφους και την απόφαση μας να μην αποδεχθούμε τις παράνομες απολύσεις που αποφασίσθηκαν.
Στην Αττική η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. θα συμμετέχει στην μεγάλη συγκέντρωση την
Τρίτη 16/7/13 στην Αθήνα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:30 π.μ.
(ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, όπου θα συζητιέται στη βουλή το νέο νομοσχέδιο-φονιάς που θα επικυρώνει τη συμφωνία κυβέρνησης και τροϊκανών για τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις μαζί με άλλα βάρβαρα μέτρα στο πλαίσιο των μνημονίων).
 Την ίδια ημέρα καλούμε τους περιφερειακούς συλλόγους σε όλη τη χώρα σε συντονισμό με τις ΕΛΜΕ και σωματεία της περιοχής τους να οργανώσουν αντίστοιχες κινητοποιήσεις.

Συνάδελφοι

ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΗΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!!!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας
Στ. Καρπενησιώτης       Δ. Αρβανίτης

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ενημέρωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τις Αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ και τις προσλήψεις αναπληρωτών

Ενημέρωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για τις Αποσπάσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ  και τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Αθήνα 11/7/2013

               Σε σημερινή επίσκεψη του προεδρείου της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ενημερωθήκαμε από τον Διευθυντή Ε.Α. του υπουργείου Παιδείας κ. Λολίτσα, ότι η εγκύκλιος των αποσπάσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ βρίσκεται πλέον προς υπογραφή στο γραφείο του Υπουργού. Αναμένουμε ότι φυσιολογικά δεν θα υπάρξει καθυστέρηση και η εγκύκλιος των αποσπάσεων θα ανακοινωθεί σύντομα, ώστε οι συνάδελφοι να καταθέσουν τις αιτήσεις τους. 

               Όσον αφορά την εγκύκλιο της πρόσληψης των αναπληρωτών ΕΕΠ και ΕΒΠ, αυτή θα καθυστερήσει εν αναμονή σχετικών τροπολογιών που πιθανό να συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για το Τεχνολογικό Λύκειο, το οποίο όπως έχει αναγγελθεί θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η εγκύκλιος δεν θα έχει ανακοινωθεί πριν το πρώτο 15νθήμερο του Αυγούστου. Οπότε δυστυχώς δεν θα αποφευχθεί πάλι η ταλαιπωρία των συναδέλφων εν μέσω του θέρους…

Γράμμα στους γονείς και μαθητές από τους εκπαιδευτικούς Νοσηλευτικής

Γράμμα στους γονείς και μαθητές από τους εκπαιδευτικούς Νοσηλευτικής

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr

Μετά την χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που καταργεί 46 ειδικότητες και θέτει σε καθεστώς διαθεσιμότητας και κινητικότητας 2472 εκπαιδευτικούς έχουμε την ανάγκη να κοινοποιήσουμε και να αναδείξουμε τα σημεία που η αλήθεια παραποιείται σκοπίμως και να θέσουμε σε γνώση όλων των συμπολιτών μας τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής.
Αναλυτικά αναφέρουμε σημεία του non paper και τα αντιπαραβάλουμε με στοιχεία και επιχειρήματα:
α) Το πρώτο και κύριο πλήγμα επέρχεται στους μαθητές και γονείς που επέλεξαν τις ειδικότητες που καταργούνται καθώς θα κληθούν να πληρώσουν για να αποκτήσουν το πτυχίο που τους παρέχει ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας. Πιο αναλυτικά στο non paper αναφέρεται: “καθολική εφαρμογή του θεσμού της μαθητείας, και τη σύνδεση με την αγορά εργασίας, χωρίς στρεβλώσεις και επικαλύψεις με ανώτερες βαθμίδες τυπικής εκπαίδευσης ή μη τυπικής κατάρτισης” (η υπογράμμιση δική μας).
Σε συνδυασμό: “Μετά από συγκριτική μελέτη ευρωπαϊκών συστημάτων τεχνικής εκπαίδευσης, μελέτη αναγκών της εγχώριας αγοράς εργασίας και ανάπτυξη περιγραμμάτων επαγγελμάτων εξήχθη το συμπέρασμα  ότι τα επαγγέλματα υγείας όπως Βοηθοί Φαρμακείων, Βοηθοί Φυσιοθεραπευτών, Βοηθοί Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων και Βοηθοί Βρεφονηπιοκόμων του Τομέα Υγείας Πρόνοιας, καθώς και επαγγέλματα όπως Γραφικών Τεχνών, Σχεδίασης & Παραγωγής Ενδύματος, Αισθητικής Τέχνης, Κομμωτικής Τέχνης και Αργυροχρυσοχοΐας  δεν υπάρχει σκοπιμότητα να παρέχονται από την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση”.
Καλό θα ήταν να δημοσιοποιηθεί η μελέτη των αναγκών της εγχώριας αγοράς εργασίας, καθώς και τα περιγράμματα των επαγγελμάτων που έχουν εξαχθεί, γιατί ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας έχει άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας. Τα οργανογράμματα των ιδιωτικών κλινικών, βρεφονηπιακών σταθμών και των ιατρικών εργαστηρίων περιλαμβάνουν όλες τις ειδικότητες που καταργούνται. Παράδειγμα άρτιας σύνδεσης με την αγορά εργασίας είναι η ειδικότητα των Β. Νοσηλευτών, καθώς παρέχει με την απόκτηση του πτυχίου τη δυνατότητα υλοποίησης της πρακτικής άσκησης στα δημόσια νοσοκομεία, την έκδοση ακολούθως Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος και την απορρόφηση τέλος από την αγορά εργασίας (Ιδιωτικές κλινικές, Δημόσια Νοσοκομεία με προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, ιδιωτική άσκηση παροχής αποκλειστικών υπηρεσιών).
 Γιατί τότε καταργούνται; Ας δούμε το υπογραμμισμένο κείμενο περί επικαλύψεων με τη “μη τυπική κατάρτιση”, δηλαδή ΙΕΚ. Με μια πρόχειρη ματιά στο διαδίκτυο μπορεί ο κάθε πολίτης να δει τις ειδικότητες που υπάρχουν στα ιδιωτικά ΙΕΚ. Ας αναφέρουμε μερικές για να λάβετε γνώση: Φυσικοθεραπεία, Β. Φαρμακείου, Μαιευτική, Νοσηλευτική, Β. Μικροβιολόγοι, Β. Ακτινολόγοι κ.α. Ως παράδειγμα αντιγράφουμε το Άρθρο 1 του ΠΔ 210/2001:
"Στους κατόχους Διπλώματος Ο.Ε.Ε.Κ. επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας  Επαγγελματικής Κατάρτισης, των ειδικοτήτων "Νοσηλευτική Τραυματολογία", "Νοσηλευτική Ογκολογικών Παθήσεων", "Νοσηλευτής Χειρουργείου", "Νοσηλευτική Ατόμων με Ψυχικές Παθήσεις", και "Νοσηλευτική Μονάδων Εντατικής Θεραπείας" των Ι.Ε.Κ. και στους κατόχους πτυχίου των Τ.E.E. Α' και Β' κύκλου της ειδικότητας "Βοηθών Νοσηλευτών" χορηγείται άδεια άσκησης επαγγέλματος Βοηθού Νοσηλευτή".
Επομένως όλοι αποκτούν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Β. Νοσηλευτή με τα ίδια ακριβώς επαγγελματικά δικαιώματα. Το ίδιο ισχύει και στις άλλες ειδικότητες του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας. Τι θα γίνει λοιπόν εάν καταργηθούν; Οι μαθητές θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν σε ένα ιδιωτικό ΙΕΚ (περίπου 3 με 5000 ευρώ ετησίως) ώστε να αποκτήσουν το ποθητό πτυχίο που θα τους ανοίξει την πόρτα για μια θέση στην αγορά εργασίας.
Υποσημείωση: Οι μαθητές που φοιτούν στα ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ ανήκουν στη μέση αστική οικογένεια.  
β) Η δεύτερη παρατήρηση αφορά στον αριθμό των μαθητών. “Το Τεχνικό Λύκειο να προσφέρει ειδικότητες αποφοίτων που ανταποκρίνονται στις επιλογές των μαθητών και όχι στις ειδικότητες των εκπαιδευτικών”. Δηλαδή ο Τομέας Υγείας και Πρόνοιας δεν επιλέγεται από τους μαθητές;
Δυστυχώς οι ίδιοι αριθμοί του Υπουργείου το διαψεύδουν καθώς είναι ο πολυπληθέστερος στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ. Ενδεικτικά αναφέρουμε από τα στατιστικά των Πανελληνίων εξετάσεων των ΕΠΑΛ (ομάδα Α): σε σύνολο 17394 συμμετεχόντων μαθητών (δεκαεννέα ειδικότητες) οι 4783 είναι από τις τρεις ειδικότητες του Τομέα Υγείας Πρόνοιας Β. Βρεφονηπιοκόμων, Β. Νοσηλευτών και Β. Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων. Αλήθεια όλοι αυτοί οι μαθητές θα κατευθυνθούν στα ιδιωτικά ΙΕΚ;
γ) Αναφορικά με την επιλογή της: "διαθεσιμότητας” εκπαιδευτικών που προκύπτουν από τυχόν κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων εφόσον προκριθούν αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του νέου Τεχνικού Λυκείου”. 
Ποιες αλλαγές προκρίνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα του νέου Τεχνικού Λυκείου; Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν στη Γ΄ τάξη των ΕΠΑΛ του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας πως θα αποκτήσουν πτυχίο; Οι μαθητές που εγγράφηκαν στη Β΄ τάξη του ΕΠΑΛ του ίδιου Τομέα ποια ειδικότητα θα επιλέξουν; Θα παραμείνουν οι ειδικότητες που απομένουν ή θα ανακοινωθούν καινούριες ειδικότητες; Τα ίδια ισχύουν και για τις ΕΠΑΣ. Τα εξοπλισμένα εργαστήρια των καταργημένων ειδικοτήτων τι θα απογίνουν; Οι διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου γνωρίζουν τις αλλαγές; Πάρτε ένα τηλέφωνο στο υπουργείο από περιέργεια.  
Κλείνουμε απευθυνόμενοι στους Έλληνες βουλευτές με μια τελευταία αλλά εξίσου σημαντική παρατήρηση. Εντάσσονται στη διαθεσιμότητα εκπαιδευτικοί που εκτός του βασικού τους πτυχίου (ΤΕΙ, ΑΕΙ) διορίσθηκαν στο δημόσιο μέσω των αδιάβλητων γραπτών διαγωνισμών του ΑΣΕΠ και της επετηρίδας. Θα θέλαμε από τους βουλευτές που προτίθενται να ψηφίζουν το νομοσχέδιο να  ενημερώσουν τους Έλληνες πολίτες αν οι εναπομείναντες δημόσιοι υπάλληλοι είναι διορισμένοι με αξιοκρατικά κριτήρια.
Ας δούμε λοιπόν σε επίπεδο συμβολισμού, τι δημόσιο μας προτείνεται•
το δημόσιο της κομματοκρατίας ή το δημόσιο της αξιοκρατίας;
Η απάντησή σας θα φανεί από την ψήφο σας και θα κριθεί από τους Έλληνες πολίτες.
Με 
το Προεδρείο του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕ18 (ΠΣΕΝΔΕ)
                                                                                                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                                                                                        ΚΛΗΜΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Παράνομες οι αποφάσεις για την διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων του Δημοσίου και των Δήμων

Νομική άποψη περί της νομιμότητας των αποφάσεων για την
διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Δημοσίου

Αθήνα, 10/7/2013
              
               Το μέτρο της διαθεσιμότητας αποτελεί νομικά και ουσιαστικά απόλυση. Ότι πρόκειται πράγματι για περίπτωση απόλυσης υπό προθεσμία προκύπτει από το πραγματικό γεγονός της αναγκαστικής απομάκρυνσής από τις θέσεις εργασίας και της λύσης της υπαλληλικής σχέσης με αντίστοιχη σιωπηρή δήλωση βούλησης του εργοδότη (πρβλ. ενδεικτικά τις υπ’ αριθμ. 4792 και 4793/2012 αποφάσεις του ΜΠΑ για το αντίστοιχο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας που είχε επιβληθεί με το Ν. 4024/2011). 
               Η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας από Δήμους ή το Δημόσιο τυγχάνει παράνομη σε περίπτωση που δεν τηρήθηκαν οι διατυπώσεις του νόμου περί ομαδικών απολύσεων. Ειδικότερα εν προκειμένω δεν τηρήθηκαν καθόλου οι ειδικότερες και υπέρτερης ισχύος διατάξεις του Ν. 1387/1983 και της Οδηγίας 95/98/ΕΟΚ, καθώς με ευθύνη του Δημοσίου ούτε διαβουλεύσεις έλαβαν καν χώρα μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτικής πλευράς, ούτε τηρήθηκε η προβλεπόμενη νόμιμη διαδικασία, ούτε τηρήθηκε η νόμιμη ποσόστωση και για το λόγο αυτό οι γενόμενες απολύσεις έλαβαν χώρα  κατά παράβαση των διατάξεων του νόμου 1387/1983 και της ως άνω Οδηγίας. Συνεπώς η απόλυση είναι για το λόγο αυτό άκυρη.           Επιπλέον και για όσους έχουν ενταχθεί στο δημόσιο με το ΠΔ 164/2004 (ΠΔ Παυλόπουλου) κρίσιμο είναι οτι το ΠΔ αυτό υλοποίησε κοινοτικό δίκαιο, το οποίο μέσω του «θεσμού» της διαθεσιμότητας παραβιάζεται και καταστρατηγείται, καθόσον με νόμο απολύονται και όλοι όσοι είχαν μονιμοποιηθεί στο δημόσιο ακριβώς για να μην γίνεται κατάχρηση συνάψεως διαδοχικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου, δηλαδή ο εφαρμοστέος νόμος αντίκειται ευθέως στο υπέρτερης ισχύος κοινοτικό δίκαιο το οποίο έχει ενσωματωθεί στο εθνικό δίκαιο.   
               Σε κάθε περίπτωση η απόλυσή από την εργασία λαμβάνει χώρα χωρίς να υφίσταται σπουδαίος λόγος που να δικαιολογεί την απομάκρυνσή και δη κατά τρόπο ευθέως αντίθετο προς το Σύνταγμα (και το κοινοτικό Δίκαιο) υπό την έννοια ότι το μοναδικό χρησιμοποιούμενο νομοθετικό κριτήριο τυγχάνει κατεξοχήν απρόσφορο και εισάγον προδήλως διακριτική μεταχείριση, παραβιάζον ούτως την αρχή της ίσης μεταχείρισης ομοειδών περιπτώσεων και τη θεμελιώδη αρχή της αξιοκρατίας και της αναλογικότητας.       
               Κρίσιμο κριτήριο για την επιλεκτική καταγγελία ορισμένης σύμβασης εργασίας ιδιωτικού δικαίου από τον εργοδότη αποτελεί κατεξοχήν το κριτήριο της αποδοτικότητας ή μη του υπαλλήλου, κάτι το οποίο όμως ουδόλως εισάγεται ως κριτήριο απόλυσης στην προκειμένη περίπτωση.
               Η οριζόντια εφαρμογή της διαθεσιμότητας για ορισμένους μόνο υπαλλήλους καθιστά τη ρύθμιση ένα μέτρο παράνομο ως αντισυνταγματικό, καθόσον αντιβαίνει στην αρχή της ισότητας και της αξιοκρατίας. Η διαθεσιμότητα παραβιάζει δηλαδή αυτοτελώς και κατάφωρα τη συνταγματική αρχή της ισότητας στις ειδικότερες εκφάνσεις αυτής που επιβάλλουν την ομοειδή μεταχείριση ομοειδών περιπτώσεων και την κατά το λόγο εκάστου υπαλλήλου αξιοκρατική υπηρεσιακή του εξέλιξη (αξιοκρατία στη σταδιοδρομία, βλ. ενδεικτικά ΑΕΔ 30/1985, ΣτΕ 2786/1984, 3722/2000, 2717/2003,   ΔΕΑ 480/1990).       
               Η καταγγελία της σύμβασης εργασίας βάσει διαθεσιμότητας είναι  άκυρη ως αντίθετη προς θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος, όπως των άρθρων 2 παρ. 1 και 5 παρ. 1 που διακηρύσσουν το σεβασμό και την προστασία της αξίας του ανθρώπου και της προσωπικότητάς του, του άρθρου 22 παρ. 1 που αναγάγει την εργασία σε αναφαίρετο κοινωνικό δικαίωμα και υποχρεώνει την Πολιτεία στην προστασία αυτής.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ το καθεστώς της διαθεσιμότητας συνεπάγεται απομάκρυνση του υπαλλήλου από την εργασία του, παράλυση της υπαλληλικής του σχέσης και ισοδυναμεί κατ’ ορθό νομικό χαρακτηρισμό με μια sui generis απόλυση υπό προθεσμία, άλλως με μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας, η οποία τυγχάνει προδήλως παράνομη και αντίθετη προς θεμελιώδεις συνταγματικές διατάξεις και αρχές και το κοινοτικό ευρωπαϊκό δίκαιο.
Τρόπος αντίδρασης σε νομικό επίπεδο είναι η δικαστική διεκδίκηση διατήρησης στην εργασία μέσω κατάθεσης προσφυγών (ομαδικών ή ατομικών κατά περίπτωση) στο αρμόδιο δικαστήριο σε επίπεδο κύριας δίκης αλλά και σε επίπέδο ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινής διαταγής.
Για τους μεν υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου αρμόδια τυγχάνουν τα πολιτικά δικαστήρια, για τους δε υπαλλήλους με σχέση δημοσίου δικαίου αρμόδια είναι τα διοικητικά δικαστήρια. Κατά των εκδοθησομένων υπουργικών αποφάσεων αρμόδιο τυγχάνει το ΣτΕ.

ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΟΛΛΥΡΗΣ
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ 
Τηλ. :2103632570 
 Κιν.: 6944691416       
                                                                                          

Ανακοίνωση της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. για την κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206, 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 9/7/2013

               Με διαδικασίες οριζόντιας κατάργησης η Κυβέρνηση της τρόικας  και ο υπουργός παιδείας διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο και καταδικάζουν στην ανεργία εκπαιδευτικούς που χρόνια τώρα υπηρετούν με αυταπάρνηση την υποβαθμισμένη σε οικονομικούς πόρους και εξοπλισμό Τεχνολογική Εκπάιδευση, την ώρα που διατείνονταν ότι θα θέσουν τις βάσεις για την αναβάθμιση της.
               Η κυβέρνηση, αφού δοκίμασε την ίδια τακτική στην περίπτωση της κατάργησης της Δημόσιας Τηλεόρασης, καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες καθηγητές στέλνοντάς τους στην ανεργία. Με ένα non paper καταργούνται τρεις ολόκληροι τομείς στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ και 46 ειδικότητες μεταξύ των οποίων ειδικότητες του Τομέα Υγείας (Κοινωνικής Εργασίας, Νοσηλευτικής, Εργοθεραπείας, Φυσιοθεραπείας, κ. ά.). Επίσης καταργούνται οι Σχολικοί Φύλακες και καταδικάζονται μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, σε μαρασμό και διάλυση. Χιλιάδες μαθητές που θα αναζητούν από το Σεπτέμβρη το σχολείο τους δεν θα το βρίσκουν. Παραχωρείται έτσι ένα μεγάλο φιλέτο της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης βορά στον αδηφάγο ιδιωτικό τομέα. Και έπεται συνέχεια αφού οι ορέξεις των «μεταρρυθμιστών» δεν κορένονται…
               Καταγγέλλουμε αυτή την ανάλγητη πολιτική, που διαλύει κυριολεκτικά το δημόσιο σχολείο πριμοδοτώντας ταυτόχρονα την ιδιωτική εκπαίδευση, στέλνει απευθείας στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και καταδικάζει στην εξαθλίωση τις οικογένειές τους.
               Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, κάθε πολίτη, να συμμετάσχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπ. Παιδείας, την Τετάρτη 10/7/13 στις 12 μ., για να καταδικάσουμε αυτή την πολιτική, που συνθλίβει τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γ. Γραμματέας

Στ. Καρπενησιώτης                                           Δ. Αρβανίτης