Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Βγήκε η εγκύκλιος για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης. Ακολουθεί η εγκύκλιος για το Υ.Σ.Ε.Ε.Π και τα Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π

-7 Νοεμβρίου οι εκλογές
-Υποψηφιότητες μέχρι την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθεί η εγκύκλιος που αφορά στις εκλογές για την ανάδειξη αιρετών μελών του Υ.Σ.Ε.Ε.Π και των Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.

Δείτε την εγκύκλιο  για τις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια Α/θμιας & Β/Θμιας Εκπαίδευσης ΕΔΩ 

Ερώτηση στη Βουλή από την Ελένη Μακρή -Θεοδώρου για τη λειτουργία των ΚΕ.Δ.Δ.Υ και το Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π.

Η Βουλευτής της Ν.Δ Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, κατέθεσε στις 6/9/2012 στη Βουλή, ερώτηση πρός τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κο Αρβανιτόπουλο με θέμα: " Λειτουργία Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης  και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ)".
Δείτε την ερώτηση παρακάτω.


ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


                                                            ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ , ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Κ΄ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ


ΘΕΜΑ: “ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Κ΄ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ (ΚΕΔΔΥ).
             
Τα ΚΕΔΔΥ επιτελούν ένα σύνθετο έργο με στόχο την προαγωγή της ψυχοκοινωνικής υγείας των μαθητών, που αποτελεί τη βάση για την καλύτερη σχολική προσαρμογή και επίδοση.
           
 Οι περιφέρειες της χώρας είναι υποστελεχωμένες, όσον αφορά στο Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π), στο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (Ε.Β.Π) και τα ΚΕΔΔΥ λειτουργούν τα περισσότερα αποκλειστικά με αναπληρωτές, γεγονός που δυσχεραίνει τον προγραμματισμό του έργου τους.
            
 Στη Φθιώτιδα, στο ΚΕΔΔΥ και στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής κ΄ Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε) ο αριθμός των υπηρετούντων με οργανική θέση δεν επαρκεί αλλά και ο αριθμός των πιστώσεων που κάθε χρόνο διατίθενται για την πρόσληψη αναπληρωτών είναι δυσανάλογος με το μαθητικό πληθυσμό και τις πιστώσεις που διατίθενται σε άλλες περιφέρειες με μικρότερο μαθητικό πληθυσμό.
            ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:
1.    Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για την κάλυψη των κενών;
2.    Ποιες ενέργειες έχουν γίνει για τη δημιουργία ενιαίου πρωτοκόλλου αξιολόγησης των μαθητικών δυσκολιών αλλά και της λειτουργίας των ΚΕΔΔΥ;


Αθήνα  6-9-2012                            Η ερωτούσα Βουλευτής
                                                      Ελένη Μακρή-Θεοδώρου

Ε.Σχο.Ψ.Ε προς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α:"Η από 20.8.2012 επιστολή δεν αναφέρεται στην ομοσπονδία σας, δεν αφορούσε αυτήν ..."



 Λαμία 7/9/2012


Ε.Σχο.Ψ.Ε προς Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α:"Η από 20.8.2012 επιστολή δεν αναφέρεται στην ομοσπονδία σας, δεν αφορούσε αυτήν..."

Αγαπητοί συνάδελοι και συναδέλφισσες,

    λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολή της Ένωσης Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας(Ε.Σχο.Ψ.Ε), αυτή τη φορά υπογεγραμμένη, με σφραγίδα και αριθμό πρωτοκόλλου, η οποία αναφέρει πως η από 20.8.2012 επιστολή της με θέμα:"Τήρηση της νομιμότητας...." δεν αναφερόταν στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α και δεν αφορούσε αυτήν. Επίσης αναφέρει πως η επίμαχη επιστολή δεν ήταν ανώνυμη κι αυτό γιατί απεστάλη από το mail του ΜΕΛΟΥΣ της Ε.Σχο.Ψ.Ε Η.Βασιλειάδη, του οποίου το κινητό τηλέφωνο δημοσιοποιήθηκε για να εξυπηρετήσει ανάγκες  επικοινωνίας εκ μέρους της Ε.Σχο.Ψ.Ε. 
Βέβαια το κατά την Ε.Σχο.Ψ.Ε μέλος της Η.Βασιλειάδης, στην επιστολή που απέστειλε στην Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α, αναφέρει ρητώς πως δεν εκπροσωπεί την Ε.ΣχοΨ.Ε και δεν μπορεί να μιλήσει για λογαριασμό της και παρακαλεί την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α για οτιδήποτε σχετίζεται με την Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων να απευθύνεται σε αυτήν.(βλέπε:http://www.poseepea.blogspot.gr/2012/09/blog-post_8591.html)

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες

   η Ε.Σχο.Ψ.Ε το πρώτο που πρέπει να δρομολογήσει από δώ και πέρα είναι να αποφασίσει να πρωτοκολλεί, να υπογράφει και να σφραγίζει  όλα τα έγγραφα της, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη των όσων λέει. Επίσης καλό θα ήταν να ενημερώσει τον Η.Βασιλειάδη πως παρότι αυτός πιστεύει πως δεν εκπροσωπεί την Ε.Σχο.Ψ.Ε, η Ε.Σχο.Ψ.Ε τον θεωρεί εκπρόσωπό της.

Αρκετά όμως με αυτές τις θλιβερές αστειότητες. Αρκετά αναλωθήκαμε με καταστάσεις μη σοβαρές, αν και αυτό δεν έγινε με υπαιτιότητα δική μας. 

Η Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α σαφώς έχει πολύ πιό σοβαρά θέματα να ασχοληθεί αυτή την κρίσιμη, για όλους μας, περίοδο.  Ο δρόμος είναι ένας και είναι ο δρόμος της αναγκαιότητας συσπείρωσης όλου του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Ε.Ε.Π) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού(Ε.Β.Π), με στόχο την επιβίωση του κλάδου σ αυτήν την τραγική συγκυρία.

Διχαστικές και διασπαστικές προσπάθειες, από όπου κι αν προέρχονται, πρέπει να απομονώνονται και να περιθωριοποιούνται.

 Η ισχύς εν τη ενώσει.

Για την Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α
Ο Πρόεδρος
Βασίλης Βούγιας


Δείτε παρακάτω την επιστολή της Ε.Σχο.Ψ.Ε προς την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, η οποία κοινοποιήθηκε στον Υπουργό, Υφυπουργό, Ειδικό Γραμματέα Υπ.Παιδείας, στη Δνση Ειδικής Αγωγής και στους Περιφερειακούς Δντές Εκπαίδευσης της χώρας.





Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων Ελλάδας

            6/9/2012
Α.Π. 4/2012

Προς: Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Κοιν.
-Υπουργό Παιδείας Θ.Π.Α. κο Αρβανιτόπουλο
-Υφυπουργό Παιδείας Θ.Π.Α. κο Παπαθεοδώρου
-Ειδικό Γραμματέα Υπ. Παιδείας Θ.Π.Α. κο Γκλάβα
-Δνση Ειδικής Αγωγής
-Περιφερειακούς Δντές Εκπαίδευσης 

Θέμα: Επιστολή στην Ε.Σχο. Ψ.Ε. από Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α., Α.Π. 133/4-9-2012
Σχ.Επιστολή μας ημ. 20.8.2012 με θέμα: Τήρηση της νομιμότητας στην πρόσληψη Ψυχολόγων ΠΕ 23 και στην ψυχολογική υποστήριξη των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες

Η από 20.8.2012 επιστολή δεν αναφέρεται στην ομοσπονδία σας, δεν αφορούσε αυτήν και δεν εστάλη ούτε γενικά στα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η επιστολή επισημαίνει φαινόμενα προς αποφυγή στην τήρηση της νομιμότητας. Απεστάλη μόνο και αφορούσε τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις οποίες και απευθυνόταν και οι οποίες έχουν αρμοδιότητα στη τήρηση της νομιμότητας σε θέματα εκπαίδευσης στην περιοχή τους.
Η επιστολή δεν απεστάλη ανώνυμα. Όπως εσείς αναφέρετε, εστάλη από προσωπικό εμαιλ με ονοματεπώνυμο και κινητό τηλ για επικοινωνία, από μέλος μας που ανέλαβε εκ μέρους μας την αποστολή.
Για τα όσα κακώς αναφέρεστε εναντίον μας σας καλούμε όπως απόσχετε από παρόμοιες ενέργειες και επιφυλασσόμαστε για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων μας.

Για το Δ.Σ.
Η Πρόεδρος                                                        Η Γ. Γραμματέας


Μαρία Ιωαννίδου                                              Ελευθερία Βογιατζή

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε τα mail που στάλθηκαν από τον Η.Βασιλειάδη στους Περιφερειακούς Δντές Εκπ/σης, στον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας κ.λ.π

 Τα mail εστάλησαν στους Περιφερειακούς Δντές Εκπ/σης, με κοινοποίηση στον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας, από το iliasbasileiadis@yahoo.gr στις 21/8/2012, σε δύο μέρη. Υπογράφονται "Οι σχολικοί Ψυχολόγοι" και έχουν επισυναπτόμενα την επιστολή της ΕΣχοΨΕ με υπογραφή το κινητό τηλέφωνο του Η.Βασιλειάδη, τη Γνωμοδότηση 458/2011, την απάντηση της Δνσης Ειδικής Αγωγής στην επιστολή της Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α τη σχετική με τη Γνωμοδότηση 458/2011 και τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών Ειδίκευσης στη Σχολική Ψυχολογία.

 Δείτε παρακάτω το απεσταλθέν mail(Μέρος 1):

From: HLIAS BASILEIADIS [mailto:iliasbasileiadis@yahoo.gr]
Sent: Tuesday, August 21, 2012 7:15 PM
To: mail@attik.pde.sch.gr; mail@vaigaiou.pde.sch.gr; pdede@sch.gr; mail@ipeir.pde.sch.gr; mail@thess.pde.sch.gr; mail@ionion.pde.sch.gr; mail@kmaked.pde.sch.gr; mail@kritis.pde.sch.gr; mail@naigaiou.pde.sch.gr; mail@pdepelop.gr; mail@stellad.pde.sch.gr; mail@pelop.pde.sch.gr; pdeamthr@sch.gr; mail@dmaked.pde.sch.gr
Cc: papatheodorou@minedu.gov.gr; minister@minedu.gov.gr
Subject: Τήρηση της νομιμότητας στην πρόσληψη Ψυχολόγων ΠΕ 23- Μερος 1
 
Αξιότιμοι Κύριοι Διευθυντές Εκπαίδευσης,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ορισμένες αντιλήψεις και πρακτικές που διαπιστώνουμε ότι προωθούνται τελευταία, με αφορμή την γνωμοδότηση 458/2011 του ΝΣΚ και την Πρόσκληση υποψηφίων για πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών ΕΕΠ για το σχολικό έτος 2012-2013,  και αφορούν άμεσα σε θέματα της αρμοδιότητάς σας.
Επίσης σας στέλνουμε τις προτάσεις μας για να διασφαλιστεί η πιστή τήρηση της νομιμότητας σε όλες τις ενέργειες και τις αποφάσεις που αφορούν στο ψυχολόγο και τη ψυχολογική υποστήριξη στην περιοχή ευθύνης σας και για να περιοριστεί ο κίνδυνος να επηρεαστούν στελέχη των φορέων εκπαίδευσης,  όπως συνέβηκε στο παρελθόν σε ορισμένες περιοχές, από προσωπικές αντιλήψεις και σκοπιμότητες και πρακτικές που ορισμένοι προσπαθούν να προωθήσουν

Με εκτίμηση

                   Οι Σχολικοί Ψυχολόγοι
  Ακολουθεί Δεύτερο e meil με σχετικά συνημμένα αρχεία

" Δεν εκπροσωπώ την Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων(Ε.Σχο.Ψ.Ε)"


Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή που απέστειλε ο συνάδελφος Ηλίας Βασιλειάδης, από το προσωπικό του mail, στο mail της Ομοσπονδίας.
Σ.Σ: Από το mail του Ηλία Βασιλειάδη "έφυγε"  η συκοφαντική για την ΠΟΣΕΕΠΕΑ επιστολή της  ΕσχοΨΕ και το κινητό που "υπογράφει" την επιστολή του ανήκει. 
Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Για την ΠΟΣΕΕΠΕΑ
Βασίλης Βούγιας

 ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΗΛΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

''Κύριοι/κυρίες
Η από 20.8.2012 επιστολή στην αναφέρεστε αφορά την Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων, την οποία δεν εκπροσωπώ και για το λόγο αυτό δεν μπορώ να μιλήσω για λογαριασμό της.
Για οτιδήποτε σχετίζεται με την Ένωση Σχολικών Ψυχολόγων παρακαλώ όπως απευθύνεστε σε αυτήν.
Ηλίας Βασιλειάδης''