Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα-Διαθεσιμότητα και αργία - κατάργηση θέσεων ΙΔΑΧ

Δείτε την εφαρμοστική εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κατά την οποία:
" Εισάγεται ένα νέο, ευέλικτο και λειτουργικό πλαίσιο κινητικότητας, το οποίο διευκολύνει τη μετακίνηση προσωπικού σε όλο το εύρος του δημόσιου τομέα..."
"Εκσυγχρονίζεται ο θεσμός της διαθεσιμότητας..."
"Ενισχύεται ο θεσμός της αργίας..."
"Καταργούνται ορισμένες θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε κλάδους και ειδικότητες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης..."
Επισυνάπτονται δε και οι Διαπιστωτικές Πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα και σε αυτοδίκαιη αργία.
Με άλλα λόγια, μόλις εδόθησαν τα πρώτα ονόματα απολυμένων Δ.Υ στην Τρόϊκα...και έπεται συνέχεια...(πάει άλλη μία κόκκινη γραμμή...)
Β.Β

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ
Λήψη Αρχείου 

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ:Περικοπή των πιστώσεων για τα τμήματα ένταξης για μαθητές με ειδικές εκπ/κές ανάγκες


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Αριθμός:
3926
Τύπος:
Ερωτήσεις
Θέμα:
Περικοπή των πιστώσεων για τα τμήματα ένταξης για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες
Κόμμα:
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Ημερομηνία:
13/11/2012
Καταθέτοντες:
Αμανατίδης Γεωργίου Ιωάννης
Βαμβακά Νικολάου Ευγενία (Τζένη)
Δριτσέλη Ιωάννη Παναγιώτα
Κουράκης Στυλιανού Αναστάσιος (Τάσος)
Πετράκος Κωνσταντίνου Αθανάσιος
Υπουργεία:
Οικονομικών
Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
Υπουργοί:
  • Αρβανιτόπουλος Κωνσταντίνος (Υπουργός Παιδείας,Θρησκευμάτων,Πολιτισμού και Αθλητισμού)
  • Στουρνάρας Ιωάννης (Υπουργός Οικονομικών )
Αρχεία Ερωτήσεων:
  • .pdf

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ: Αποκλεισμός ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ.


ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Αριθμός:
3866
Τύπος:
Ερωτήσεις
Θέμα:
Αποκλεισμός ατόμων με μαθησιακές δυσκολίες από τη λίστα του ΕΟΠΥΥ
Κόμμα:
ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ
Ημερομηνία:
12/11/2012
Καταθέτοντες:
Αγαθοπούλου Δημητρίου Ειρήνη-Ελένη
Βαλαβάνη Γεωργίου Όλγα - Νάντια
Βαμβακά Νικολάου Ευγενία (Τζένη)
Βαρεμένος Βασιλείου Γεώργιος
Γάκης Θωμά Δημήτριος
Γελαλής Λεωνίδα Δημήτρης
Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Ευσταθίου Ευσταθία( Έφη)
Διακάκη Νικολάου Μαρία
Διώτη Μαρίνου Ηρώ
Δριτσέλη Ιωάννη Παναγιώτα
Ζαχαριάς Παναγιώτη Κωνσταντίνος
Κανελλοπούλου Ανδρέα Μαρία
Καρά Γιουσούφ Μεμέτ Αϊχάν
Καραγιαννίδης Γεωργίου Χρήστος
Καφαντάρη Φωτίου Χαρούλα (Χαρά)
Κοντονής Νικολάου Χαράλαμπος-Σταύρος
Κουράκης Στυλιανού Αναστάσιος (Τάσος)
Κουρουμπλής Ελευθερίου Παναγιώτης
Κριτσωτάκης Γεωργίου Μιχαήλ
Μαντάς Κωνσταντίνου Χρήστος
Μιχαλάκης Ηλία Νικόλαος
Μπόλαρη Βασιλείου Μαρία
Ξανθός Γεωργίου Ανδρέας
Ουζουνίδου Χρήστου Ευγενία
Σαμοΐλης Κωνσταντίνου - Νικολάου Στέφανος
Σταθάς Παναγιώτη Ιωάννης
Σταμπουλή Αποστόλου Αφροδίτη
Στρατούλης Ιωάννη Δημήτριος
Συρμαλένιος Ευαγγέλου Νικόλαος
Τριανταφύλλου Κωνσταντίνου Μαρία
Φωτίου Βασιλείου Θεανώ
Χαραλαμπίδου Δημητρίου Δέσποινα
Χατζηλάμπρου Σάββα Βασίλειος
Αρχεία Ερωτήσεων:
  • .pdf

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΑΡΙΘΜΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π ΕΤΩΝ 2008 ΕΩΣ 2012-ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΠΟΧΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π -ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


Βασίλης Βούγιας                          Λαμία 14/11/2012
ΚΕ.Δ.Δ.Υ Φθιώτιδας
Π.Μπακογιάννη 2, 35100 Λαμία
τηλ: 22310-66162, 22310-66588
κιν: 6974714206
fax: 22310-25226



ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΑΡΙΘΜΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π 2008 ΕΩΣ 2012-ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΠΟΧΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π -ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ  Υ.Σ.Ε.Ε.Π.




Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π,
 με αφορμή τις πρόσφατα διενεργηθείσες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων μας για το Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, θα προσπαθήσω  να  αναλύσω σε ένα πρώτο επίπεδο:
  1. Τις μεταβολές του αριθμού του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π από το έτος 2008 έως  το έτος 2012.
  2. Τα ποσοστά αποχής των φετινών εκλογών,  σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις των ετών 2008 και 2010.
  3. Τα εκλογικά αποτελέσματα του έτους 2012 για το Υ.Σ.Ε.Ε.Π.



                 I.            ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π ΑΠΟ ΤΑ ΕΤΗ 2008 ΕΩΣ 2012


Μια πρώτη επισήμανση έχει να κάνει με τον αριθμό των εγγεγραμμένων συναδέλφων, ο οποίος  μας δείχνει την αριθμητική εικόνα του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στη χώρα.
Έτσι μπορούμε να διαπιστώσουμε(βλ.πίνακα 1) την κατά 30% αύξηση κατά το έτος 2010 του προσωπικού σε απόλυτους αριθμούς, κυρίως μέσω των αυξημένων πιστώσεων για αναπληρωτές, σε σχέση με το έτος 2008. Από 1.181, το 2008, φτάσαμε στους 1.687 το 2010(συν 506).
 Φέτος, το 2012, έχουμε 13% μείωση προσωπικού σε σχέση με το 2010( μείον 214). Σε σχέση όμως με το 2008 έχουμε 20% αύξηση προσωπικού(συν 292).
Πίνακας 1

ΥΣΕΕΠ
2008
ΥΣΕΕΠ
2010
ΥΣΕΕΠ 2012
ΠΥΣΕΕΠ 2012
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ
1.181
1.687
1.473
1.473
ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ
1.043
1.309
   998
1.053
ΑΠΕΙΧΑΝ
   138
   378
   475
   420
ΕΓΚΥΡΑ
   991
1.257
   942

ΑΚΥΡΑ
     51
     52
     56

ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΠΟΧΗΣ
12%
23%
32%
28,5%


                       II.            ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΑΠΟΧΗΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΙΡΕΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ
Υ.Σ.Ε.Ε.Π ΚΑΙ Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π

Όσον αφορά στις εκλογές για το Υ.Σ.Ε.Ε.Π,  το ποσοστό αποχής φέτος κυμάνθηκε γύρω στο 32%, από 23%  που καταγράφηκε στις εκλογές του έτους 2010 και 12% στις  εκλογές του έτους 2008.
Το αυξημένο ποσοστό οφείλεται, όπως έχουμε ήδη αναφέρει, στη μετακίνηση της ημερομηνίας των εκλογών δύο ημέρες πριν, από την καθορισμένη σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 1/2003, αλλά και όσον αφορά στην Περιφέρεια Αττικής, στην απεργία των Μ.Μ.Μ την ημέρα των εκλογών.
Όσον αφορά στις εκλογές για τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, έχουμε ποσοστά αποχής για φέτος, τα οποία  κυμαίνονται γύρω στο 28%. Βέβαια εδώ θα μπορούσε να έχουμε πολύ χαμηλότερα ποσοστά αποχής, αν τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π είχαν σταλεί νωρίτερα στις σχολικές μονάδες και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ των Νομών της κάθε Περιφέρειας, μιας και η παραγωγή τους γίνεται με ευθύνη των Π.Δ.Ε και δεν υπάρχει εξάρτηση από καμία καθυστέρηση μεταφορικής εταιρείας και από καμία συνεννόηση με το Υπουργείο, όπως γίνεται στην περίπτωση των Ψηφοδελτίων για τις εκλογές του Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
 Σε κάποιες Περιφέρειες βέβαια τα ψηφοδέλτια για το Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π στάλθηκαν στους εκλογείς αρκετά νωρίς και έτσι οι συνάδελφοι μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα εμπρόθεσμα.
 Εδώ όμως πρέπει να επισημάνουμε το ρόλο που πρέπει να παίζουν οι αιρετοί του κάθε Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, όσο και οι Περιφερειακοί Σύλλογοι Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, στην επίλυση ζητημάτων που προκύπτουν, είτε όπως τώρα, στις εκλογές για τα συμβούλια, είτε σε άλλα θέματα που απασχολούν το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.
Ο καθένας μας στον τομέα του και στο χώρο εργασίας του, δημιουργεί ανεκτίμητη προστιθέμενη αξία, η οποία δίδει κατεύθυνση και λόγο ύπαρξης στο βασικό όργανο εκπροσώπησης του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
 Το έργο ξεχωριστά του κάθε αιρετού, του κάθε μέλους των Συλλόγων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π της Περιφέρειας, του κάθε εργαζόμενου Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, είναι πιο σημαντικό από το όποιο έργο της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, γιατί όλοι αυτοί συνθέτουν το κεντρικό όργανο στο οποίο η δουλειά τους αντανακλάται και το καθορίζει.
Συμπερασματικά, το ποσοστό αποχής, συνεκτιμώντας τις προαναφερόμενες αντιξοότητες, το θεωρώ εν δυνάμει αναμενόμενο και σε κανονικές συνθήκες διεξαγωγής εκλογών, αν σκεφτεί κανείς ότι στις εκλογές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τα πάρα πολλά εκλογικά τμήματα, και  χωρίς επιστολική ψήφο, το ποσοστό αποχής ανήλθε περίπου στο 26%.
Πρέπει όμως και το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να εξετάσει το ενδεχόμενο, να ψηφίζει και το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π σε περισσότερα- του ισχύοντος ενός σε ολόκληρη την Περιφέρεια- εκλογικά τμήματα, ανά Νομό, οπότε και θα εκλείψει η αγωνία της έγκαιρης προσέλευσης στις Π.Δ.Ε, των ψηφοδελτίων για τις εκλογές του Υ.Σ.Ε.Ε.Π.


III.            ΑΝΑΛΥΣΗ  ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012  ΓΙΑ ΤΟ Υ.Σ.Ε.Ε.Π

Κατ αρχάς πρέπει να συγχαρώ τους εκλεγέντες συναδέλφους του Πανελλήνιου Ενωτικού Ψηφοδελτίου. Τον Δημήτρη Παπαευθυμίου, ο οποίος για μια ακόμη φορά εξελέγη με μεγάλο αριθμό ψήφων, δείγμα της αξίας του διαχρονικού έργου που έχει να επιδείξει και από τη θέση του αιρετού. Την Χριστίνα Αδαμίδου, από τη Θεσσαλονίκη, η οποία συμμετείχε για πρώτη φορά στις εκλογές και εξελέγη. Τον Στάθη Ρωμηό από το Βόλο και τις Ευαγγελία Ροζοκού από τη Θεσσαλονίκη και Δήμητρα Γιαλούση από την Πάτρα, που ισοψήφισαν στην τέταρτη θέση.
Όσον αφορά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της 5ης Νοεμβρίου 2012, βλέπουμε μια πολύ σημαντική άνοδο των ποσοστών του Πανελλήνιου Ενωτικού Ψηφοδελτίου, που από 46% στις εκλογές του 2010, έφτασε στο 62%  το 2012.
 Ενώ αντίθετα η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση(Δ.Ε.Κ), από το 42% των εκλογών του 2010, έφτασε φέτος στο 25%. Το ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, διατήρησε τα ποσοστά του λαμβάνοντας 13%, έχοντας λάβει 12% στις εκλογές του 2010.
Όπως συμπεραίνει εύκολα κανείς, το εκλογικό σώμα, αποδοκίμασε το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Ενωτικής Κίνησης, το οποίο στις εκλογές του 2010, είχε μια ιδιότυπη δυναμική η οποία όμως είχε, ας μου επιτραπεί η έκφραση, «σχιζοειδές» υπόβαθρο.
 Συγκεκριμένα η Δ.Ε.Κ, τα χρόνια που πέρασαν, υποστήριζε ότι δεν χρειάζονται οι Περιφερειακοί Σύλλογοι Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, ούτε και η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και ήταν αναφανδόν υπέρ της κατάργησης των Υπηρεσιακών μας Συμβουλίων Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.
 Συμμετείχε όμως στη διαδικασία εκλογής αιρετών εκπροσώπων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια , δίνοντας μια σουρεαλιστική νότα στους χαλεπούς καιρούς μας.
Η Δ.Ε.Κ δηλαδή διεκδικούσε τη νομιμοποίησή της ζητώντας την έγκριση, από το εκλογικό σώμα, μέσω της  ψήφου, για να υπηρετήσει κάτι στο οποίο δεν πίστευε.
Όμως οι αιρετοί πρέπει να λογοδοτούν στις Γ.Σ. των Περιφερειακών μας Συλλόγων και στη Γ.Σ. της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και να δεσμεύονται από τις αποφάσεις τους. Πρέπει να συνεργάζονται με την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και να την ενημερώνουν για τα θέματα των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κι αυτό γιατί ο θεσμός του αιρετού, πρέπει να εκφράζει  τον κλάδο μας και τη δυναμική του όπως αυτή αναδεικνύεται μέσα από την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και τις Γενικές Συνελεύσεις των Περιφερειακών μας Συλλόγων.
Η δραστηριότητα του αιρετού δεν μπορεί να είναι  προσωποπαγής έκφραση και δεν αιωρείται στο κενό, αλλά έχει βάση την κοινή συνείδηση του οργανωμένου μας κλάδου.
 Πως λοιπόν οι συνάδελφοι της Δ.Ε.Κ θεώρησαν ότι μπορούσαν να είναι εκπρόσωποί μας χωρίς να πιστεύουν ή να παραδέχονται τις αντιλήψεις του κλάδου μας, που φορέας του είναι η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α;

Αγαπητοί συνάδελφοι,
 το παραπάνω  ερώτημα απαντήθηκε στις φετινές εκλογές, από τη μεγάλη πλειοψηφία του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

Αλλά, αγαπητοί φίλοι,
 τι πραγματικό νόημα έχουν όλα αυτά τη στιγμή που ο τυφώνας έχει έρθει καταπάνω μας και σαρώνει τα πάντα.

 Τι άλλο έχει σημασία πλην της αναγκαιότητας συσπείρωσής μας γύρω από το σημείο αναφοράς μας ως Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π. Τι το πιο σημαντικό από την υπεράσπιση του διακριτού μας ρόλου και συνακόλουθα  της ύπαρξής μας στον μεγάλο χώρο της εκπαίδευσης.

Ο κλάδος μας με τους αγώνες του, εξασφάλισε  τη νόμιμη και επίσημη συμμετοχή του στο γίγνεσθαι της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι απόψεις μας είναι έγκυρες και γίνονται σεβαστές από όλους, καιρός λοιπόν και για τους συναδέλφους  που έχουν ακόμα ενδοιασμούς να γυρίσουν εκεί που ανήκουν, εκεί που ανήκαν πάντα.


Βασίλης Βούγιας

Οι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης, μέσω ΕΣΠΑ ,απασχολούνται μόνο σ αυτήν.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
-----
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Μαρούσι,     13-11-2012            
Αρ.Πρωτ.:       141617/Γ6
Βαθμός Προτερ.

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ.:151 80  Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
email:t08deab@minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Ελ.Ζαχαράκη
Τηλέφωνο: 210 3442931
FAX: 2103442193      



ΘΕΜΑ: «Παροχή διευκρινίσεων»

     Κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθησαν στην υπηρεσία μας, σας διευκρινίζουμε ότι:

Η παράλληλη στήριξη είναι μία διακριτή δομή φοίτησης στην ΕΑΕ με σκοπό την εξειδικευμένη εκπαιδευτική υποστήριξη που καθορίζεται αποκλειστικά και μόνο από τη διεπιστημονική ομάδα του οικείου ΚΕΔΔΥ, όπως ορίζει ο νόμος 3699/2008 άρθρο 6 παρ.β.

Επίσης, οι αναπληρωτές της παράλληλης στήριξης τοποθετούνται και μισθοδοτούνται  σύμφωνα με τα ισχύοντα στα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Κατόπιν των ανωτέρω και σε συνδυασμό με την 126057/15-10-2012 εγκύκλιό μας, σας ενημερώνουμε ότι οι διατιθέμενοι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης μπορούν να απασχολούνται μόνο σε αυτήν και για κανένα άλλο λόγο.


                                      Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


             ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΛΙΤΣΑΣ                                                                                                        

Επιλογή με αναπλήρωση προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
-----
ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ  ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

-----
Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37
Τ.Κ.:151 80  Μαρούσι
Ιστοσελίδα: http://www.minedu.gov.gr
email:t08deab@minedu.gov.gr
Πληροφορίες: Ελ.Ζαχαράκη
Τηλέφωνο: 210 3442931
FAX: 2103442193      





Μαρούσι,      13-11-2012          
Αρ.Πρωτ.:     141618/Γ6
Βαθμός Προτερ.

ΠΡΟΣ:
-          Περιφερειακές Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
-          Σχολικούς Συμβούλους (μέσω Δ/νσεων Εκπ/σης)
-          Δ/νσεις Εκπ/σης (μέσω Περιφ/κών Δ/νσεων)
-          Σχολικές μονάδες (μέσω Δ/νσεων Εκπ/σης)












ΘΕΜΑ: «Επιλογή με αναπλήρωση προϊσταμένων ΚΕΔΔΥ»

     Κατόπιν ερωτημάτων που υποβλήθησαν στην υπηρεσία μας, σας διευκρινίζουμε ότι για όσους αναπληρωτές προϊσταμένους ΚΕΔΔΥ έληξε η διετής θητεία, επαναπροκηρύσσεται η θέση του αναπληρωτή προϊσταμένου από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης σύμφωνα με το άρθρο 12 παρ. 4 του Νόμου 3699/2010. Δικαίωμα συμμετοχής στην επιλογή έχουν εκπαιδευτικοί που διαθέτουν σπουδές στην ΕΑΕ ή μέλη του ΕΕΠ, οι οποίοι υπηρετούν οργανικά σε σχολικές μονάδες ή ΚΕΔΔΥ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης,  στην οποία υπάγεται το ΚΕΔΔΥ, με την προϋπόθεση να έχουν 3ετή προϋπηρεσία σε ΣΜΕΑΕ ή ΚΕΔΔΥ. Για τα υπόλοιπα ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 13, 19, 20 του Ν. 3848/2010.

                                               Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

                                                ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΛΙΤΣΑΣ
  

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Ενημέρωση για πρόγραμμα ΕΣΠΑ για Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π-Νομοθετική ρύθμιση για Σ.Δ.Ε.Υ και Ε.Δ.Ε.Α.Υ-Πόρισμα επιτροπής αξιολόγησης-Επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ-Μεταθέσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π-Συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών Ε.Α.Ε-Υ.Δ.Ε αναπληρωτών.



ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α)
Βερανζέρου 14, Αθήνα  www.poseepea.blogspot.gr/  poseepea@yahoo.gr



                                                                       Αθήνα 13/11/2012
                                                                       Α.Π: 168

       
                          Προς:                                -Μέλη Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π
                                                                   -Μ.Μ.Ε



Θέμα: « Ενημέρωση για πρόγραμμα ΕΣΠΑ για Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π-Νομοθετική ρύθμιση για Σ.Δ.Ε.Υ και Ε.Δ.Ε.Α.Υ-Πόρισμα επιτροπής αξιολόγησης-Επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ-Μεταθέσεις Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π-Συγχωνεύσεις και καταργήσεις δομών Ε.Α.Ε-Υ.Δ.Ε αναπληρωτών»


Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, Τρίτη 13/11/2012, ενημερωτικές συναντήσεις μελών του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α με τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κο Λολίτσα, τον σύμβουλο του Ειδικού Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α κο Αλεβίζο, με συμβούλους του Υπουργού ΠΑΙ.Θ.Π.Α και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου. Από πλευράς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α στις συναντήσεις αυτές παρέστησαν ο Πρόεδρος Β. Βούγιας, η Οργ. Γραμματέας Μ. Λεωτσάκου και ο αιρετός του Υ.Σ.Ε.Ε.Π Δ. Παπαευθυμίου.
 Υπήρξε δε ενημέρωση για τα εξής:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ ΓΙΑ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π

Μένουν κάποια τεχνικά ζητήματα να επιλυθούν και το πρόγραμμα θα προχωρήσει. Θα διατεθούν, περί τα τέλη Νοεμβρίου, 300 θέσεις για Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό(Ε.Β.Π) για παράλληλη στήριξη και 600 θέσεις για εκπαιδευτικούς. Ακολούθως θα διατεθούν θέσεις και για Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό(Ε.Ε.Π), όταν θα έχει ψηφισθεί στη Βουλή η ρύθμιση για την δυνατότητα απασχόλησης του Ε.Ε.Π και στη γενική εκπαίδευση.

ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ Σ.Δ.Ε.Υ-Ε.Δ.Ε.Α.Υ

Η νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει τα Σχολικά Δίκτυα Εκπαίδευσης και Υποστήριξης(Σ.Δ.Ε.Υ) και τις Ειδικές Διαγνωστικές Επιτροπές Αξιολόγησης και Υποστήριξης(Ε.Δ.Ε.Α.Υ), θα κατατεθεί με το πρώτο νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α που θα πάει στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες, μαζί με τη διάταξη που θα προβλέπει την απασχόληση του Ε.Ε.Π στη γενική εκπαίδευση, καθώς και με τη διάταξη που θα μειώνει το χρόνο παραμονής στην οργανική θέση στο ένα έτος, από τα δύο που ισχύουν σήμερα.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δόθηκε σήμερα, Τρίτη 13/11/2012, στη δημοσιότητα το πόρισμα της ομάδας εργασίας για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και θα τεθεί σε διαβούλευση έως την 20η Νοεμβρίου 2012. Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α θα μελετήσει το πόρισμα και θα πάρει θέση σύντομα.

ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΕ.Δ.Δ.Υ

Από τη Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής στάλθηκε εγκύκλιος στις Π.Δ.Ε, η οποία αναφέρει πως επί του παρόντος θα γίνει επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ με αναπλήρωση, όπου η θητεία των υπαρχόντων Προϊσταμένων έχει λήξει, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν.3848/2010. Ακολούθως, όταν θα ψηφισθεί σε επόμενο νομοσχέδιο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, που θα κατατεθεί τη Βουλή, νομοθετική ρύθμιση για τη σύνθεση του Υ.Σ.Ε.Ε.Π-για επιλογή Προϊσταμένων ΚΕ.Δ.Δ.Υ- και των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π, θα ξεκινήσει και η διαδικασία επιλογής Προϊσταμένων για όλα τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας.

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π ΓΙΑ ΤΟ 2013

Οι μεταθέσεις του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π θα διενεργηθούν μαζί με τις μεταθέσεις των υπολοίπων εκπαιδευτικών, κατά πάσα πιθανότητα τον μήνα Δεκέμβριο, μιας και αναμένουμε την ψήφιση της τροπολογίας που θα μειώνει το χρόνο παραμονής στην οργανική θέση στο ένα έτος, από τα δύο που ισχύουν σήμερα, ώστε οι μεταθέσεις να διενεργηθούν με το καινούργιο καθεστώς.
 Άμεσα θα ζητηθούν οργανικά κενά  εκπαιδευτικών και Ε.Ε.Π-Ε.Β.Π.
 Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως τα οργανικά κενά εκπαιδευτικών στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ της χώρας, μιας και δίδονται για πρώτη φορά, δεν θα ζητηθούν από τις Διευθύνσεις, αλλά θα καταχωρηθούν απευθείας από το Υπουργείο, βάσει της Υπουργικής Απόφασης Κατανομής.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 Προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση το Δεκέμβριο. Θα υπάρχουν δε, ρυθμίσεις  για την Ειδική Επαγγελματική Εκπαίδευση, τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ κ.λ.π.

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ ΜΟΝΑΔΩΝ  ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Μέχρι στιγμής δεν είναι στις προθέσεις του Υπουργείου συγχωνεύσεις σχολείων ειδικής αγωγής, παρά τις φήμες που έχουν αναστατώσει τον χώρο της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΕ.Δ.Δ.Υ

Σύμφωνα με επανειλημμένες δηλώσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α, η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής και τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ δεν θα καταργηθούν. Όμως ζητείται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α να καταργήσει το 50% των δομών του και έτσι το θέμα περιπλέκεται, όπως καθείς μπορεί να υποθέσει.

Υ.Δ.Ε ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ Ε.Ε.Π ΚΑΙ Ε.Β.Π Β ΦΑΣΗ

Οι Υ.Δ.Ε των αναπληρωτών Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π της Β Φάσης προσλήψεων, αύριο Τετάρτη 14/11/2012, θα είναι στον δημοσιονομικό έλεγχο και εντός δεκαημέρου θα έχουν αποσταλεί στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ώστε να μπορέσουν να πληρωθούν οι συνάδελφοι.
Όσον αφορά στη διευθέτηση της διαδικασίας πληρωμής των συναδέλφων αναπληρωτών της Α Φάσης, κάποιοι εξ αυτών δεν κατέστη εφικτό να λάβουν τον μισθό τους, καθόσον ναι μεν οι Υ.Δ.Ε έφτασαν στις Π.Δ.Ε, η γραφειοκρατία όμως υπερίσχυσε της αναγκαιότητας να πληρώνεται κανείς στην ώρα του και να ζει –όσο γίνεται στην παρούσα φάση-αξιοπρεπώς.
 Είναι τραγικό πάντως το γεγονός να εξασφαλίζονται τα χρήματα για την πληρωμή των αναπληρωτών από το υστέρημα του Ελληνικού λαού και να μην μπορεί να πατηθεί ένα κουμπί στον υπολογιστή ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία πληρωμής.

Κλείνοντας το παρόν ενημερωτικό σημείωμα πρέπει να επισημάνουμε,  πως αλλαγές προς όφελος των αποδεκτών των υπηρεσιών μας, δηλαδή τους μαθητές και τις οικογένειές τους, δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν όταν αυτές επιχειρούνται κάτω από την απειλή της σπάθης του Δαμοκλή.

 

Για το Δ.Σ


Ο Πρόεδρος                             Η Γ. Γραμματέας     
  

 

Βούγιας Βασίλης            Κατσούλη Παναγιώτα