Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Ο Υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης διέκοψε, με απόφασή του, αποσπάσεις εκπαιδευτικών-συμβούλων της Άννας Διαμαντοπούλου.

  Ο Υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης υπέγραψε απόφαση με την οποία διακόπτονται οι αποσπάσεις πέντε εκπαιδευτικών-συμβούλων της πρώην Υπουργού Παιδείας Α.Διαμαντοπούλου.
Πρόκειται για τους:
 ΓΕΩΡΓΙΟ  ΣΤΑΘΙΑ, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 4.02
ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΤΣΑΡΟ, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 70
ΕΛΕΝΗ ΜΠΟΥΝΤΑ, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ70  
 ΝΙΚΟΛΑΟ ΜΠΑΛΛΙΝΗ, εκπαιδευτικό κλάδου TE 01.07 και
 ΠΑΝΤΕΛΗ ΜΠΕΡΣΙΜΗ, εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ 03 

Β.Β

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ο Ειδ. Γραμματέας Α/βθμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Μ. Κοντογιάννης στην Ημερίδα «ΔΕΠΥ και Εκπ/ση: Πέρα από την Υπερκινητικότητα», αναφέρθηκε και στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ

Ο Ειδικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Μιχάλης Κοντογιάννης, παρευρέθηκε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 στην Ημερίδα με τίτλο «ΔΕΠΥ και Εκπαίδευση: Πέρα από την Υπερκινητικότητα» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής – Υπερκινητικότητας (Δ.Ε.Π.Υ.), υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Ο Ειδικός Γραμματέας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ρόλο των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Τροπολογίες του Υπουργείου Παιδείας σε Ν/Σ του Υπ. Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας

Για μια ακόμη φορά τροπολογίες Υπουργείων κατατίθενται σε  νομοσχέδια με άσχετο περιεχόμενο, προκαλώντας απορίες για το άν μπορεί έτσι να λειτουργήσει με συνέπεια το Κοινοβούλιο.
Αυτή τη φορά κατατέθηκε για ψήφιση, τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με τίτλο " Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος - Νέα Εταιρική Μορφή - Σήματα - Μεσίτες Ακινήτων - Ρύθμιση θεμάτων Ναυτιλίας, Λιμένων και Αλιείας και άλλες διατάξεις".
Η τροπολογία, μεταξύ άλλων, αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, στο βαθμολόγιο των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, στα Πειραματικά Σχολεία, στις παραιτήσεις κ.λ.π.

Βασίλης Βούγιας