Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Αυξημένη παρακράτηση φόρου από τον Φεβρουάριο-Λίγο πιο κοντά στην εργασία-αν υπάρχει- χωρίς αμοιβή

Από το μισθό του Φεβρουαρίου θα υπάρξει αυξημένη παρακράτηση φόρου σε μας τους δυστυχείς, καθόσον καταργήθηκε το αφορολόγητο των παιδιών στο μόλις ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο. Έτσι θα δουν τα ματάκια μας και νέα μείωση μισθού...
Λίγο πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου ο οποίος  είναι η εργασία-αν υπάρχει- χωρίς αμοιβή.

Βασίλης Βούγιας

Δείτε την εγύκλιο του ΥΠ.ΟΙΚ με θέμα: "Παρακράτηση φόρου και ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του ν.3986/2011 στα εισοδήματα απο μισθούς, ημερομίσθια, συντάξεις και λοιπές παροχές που θα καταβληθούν στους δικαιούχους από 01.01.2013 και μετά με βάση τη νέα φορολογική κλίμακα μισθωτών - συνταξιούχων όπως αυτή προβλέπεται στις διατάξεις του σχεδίου νόμου "Ρυθμίσεις στη φορολογία εισοδήματος, ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών και λοιπές διατάξεις" που ψηφίσθηκε επί της αρχής στη Βουλή." από εδώ:

Λήψη Αρχείου

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων



 Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων

Δελτίο Τύπου-10/1/2013
ypdvmth thumb other250 0Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων
Παρουσιάστηκε σήμερα το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων» από τον υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση, τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη, τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και τον υφυπουργό Εργασίας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο.
Στην παρουσίαση τοποθετήθηκαν επί των 20 συνολικά δράσεων του Σχεδίου, η γενική γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας κ. Άννα Δαλλαπόρτα, ο γενικός γραμματέας Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Γιώργος Γιαννούσης και ο ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων του υπουργείου Παιδείας κ. Ευάγγελος Ζαχαράκης.
Παρέστησαν, επίσης, η γενική γραμματέας Εργασίας κ. Άννα Στρατινάκη, ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Παναγιώτης Κοκκόρης, η γενική γραμματέας Πρόνοιας κ. Έφη Μπέκου, ο ειδικός γραμματέας ΣΕΠΕ κ. Μιχάλης Κανδαράκης, η γενική γραμματέας Δια Βίου Μάθησης κ. Ελένη Καρατζόλα, ο διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Ηλίας Κικίλιας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των τριών υπουργείων.

Για τις ομιλίες των τριών υπουργών πατήστε εδώ.
Για το πρόγραμμα πατήστε εδώ και εδώ.
Για το Δελτίο Τύπου πατήστε εδώ.


Οι δράσεις που έχουν σχεδιασθεί από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού αφορούν σε προγράμματα ενίσχυσης της αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης, μαθητείας και πρακτικής άσκησης, έχουν προϋπολογισμό 130 εκ €, και αφορούν σε 283.000(από συνολικό αριθμό 350.000) ωφελούμενους νέους.
Β.Β




Στα τέλη Ιανουαρίου οι εκθέσεις για τις δομές των υπουργείων


Στα τέλη Ιανουαρίου οι εκθέσεις για τις δομές των υπουργείων

Εγκρίνονται την Πέμπτη οκτώ από τις εκθέσεις αξιολόγησης των δομών των υπουργείων από την ομάδα στήριξης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές εκθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, στον απόηχο της υπερψήφισης του νομοσχεδίου για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις δημόσιων Οργανισμών και Φορέων.
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης εξέφρασε ο Αντώνης Μανιτάκης. Εμφαση στη στήριξη της ΔΗΜΑΡ στο έργο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδωσε ο Φώτης Κουβέλης. Επισήμανε την ανάγκη «να προχωρήσουν οι αξιολογήσεις δομών και ικανοτήτων, όπως και οι προωθούμενες συγχωνεύσεις που υπηρετούν τον εξορθολογισμό και την αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης προς όφελος του ελληνικού λαού».
(Πηγή: http://www.enet.gr)

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Υπουργείο Υγείας δεν  θα περιλαμβάνονται, σ αυτή τη φάση, στην παρουσίαση των εκθέσεων αξιολόγησης των δομών.
Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως το  Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ήδη αποτελεί προϊόν συγχώνευσης Υπουργείων. Βέβαια κάποιοι από την συγκυβέρνηση επιθυμούν την ανασύσταση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Είδωμεν...

Βασίλης Βούγιας

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ Δ.Μ.Η.Δ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 

Αθήνα, 8.01.2013
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Email: adedy@adedy.gr,
             adedy1@adedy.gr
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:6
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άκρως αποκαλυπτική ήταν η δήλωση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, αναφορικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το "μέλλον" των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Ο Υπουργός αναφερόμενος στο Σχέδιο Νόμου, με τίτλο «Κατάργηση και συγχώνευση νομικών προσώπων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα - Σύσταση Γενικής Γραμματείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», τόνισε χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να διατηρήσει μόνον εκείνες τις δημόσιες υπηρεσίες, «που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να επιτελέσουν ιδιωτικοί φορείς".
Η δήλωση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει το γεγονός ότι οι πολιτικές που ακολουθούνται τρία χρόνια τώρα στο Δημόσιο Τομέα, στο πλαίσιο του μνημονίου,δεν υλοποιούνται με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από το Δημόσιο προς τους πολίτες ή την άρση των πράγματι υπαρχόντων αγκυλώσεων και εμποδίων που διέπουν τη λειτουργία του και συντηρούνται σκοπίμως -εδώ και δεκαετίες- με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούν τόσο τους πολίτες όσο και τους ίδιους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Οι πολιτικές αυτές έχουν μοναδικό στόχο τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών, την απαξίωση των εργαζομένων σ’ αυτές και τελικώς την εκχώρηση των αρμοδιοτήτων τους στον Ιδιωτικό Τομέα προς όφελος των οικονομικών παραγόντων που θα τις αναλάβουν και σε βάρος φυσικά των Ελλήνων πολιτών που θα επωμισθούν και το σχετικό κόστος.
  Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια του μνημονίου, δεν εφαρμόστηκε καμία πολιτική με σκοπό την αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης, την καλύτερη οργάνωση, τη βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Αντιθέτως,  σκοπίμως και συστηματικά, οι Δημόσιες Υπηρεσίες και οι Δημόσιοι Οργανισμοί υποχρηματοδοτούνται και “εγκαταλείπονται”, με προφανή σκοπό την περαιτέρω υποβάθμιση της αξίας της ύπαρξης και του ρόλου τους στις συνειδήσεις των πολιτών, με σκοπό στη συνέχεια να θυσιαστούν στο βωμό της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
 ·         Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τονίζει για ακόμα μία φορά ότι η πολιτική που ακολουθείται στο Δημόσιο Τομέα εφαρμόζεται με αποκλειστικό στόχο την υλοποίηση των μνημονιακών δεσμεύσεων για δραστική περιστολή των δημοσίων δαπανών. Μέσα όμως από: α) τη συνεχή περικοπή χρηματοδότησης, β) τις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και Δημοσίων Οργανισμών, γ) την υλοποίηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων για άμεσες αποχωρήσεις προσωπικού (είτε μέσω της εφεδρείας είτε μέσω της προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας είτε μέσω της νέας διαθεσιμότητας και των απολύσεων εργαζομένων) και την υποστελέχωση των Υπηρεσιών, τα Δημόσια και Κοινωνικά Αγαθά και οι Δημόσιες Υπηρεσίες, οδηγούνται τελικά στην απαξίωση και ουσιαστικά στην κατάργησή τους.
       Στο πλαίσιο αυτό, είναι σαφές ότι οι ρυθμίσεις που προβλέπονται στοπρόσφατο Νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και τη σύσταση Γενικής Γραμματείας Συντονισμού παρά τον Πρωθυπουργό υποτάσσονται στη "λογική" του περιορισμού του κόστους λειτουργίας του Κράτους πάση θυσία, χωρίς να αξιολογείται η αναγκαιότητα ύπαρξης των υπηρεσιών αυτών για το κοινωνικό σύνολο.
Από  την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ρύθμιση ειδικότερων θεμάτων διαδικασίας και κριτηρίων κινητικότητας υπαλλήλων κατά το άρθρο πρώτο, παρ. Ζ (υποπαρ. Ζ.1 και Ζ.2), του ν. 4093/2012

Ο Υπουργός Δ.Μ.Η.Δ Αντώνης Μανιτάκης έδωσε στη δημοσιότητα χθες το βράδυ την απόφαση που υπέγραψε, καθώς και μια διευκρινιστική εγκύκλιο, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και ρυθμίζονται οι διαδικασίες μετάταξης των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα, όπως προβλέπει  ο ν.4039/2012, με τον οποίο εισήχθη ως πάγια διαδικασία η κινητικότητα των Δημοσίων υπαλλήλων.
Με τη συγκεκριμένη απόφαση, όπως αναφέρει το υπουργείο, ορίζεται η διοικητική διαδικασία και καθορίζονται τα αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τα οποία θα υλοποιηθεί η μεταφορά του προσωπικού που πρόκειται να μετακινηθεί για να καλυφθούν ορθολογικά οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών.
Ας σημειωθεί πως περιλαμβάνεται  ρύθμιση για τη μετακίνηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης του, με την  οποία προβλέπεται άμεση εργασιακή  αποκατάσταση.

Δε μένει λοιπόν να δούμε πως θα παρουσιάσουν-στον επόμενο τόνο- την απόλυση των χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων για την οποία έχουν δεσμευθεί με τις υπογραφές τους στους "εταίρους"  μας. 

Β.Β


Δείτε την Υπουργική απόφαση από εδώ:

Ημερομηνία: 09/01/2013 21:16:30ΑΔΑ: ΒΕΦ2Χ-1ΙΨ
Είδος: ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗΛήψη Αρχείου

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

Προβλήματα μισθοδοσίας των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ)


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                           
                                         Αθήνα  9/1/2013
                                         Α.Π: 200                        
                           
                       
        Πρός: -Εργαζόμενους στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ                                 
                 (Εκπαιδευτικούς, Ε.Ε.Π, Γραμματείς)

                  - Μ.Μ.Ε    


Θέμα: « Προβλήματα μισθοδοσίας των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ)»
  
           

Συνάδελφοι-ισσες,

 
 όσον αφορά στο χρονίζον πρόβλημα της μισθοδοσίας των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, που έχει να κάνει με το ποιος εκκαθαρίζει τις αποδοχές του προσωπικού, τη συμμόρφωση με τις επιταγές της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών, σε συνδυασμό με την απαγόρευση στις Δ.Ο.Υ να δέχονται μισθοδοτικές καταστάσεις, έχουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
  
Σύμφωνα με τους υπηρεσιακούς παράγοντες   του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, ισχύει η απόφαση της πρώην Υπουργού Παιδείας Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία όριζε ως εκκαθαριστές μισθοδοσίας του προσωπικού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ τους τότε Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης.

 Θα αποσταλεί δε άμεσα  απόφαση, η οποία θα ορίζει εκκαθαριστές μισθοδοσίας των ΚΕ.Δ.Δ.Υ τους άρτι διορισθέντες Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης της χώρας.

Δεν προκρίθηκε, αν και επανήλθε και κατατέθηκε ως πρόταση, η κατά την ταπεινή μας άποψη, εφικτή, λειτουργική αλλά και αποτελεσματική και (ατύπως) επιτυχημένα  εφαρμοσμένη στην πράξη  λύση, του ορισμού των Διευθυντών Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως εκκαθαριστών, κι αυτό γιατί οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου προτίμησαν τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ να είναι καταχωρημένα με κωδικούς στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών σε 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, παρά σε 54 Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Εδώ προφανώς έπαιξε ρόλο η αύξηση του όγκου του κύκλου εργασιών των υπηρεσιών του Υπουργείου, στην περίπτωση που προκρίνονταν ως εκκαθαριστές οι 54 Διευθυντές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και όχι οι μόλις 13 Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης.

Βέβαια θα έχει ενδιαφέρον, όταν  εφαρμοσθεί στην πράξη η εμφανώς μη λειτουργική προκριθείσα επιλογή των υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου να ορίσουν ως εκκαθαριστές τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, να δούμε πως, π.χ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας, ως εκκαθαριστής, από τη Λαμία, θα υπογράφει για το Ι.Κ.Α του αναπληρωτή συναδέλφου ο οποίος δουλεύει στο ΚΕ.Δ.Δ.Υ  Άμφισσας και υπάγεται ως είναι φυσικό στο Ι.Κ.Α Άμφισσας… ή για το Ι.Κ.Α του συναδέλφου αναπληρωτή στο Καρπενήσι κ.λ.π.

 Μπορούμε να αναφέρουμε πλείστες όσες ενστάσεις και απορίες για την επιλογή   αυτή, αλλά είμαστε βέβαιοι  πως  δεν χρειάζεται να πέσει κανείς από τον 5ο όροφο για να διαπιστώσει πως κάτι άσχημο θα συμβεί..

Κατά το Υπουργείο, λοιπόν, οι Περιφερειακοί Διευθυντές οφείλουν να συγκεντρώσουν τα στοιχεία μισθοδοσίας του προσωπικού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ της  Περιφέρειας αρμοδιότητάς τους και ακολούθως να τα καταχωρήσουν με κωδικό στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, απ όπου εφεξής θα διενεργείται η καταβολή της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Επίσης πρέπει να αναλάβουν, ως ορίζει η Υπουργική απόφαση, εκκαθαριστές οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, και σε όσες Περιφέρειες της χώρας τυγχάνουν εκκαθαριστές των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Προϊστάμενοι ΚΕ.Δ.Δ.Υ, Διευθυντές Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανεξάρτητα αν η μισθοδοσία διενεργείται ήδη μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών.

Για όσα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, ατυχώς και χωρίς δική τους ευθύνη, η μισθοδοσία διενεργείτο έως σήμερα μέσω Δ.Ο.Υ, και από 1/1/2013 δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, καθόσον το σύνολο των Δημοσίων υπαλλήλων θα πληρώνεται εφεξής μέσω της Ε.Α.Π, είναι άκρως απαραίτητο να δοθεί αμέσως οδηγία από το Γενικό Λογιστήριο προς τις Δ.Ο.Υ, για παράταση ενός μηνός, ώστε να μπορέσει η μισθοδοσία του προσωπικού αυτών των ΚΕ.Δ.Δ.Υ να διενεργηθεί διαμέσου των Δ.Ο.Υ, και για τον μήνα Φεβρουάριο και ακολούθως να μεταφερθεί σε κωδικό της αρμόδιας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, ως ορίζει η απόφαση.

Σε αντίθετη περίπτωση το προσωπικό αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΜΗΝΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΕΙ ΥΠΕΡ ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Ως εκ τούτου ζητούμε επιτακτικά, από τους αρμόδιους και είναι πολλοί αυτοί, να υπάρξει μέριμνα για το εν λόγω μείζον ζήτημα, γιατί οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί των ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΜΕΤΑ ΒΙΑΣ ΖΟΥΝ από τον πενιχρό μισθό τους και σε περίπτωση που αυτός δεν καταβληθεί, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ, θα αντιμετωπίσουν σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης.

Τέλος, η Πολιτεία, ας προβεί επιτέλους στην κατάργηση, στην αποδόμηση ή στην περικοπή( ανάμεσα στις τόσες καταργήσεις, αποδομήσεις και περικοπές), αυτής της απίστευτης γραφειοκρατίας του Δημοσίου, η οποία ταλαιπωρεί και πλήττει την αξιοπρέπεια, τώρα των εργαζομένων στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, αύριο κάποιων άλλων πολιτών, γενικά του συνόλου του Ελληνικού λαού.

  
Για το Δ.Σ

   

Ο Πρόεδρος                         Η Γ. Γραμματέας  



   


Βούγιας Βασίλης                    Κατσούλη Παναγιώτα     

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ για το έτος 2013


Δείτε την εγκύκλιο του ΟΠΑΔ σχετικά με τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων για το έτος 2013, σύμφωνα με την οποία η θεώρηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 14-01-2013 έως 28-06-2013,ΕΔΩ 

(Πηγή: www.didefth.gr)

Προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ-Επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ με θητεία-Προεδρικό Διάταγμα Αξιολόγησης Εκπ/κών-Νομοσχέδιο Ειδικής Αγωγής-Προβλήματα μισθοδοσίας προσωπικού ΚΕ.Δ.Δ.Υ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, 5ος όρ. Τ.Κ.10432, Αθήνα,  tel: 6974714206,  e-mail: poseepea@yahoo.gr
 
                                              
                                           Αθήνα  8/1/2013
                                           Α.Π: 199                           
                           
                                          
Θέμα: « Προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ-Επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ με θητεία-Προεδρικό Διάταγμα Αξιολόγησης Εκπ/κών-Νομοσχέδιο Ειδικής Αγωγής-Προβλήματα μισθοδοσίας προσωπικού ΚΕ.Δ.Δ.Υ»
  


Το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α),  επιθυμεί να ενημερώσει για τα εξής:
           
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Β.Π) ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ.
Οι διαδικασίες όσον αφορά στο Υπουργείο Παιδείας έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα την επόμενη εβδομάδα να γίνουν οι προσλήψεις εκπαιδευτικών και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π) (για το Ε.Β.Π τριακόσιοι -300- περίπου συνάδελφοι), ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για την παράλληλη στήριξη.

·         ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ(Ε.Ε.Π) ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΣΠΑ.
Θα προσληφθούν τετρακόσιοι – 400- περίπου συνάδελφοι Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π), μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, σε σχολικές μονάδες, μετά την ψήφιση(πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα) από τη Βουλή του άρθρου 39 για την Ειδική Αγωγή(Ε.Δ.Ε.Α.Υ-Σ.Δ.Ε.Υ).

·         ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ ΤΩΝ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π
Επίκειται η συγκρότηση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π και των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, καθώς και η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης σε επόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, με την οποία θα προβλέπεται η διευρυμένη σύνθεση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π για επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ τετραετούς θητείας.

  • ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΤΕΤΡΑΕΤΟΥΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
 Η επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ τετραετούς θητείας από το Υ.Σ.Ε.Ε.Π για όλη τη χώρα, θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση της διευρυμένης σύνθεσης του Υ.Σ.Ε.Ε.Π  στη Βουλή.



  • ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το Υπουργείο έχει σχεδόν έτοιμο το Προεδρικό Διάταγμα, που αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α έχει καταθέσει προτάσεις στην ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α που αφορούν στις ιδιαιτερότητες της αξιολόγησης του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π).
Γενικότερα δε, η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α είναι κάθετα αντίθετη με τις ρυθμίσεις του ν.4024/11 που αφορούν στην επιβολή ποσοστώσεων με εντελώς αυθαίρετο τρόπο, συνδέοντας τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη με την αξιολόγηση. Το κράτος και η Δημόσια Διοίκηση διατηρούν αναλλοίωτο τον πελατειακό τους χαρακτήρα και οι εκάστοτε κυβερνήσεις θεωρούν το Δημόσιο τομέα λάφυρο και φέουδό τους και  ως εκ τούτου ουδένα εχέγγυο παρέχεται στον απλό πολίτη και δημόσιο υπάλληλο για ορθή και ανόθευτη κρίση του έργου του. Πόσο μάλλον όταν το εκπαιδευτικό έργο και λειτούργημα έχει ιδιαίτερες ευαίσθητες κοινωνικοοικονομικές και πολυπολιτισμικές παραμέτρους.
Ειδικότερα, όσον αφορά στο Ε.Ε.Π, τίθεται μείζον θέμα δεοντολογίας στη διαδικασία αξιολόγησής του, από τη στιγμή που δεν υπάρχουν σύμβουλοι Ε.Ε.Π, αν και προβλέπονται από τον ν.3699/08, ούτε και δυνατότητα υπηρεσιακής εξέλιξης στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης(Σ.Μ.Ε.Α.Ε). Επίσης ενδεχόμενη  αξιολόγηση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να είναι μονοπρόσωπη.
 Αλλά περισσότερα θα έχουμε να πούμε όταν δούμε- οσονούπω- το Προεδρικό Διάταγμα και το τι αυτό περιλαμβάνει.

  • ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στη Βουλή(βλέπε http://www.poseepea.blogspot.gr/2013/01/39_8.html), ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ.Π.Α δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως έως την Άνοιξη του 2013 θα έχει κατατεθεί νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή. Όμως κατά την εκτίμησή μας και επειδή ένα τέτοιο εγχείρημα είναι αρκετά περίπλοκο και ιδιαίτερο, απαιτώντας μεγάλα χρονικά περιθώρια για να υλοποιηθεί και από τη στιγμή που ακόμα δεν έχει ξεκινήσει ούτε καν μια στοιχειώδης προεργασία, πιθανολογούμε πως θα χρειασθούν 6 με 7 μήνες για την ολοκλήρωση του κι αυτό στην περίπτωση εκκίνησης της διαδικασίας σήμερα…

  • ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΕ.Δ.Δ.Υ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΑΡΧΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ
Πέρασε αρκετός καιρός και ακόμη να βρεθεί συνολική- ενιαία λύση για τη μισθοδοσία του προσωπικού των ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας.

 Από τον επόμενο μήνα όλοι οι υπάλληλοι του Δημοσίου πρέπει να πληρώνονται μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών. Εδόθη μάλιστα εντολή στις Δ.Ο.Υ να μην δέχονται καταστάσεις μισθοδοσίας.

 Έτσι κάποια ΚΕ.Δ.Δ.Υ, που ακολουθούσαν τον παραπάνω τρόπο πληρωμής –χωρίς δική τους υπαιτιότητα-δεν θα μπορέσουν να τον χρησιμοποιήσουν ξανά, με μεγάλο κίνδυνο να μην μπορέσει να πληρωθεί για τον μήνα Φεβρουάριο, το πολύπαθο προσωπικό αυτών των ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Μάλιστα χάνουν οριστικά, μιας και δεν προβλέπεται να τους δοθεί αναδρομικά, όπως προβλέπει μια αδιανόητη διάταξη -για τον μήνα αυτό - το επιμίσθιό τους.

Αλλά και σε άλλα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, που πληρώνονται-μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών-έχοντας εκκαθαριστές Διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με εντολή Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, υπάρχει πρόβλημα νομιμότητας, καθόσον ΜΟΝΟΝ ο Υπουργός μπορεί να ορίσει εκκαθαριστές και όχι οι Περιφερειακοί Διευθυντές.

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θέλοντας να συμβάλει στην εξομάλυνση αυτής της χρονίζουσας απαράδεκτης κατάστασης, προσπαθεί αυτές τις ημέρες να αναδείξει το θέμα, έχοντας συνεχείς επαφές με υπηρεσιακούς παράγοντες του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, αναζητώντας μια κατεπείγουσα λύση.

 Γιατί θα είναι καταστροφικό -και υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό- να υπάρξει έστω και ένας συνάδελφος ο οποίος θα χάσει, τον κατά τα άλλα πενιχρό και εξαθλιωμένο μισθό του, χωρίς να ευθύνεται στο ελάχιστο.

Πραγματικά μας είναι ακατανόητη η διαχρονική αβελτηρία της Πολιτείας να επιλύσει ένα τόσο απλό και αυτονόητο ζήτημα.

Για ότι νεώτερο θα επανέλθουμε.
    
   
Για το Δ.Σ

   

Ο Πρόεδρος                            Η Γ. Γραμματέας  



  



Βούγιας Βασίλης                  Κατσούλη Παναγιώτα    

ΤΙ ΕΙΠΕ Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α ΚΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ-ΑΡΘΡΟ 39-(ΕΠΑΝΑΚ/ΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ)

ΕΠΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ VIDEO ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ 18/12/2012

Δείτε στο παρακάτω video τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής(18/12/2012), με θέμα την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α" Οργάνωση και Λειτουργία Ιδρύματος Νεολαίας... ", στο οποίο περιλαμβάνεται και το άρθρο 39 για την Ειδική Αγωγή.

  • Στο 47 λεπτό μπορείτε να δείτε την ομιλία της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
  •  Στις 2 ώρες 26 λεπτά και 20 δεύτερα, την τοποθέτηση του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α κου Αρβανιτόπουλου, για την Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής, τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ, τα Ειδικά Σχολεία, το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το επικείμενο νέο σχέδιο νόμου για την Ειδική Αγωγή, καθώς και τις απαντήσεις   που έδωσε η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, στις ερωτήσεις των  Βουλευτών.

Δείτε το video, το οποίο έχετε τη δυνατότητα να κατεβάσετε για να το προχωρήσετε, από εδώ: http://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/ToKtirio/Fotografiko-Archeio/#e22a13fe-4e02-42d8-ac9e-bf188aff82df

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Γίνετε ΜΗΤΕΡΑ ή ΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS


Γίνετε ΜΗΤΕΡΑ ή ΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

Γίνετε ΜΗΤΕΡΑ ή ΘΕΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS

• Αν αγαπάτε τα παιδιά και θέλετε να ασχοληθείτε με την ανατροφή τους
• Είστε μεταξύ 32–45 χρονών
• Χωρίς οικογενειακές υποχρεώσεις
• Με καλή σωματική και ψυχική υγεία
• Απόφοιτη Λυκείου
• Με δυνατότητα συνεχούς παρουσίας σε ένα από τα Παιδικά Χωριά SOS είτε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη ή στην Αλεξανδρούπολη

Αποστείλετε ηλεκτρονικά το βιογραφικό σας (μαζί με μια φωτογραφία μεγέθους αστυνομικής ταυτότητας) στο soshr@sos-villages.gr υπόψη κου Νίκου Καΐτσα Υπεύθυνου Ανθρώπινου Δυναμικού, με την υποσημείωση «Για τη θέση Μητέρας- ΘείαςSOS» και το Παιδικό Χωριό για το οποίο ενδιαφέρεστε και επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ: (210) 8650111, καθημερινά από τις 10:00 έως τις 15:00.

Σας προσφέρεται:
• Ικανοποιητικός μισθός και ασφάλιση
• Ετήσια άδεια και 8 ρεπό το μήνα
• Διαμονή σε σύγχρονη κατοικία
• Συνεχής εκπαίδευση και επιμόρφωση
• Συνεργασία και πλαισίωση από την Παιδαγωγική Ομάδα του Χωριού
• Συναισθηματική ικανοποίηση μέσω της ενασχόλησης με παιδιά

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Οι Αθώοι!


Οι Αθώοι! (2)

Βαθιά μέσα στη λίστα Λαγκάρντ είναι και βρίσκονται οι ευθύνεςεκείνων των πολιτικών του δικομματικού μονοκομματισμού που έκοψαν
πετσόκοψαν
και συνεχίζουν να κόβουν μισθούς και συντάξεις, ενώ ουδέναν τυχόνφοροφυγάδα κάτοικον αυτής της λίστας ή όχι, τσίμπησαν, συνέλαβαν και ξετίναξαν.
  Ολην τη λίστα Λαγκάρντ διαπερνά το όνειδος του τρόπου πουκυβερνάται αυτή η χώρα.
Δυο χρόνια έψαχνε ο κ. Βενιζέλος τρόπους για να φορολογήσει ό,τιδεν είναι διαπλεκόμενο σ’ αυτήν τη δύστηνη πατρίδα, αλλά τη λίστα Λαγκάρντ την είχε ξεχάσει σε μια μονή κάλτσα, που του είχε απομείνει ξεχασμένη στηνντουλάπα με τους σκελετούς.
Συνιστά αυτό δόλο;
Α μπα! μια μικράν επιπολαιότητα. Ου μην κι αμέλεια.
Ενέχει όλο αυτό πολιτική ευθύνη;
Μη λέτε μαλθακίες! Πολιτική ευθύνη είναι να χαρατσώνεις τον Μήτσο και να αναθέτεις στον κ. Μπόμπολα να εισπράττει διόδια για έναν δρόμο που δεν έχει κατασκευάσει ακόμα.
Πολιτικές ευθύνες έχει ο κ. Βενιζέλος απέναντι στον κ. Ψυχάρη κι όχι απέναντι στο ιερό πεδίο του Μαραθώνα που το έκανε κωπηλατοδρόμιο για βατράχια ολυμπιακών προδιαγραφών.
Πρέπει  κάποτε σε αυτόν τον τόπο να καταλάβουμε τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές ευθύνες και  τις ποινικές τοιαύτες ενός Υπουργού ή ενός Πρωθυπουργού.  Επί παραδείγματι ο Ακης! Τι πολιτικές ευθύνες έχει ο άνθρωπος για τις ποινικές του ευθύνες;
Ή ο κ. Σημίτης! Τι πολιτικές ευθύνες έχει ο κ. Σημίτης για τις ποινικές ευθύνες του κ. Χριστοφοράκου;
Ή μήπως δεν έχει ήδη αποδειχθεί η αθωότης Σημίτη για την ενοχήΤσουκάτου;
Φταίει ο κ. Σαμαράς για όσα υπέγραψε το δεξί του χέρι όταν παρέδιδε την Ελλάδα στη διακυβέρνηση Μέρκελ; Οχι βεβαίως! Ο άνθρωπος είναι αθώος. Κι όχι μόνον! Εχει και αυτογνωσία! «ουδείς
αναμάρτητος» δεν δήλωσε σκυφτός και σεμνά-σεμνά ενώπιον των ξένων δημοσιογράφων, όταν τον έψεξαν για το αντιμνημονιακό παρελθόν του;
Τι πολιτικές ευθύνες μπορεί να έχει ο κ. Σαμαράς, για τις ποινικές ευθύνες  εκείνων που θα λεηλατήσουν με την άδειά του τη χώρα;
Ας τα ξεκαθαρίσουμε: Οι πολιτικές ευθύνες έχουν με τις ποινικέςευθύνες τη σχέση που έχουν μεταξύ τους το νόμιμον και το ηθικόν.
Συνεπώς, ουδέποτε οι πολιτικές ευθύνες παράγουν ποινικές ευθύνες - φερ ’ ειπείν αφήνεις (όταν δεν προτρέπεις ) τον κόσμο να χάσει τα κόπια του στο χρηματιστήριο κι ύστερα του λες «ας πρόσεχες!» (Σημίτης).
Διαπιστώνεις ότι τη χώρα την κυβερνούν «νταβατζήδες» κι ύστερα ξαφνικά κουράζεσαι και το ρίχνεις στις τυρόπιτες (Καραμανλής). Τι πολιτικές ευθύνες
να ζητήσει κανείς απ’ τους δύο πρώην Πρωθυπουργούς  για τις ποινικές ευθύνες του κ. Τσουκάτου ή του κ. Βουλγαράκη - ποινικές ευθύνες άλλωστε που ουδέποτε αποδόθηκαν (πλην όμως
με ποίων, πάλι, την πολιτική ευθύνη;) Oυπς!
Να σοβαρευτούμε! Στις δημοκρατίες τις πολιτικές ευθύνες τιςαποδίδει ο λαός, τις ποινικές τα δικαστήρια. Η διαρκής σύγχυση πολιτικών και ποινικών ευθυνών σε μια δημοκρατία της ελεύθερης αγοράς παραπέμπει
στο πανάρχαιο και πανανθρώπινο ερώτημα: η κότα έκανε τ’ αυγό ή το αυγό την κότα; 
Με άλλα λόγια θα μπορούσε να έδινε μίζες η Ζήμενς, αν δεν της τοεπέτρεπε η θεία μου η Φωτούλα (για να τα τρώει στη συνέχεια με τον κ.Πάγκαλο στις ταβέρνες του υπολοίπου Αττικής); Οχι βέβαια!
Συνεπώς, εφ’ όσον η θεία Φωτούλα είναι ένοχη, η γνώση Γιωργάκη για τη λίστα Λαγκάρντ είναι ένα αθώο πταίσμα· η υπαγωγή της χώρας σε καθεστώς Μνημονίου είναι μια αφορμή για διαλέξεις στο Χάρβαρντ.
Οσο για το τις πταίει;
Ουδείς πταίει.
Είναι όλοι τους αθώοι!
Είναι όλοι τους συγκάτοικοι στην αθωότητα.
Κατοικούν όλοι βαθειά στη λίστα Λαγκάρντ.
Ενθα ου στεναγμός, ου θλίψις, ου ζόφος.
Είναι η λίστα Λαγκάρντ η τελευταία Εδέμ.
Ας ψωμιζόμαστε οι υπόλοιποι με τον ιδρώτα της εργασίας μας, ας τρώνε τα νύχια τους (μιας και μάννα πια απ’ τον ουρανό δεν πέφτει) οι άνεργοι, ας απορούν οι γέροντες βλέποντας τη σύνταξη τους να φυλλορροεί,
οι μακάριοι που κατοικούν στη λίστα Λαγκάρντ ουδεμίαν ευθύνη φέρουν, πολιτικήν ή ποινική, για όσους σπρώχνει η ξεφτίλα στην αυτοκτονία ή για όσους σπρώχνει η ανεργία στην καταισχύνη.
 Τι ευθύνη φέρει, πολιτική, ηθική ή άλλη, ο υιός Μπόμπολας όταν δηλώνει ότι στον καπιταλισμό οι καπιταλιστές φοροδιαφεύγουν; Τι τοαληθέστερον; Αλλοιώς δεν θα ήτο καπιταλισμός, θα ήτο η εαρινή σύναξις των Ουρσουλινών!
  Κι αν κάποιο βράδυ ακούσετε απ’ το περιφρουρούμενο αυτό προάστιο της Εδέμ καμμιά στριγγλιά, μην ανησυχήσετε! Θα ’ναι
ο κυρ Φώτης ο Κουβέλης, που θα έχει γίνει έξαλλος με την απομάκρυνση Σπυρόπουλου απ’ την ΕΡΤοΝΕΤ κι όχι επειδή εξακολουθούν να απολύονται εκατοντάδες εργαζόμενοι κάθε ώρα.
Ετσι είναι, κυρίες και κύριοι! Αν δεν ήταν αθώος ο κ. Βενιζέλος για τονΝόμο περί Ευθύνης Υπουργών,  οι μισοί Υπουργοί του δικομματικού μονοκομματισμού θα ήταν τώρα
μέσα!..

Πολύ χρήσιμη η αθωότης Βενιζέλου.
(Πηγή: http://www.enikos.gr -Ο Στάθης στον eniko)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: Πώς το κινητό του αντιπρύτανη χρησιμοποιείται από τα Μέσα της διαπλοκής


ΣΥΡΙΖΑ
ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
5.1.2013

Δελτίο Τύπου

Πώς το κινητό του αντιπρύτανη χρησιμοποιείται από τα Μέσα της διαπλοκής

  Ο συντονιστής της Επιτροπής Κοινοβουλευτικού Ελέγχου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσος Κουράκης, με αφορμή την παραπομπή σε δίκη του αντιπρύτανη του Α.Π.Θ.  Γιάννη Παντή για την υπόθεση του κινητού, δήλωσε:
 ΄΄Η επιχείρηση παραπλάνηση και αντιπερισπασμός από τα μεγάλα σκάνδαλα της ελληνικής κοινωνίας συνεχίζεται. Τα καθεστωτικά μέσα «ενημέρωσης» ανέλαβαν εργολαβικώς από τη μία τη συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων κι από την άλλη την υπερπροβολή υποθέσεων, όπως αυτή με το κινητό, το δήθεν δώρο που έκανε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Γ. Παντής. Ένας πανεπιστημιακός που υπερασπίστηκε με συνέπεια το δημόσιο χαρακτήρα του πανεπιστημίου χωρίς να διστάσει να συγκρουστεί με φαινόμενα διαφθοράς. Σε κάθε περίπτωση θα αποδειχτεί  η αθωότητά του στην ελληνική δικαιοσύνη.
 Όμως να είναι σίγουροι όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία- εργολαβία συγκάλυψης  ή λάσπης, πως η ανοχή του ελληνικού λαού έχει ήδη εξαντληθεί και η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει.΄΄

Το Συνδικάτο δεν είναι σκαλοπάτι για πολιτική ανέλιξη


Στιγμιότυπο του 2013-01-03 22:48:36Στιγμιότυπο του 2013-01-03 22:46:49





Στην παραπάνω εικόνα στα δεξιά της σελίδας βλέπετε τη σύνθεση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ. Τους συναδέλφους αυτούς που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση μας, την υπεράσπισή μας απέναντι στην Διοίκηση, τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας, την καθοδήγηση του Συνδικάτου. Στη σημερινή συγκυρία είναι οι εκφραστές της αντίθεσης του κλάδου στα Μνημόνια και σε όλα τα μέτρα που συνδέονται με αυτά.
Στην αριστερή εικόνα βλέπετε τους νέους Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης, αυτούς που θα επωμιστούν το βάρος της εφαρμογής του Μνημονίου στο χώρο της εκπαίδευσης. Αναπόφευκτα τα στελέχη των δύο σωμάτων θα βρεθούν γρήγορα αντιμέτωπα. Από τη μια, οι υπερασπιστές των εργασιακών σχέσεων, της οικονομικής και κοινωνικής θέσης των καθηγητών, του ρόλου της δημόσιας εκπαίδευσης γενικά. Από την άλλη, οι εκφραστές της πολιτικής των περικοπών, των μειώσεων μισθών, των απολύσεων …
Δεν μπορεί λοιπόν παρά να επέλθει σύγκρουση από την πρώτη στιγμή που θα βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο.
Εμείς προτείνουμε την όποια επίσκεψη εκ μέρους της ΟΛΜΕ στον Περιφερειάρχη Αττικής να την πραγματοποιήσει ο ταμίας της ΟΛΜΕ. Από τη συνωνυμία τους, δεν μπορεί, κάτι καλό θα προκύψει για τον κλάδο. Ή μήπως κάνουμε λάθος; Μήπως δεν είναι συνωνυμία; Μήπως πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο; Αδυνατούμε να το πιστέψουμε. Κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μείζον συνδικαλιστικό σκάνδαλο και ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του συνδικαλιστικού κινήματος. Ή μήπως κάτι τέτοια απασχολούν μόνο εμάς, που δεν είχαμε και δεν θα έχουμε τέτοιου είδους σχέσεις με την κυβερνητική εξουσία και καθόλου τον, από την ΔΑΚΕ προερχόμενο, ταμία της ΟΛΜΕ; Μήπως, πολύ απλά, συνεχίζεται η ιστορία των συνδικαλιστών που στη συνέχεια κατέλαβαν διοικητικές θέσεις και κάποιοι από αυτούς έφτασαν να γίνουν και βουλευτές; Το γεγονός πως είναι ίσως η πρώτη φορά που εν ενεργεία μέλος του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καταλαμβάνει σημαντική θέση στην διοικητική πυραμίδα, είναι αμελητέο;
Γενικώς βέβαια, η ιστορία επαναλαμβάνεται για μια ακόμη φορά. Επαναλαμβάνεται από τους ίδιους ακριβώς κομματικούς χώρους και επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία. Όμως οι πράξεις τους δεν μπορούν πλέον να χαρακτηρίζουν το Συνδικάτο. Δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν όλους εμάς, τους καθηγητές που συναντιόμαστε καθημερινά με τα προβλήματα, που αγωνιζόμαστε να βρούμε λύσεις, που διεκδικούμε, που κινητοποιούμαστε.
Χαρακτηρίζουν αυτούς σαν πρόσωπα αλλά και σαν χώρους. Σαν ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Κι αν οι εναπομείναντες σε Δ.Σ. ΕΛΜΕ – ΟΛΜΕ εκπρόσωποι τους ψελλίσουν τα γνωστά: “δεν ευθύνεται η παράταξη για τις ενέργειες ενός μέλους…” να τους υπενθυμίσουμε πως δεν είναι ένας, δεν είναι δύο, είναι πάρα πολλοί.
Κι όταν κάτι επαναλαμβάνεται μόνο τυχαίο δεν είναι. Οι παρατάξεις τους είναι που εκκολάπτουν τέτοιες περιπτώσεις, τέτοιες ηθικές, τέτοιες επιλογές!
Εμείς έχουμε να πούμε πως τέτοια φαινόμενα δεν πρέπει να αποτελέσουν αιτία απομάκρυνσης ατί  Πρέπει να αποτελέσουν κίνητρο 

Posted by anexartitosima on 04/01/2013