Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αποσπάσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για το διδακτικό έτος 2011-2012 και σε ΚΕ.Δ.Δ.Υ για το σχολικό έτος 2011-2012

30-9-2011: Επερώτηση στη Βουλή από τον Βουλευτή κο Άρη Σπηλιωτόπουλο με θέμα την κατάργηση των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.



ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ       

Σπηλιωτόπουλος Άρης
Βουλευτής Β Αθηνών  - Νέα Δημοκρατία



ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ



Θέμα: Κατάργηση των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης( ΚΕ.Δ.Δ.Υ)


          Όπως γνωρίζεται κ. Υπουργέ τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ αποτελούν υπηρεσία του ΥΠΔΒΜΘ και σκοπό έχουν, κατά τις διατάξεις του άρθρου 2 παρ.2 του ν.3699/2008, τη διαφοροδιάγνωση, τη διάγνωση, την αξιολόγηση και την αποτύπωση των ειδικών εκπαιδευτικών αναγκών μαθητών, καθώς και την εφαρμογή ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων, προγραμμάτων αποκατάστασης, πληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών, των γονέων και της κοινωνίας. Τα ΚΕ.Δ.Δ.Υ είναι η μόνη περιφερειακή υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας που αξιολογεί και  υποστηρίζει παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και παιδιά με αναπηρία και τις οικογένειές τους στη πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

 Είναι η μόνη δημόσια δωρεάν υπηρεσία και δεν υπάρχει άλλη δομή σε κανένα άλλο υπουργείο με συναφές αντικείμενο. Το προφίλ της συγκεκριμένης υπηρεσίας είναι αντίστοιχο με δομές σε άλλες χώρες της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Παρόλα αυτά όμως, στην παράγραφο 1, του άρθρου 22, του διαρρεύσαντος Προσχεδίου Νόμου για την Οργάνωση των Περιφερειακών Υπηρεσιών Διοίκησης της Εκπαίδευσης: «Πρώτα ο Μαθητής»-« Πρώτα η Σχολική Μονάδα» Νέα Διοίκηση για το Νέο Σχολείο, προβλέπεται η κατάργηση των Κέντρων Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης(ΚΕ.Δ.Δ.Υ).
Παράλληλα δημιουργείται Τμήμα Στήριξης Εκπαιδευτικού Έργου, το οποίο  θα ανήκει στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, του οποίου τμήματος, αντικείμενο θα είναι ένα τεράστιο εύρος θεμάτων, μεταξύ των οποίων και θέματα παροχής υπηρεσιών διάγνωσης και υποστήριξης μαθητών με ή χωρίς αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυνατότητες, καθώς και υπηρεσίες ψυχολογικής και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και ένταξης των μαθητών. Μέχρι να γίνουν όλα αυτά δε, οι υπηρεσίες, οι αρμοδιότητες, τα καθήκοντα, οι θέσεις και το προσωπικό των ΚΕ.Δ.Δ.Υ, που καταργούνται, μεταφέρονται, πάντα σύμφωνα με το προσχέδιο, αυτοδικαίως στο οικείο αυτοτελές Γραφείο Στήριξης Εκπαιδευτικού Έργου της οικείας Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης.

Χιλιάδες όμως μαθητές σε όλη την Ελλάδα αξιολογήθηκαν από τις διεπιστημονικές ομάδες των ΚΕΔΔΥ, τοποθετήθηκαν σε κατάλληλες σχολικές δομές, εκπαιδευτικοί συνεργάστηκαν με τα ΚΕΔΔΥ και υποστηρίχθηκαν στο έργο τους, γονείς στηρίχθηκαν για να βοηθήσουν τα παιδιά τους.

Παράλληλα τα ΚΕΔΔΥ σήμερα υποστηρίζουν τους μαθητές με το να εκδίδουν λεπτομερείς και σαφείς γνωματεύσεις, ώστε εκπαιδευτικοί και γονείς να γνωρίζουν τι συμβαίνει στο παιδί τους και τι πρέπει να κάνουν. Υποστηρίζουν την ενσωμάτωσή τους και την εκπαίδευσή τους δίνοντας συγκεκριμένες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις και οδηγίες. Προτείνουν την καταλληλότερη για τις ανάγκες τους εκπαιδευτική δομή,  και τα κατάλληλα τεχνολογικά βοηθήματα, παρέχοντας την απαραίτητη πληροφόρηση και συμβουλευτική στους ίδιους τους μαθητές και τους γονείς τους. Προτείνουν εξειδικευμένο τεχνολογικό εξοπλισμό για παιδιά με αναπηρία τύφλωση, κινητικά, κώφωση. Προβαίνουν σε εργονομικές διευθετήσεις. Υλοποιούν επιστημονικές και ενημερωτικές ημερίδες και λειτουργούν ομάδες γονέων και παιδιών.

Από την άλλη, το Εκπαιδευτικό, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και Διοικητικό Προσωπικό των ΚΕΔΔΥ είναι υψηλών προσόντων, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές σε εξειδικευμένους τομείς σχετικούς με την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. και των παιδιών με αναπηρία, κατέχει δε οργανικές θέσεις στον εν λόγω θεσμό.

Πρέπει λοιπόν  με κάθε τρόπο να διασφαλισθεί το Συνταγματικό δικαίωμα των μαθητών με  αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και δυνατότητες να έχουν ίσες ευκαιρίες στην Εκπαίδευση.


Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός:

1.    Τι θα γίνει με τους χιλιάδες μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των οποίων οι αιτήσεις διάγνωσης και αξιολόγησης εκκρεμούν στα ΚΕ.Δ.Δ.Υ της χώρας και με ποιόν τρόπο θα διασφαλισθεί η συνέχεια του προγραμματισμού δράσεων των ΚΕΔΔΥ, τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα των φακέλων των αξιολογηθέντων μαθητών και η διεπιστημονικότητα των ΚΕΔΔΥ;

2.    Με ποιόν τρόπο θα διασφαλισθούν οι οργανικές θέσεις των εργαζομένων επιστημόνων των ΚΕΔΔΥ και για ποιο λόγο δεν μεταφέρεται αυτούσια η υφιστάμενη δομή στην όποια Διεύθυνση, ώστε να αποφευχθούν οι κλυδωνισμοί στο τόσο ευαίσθητο σύστημα της Ειδικής Αγωγής;



Αθήνα 30-9-2011

Ο Ερωτών Βουλευτής
Σπηλιωτόπουλος Άρης



Εργαζόμενοι σε ΚΕΔΔΥ Αττικής και Περιφέρειας: " ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΚΕΔΔΥ και ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 8.10.2011"


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΣΕ ΚΕΔΔΥ και ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ, ΣΑΒΒΑΤΟ 8.10.2011

Αγαπητοί συνάδελφοι, εκπαιδευτικοί, ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό και διοικητικοί,
                μετά από αρκετές ζυμώσεις (ανταλλαγή e-mail, τηλ. επικοινωνίες) αναδείχθηκε έντονα η ανάγκη από συναδέλφους πολλών ΚΕΔΔΥ για μια δια ζώσης συνάντηση. Ο Σύλλογος Ε.Ε.Π. Αττικής και η ΠΟΣΕΕΠΕΑ εξασφάλισαν αίθουσα για την πραγματοποίησή της στο Φάρο Τυφλών, το Σάββατο 8.10.2011, 9:30π.μ, Αθηνάς 17 και Δοϊράνης στην Καλλιθέα (κοντά στη  Λ. Συγγρού, ύψος πολυκαταστήματος SATURN).
                Συνάδελφοι, είναι ζωτικής σημασίας να ανταλλάξουμε πληροφορίες και να συντονιστούμε για τις περαιτέρω κινήσεις μας. Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη αρκεί να αναλογιστούμε ότι ο χώρος μας βρίσκεται αντιμέτωπος με το φάσμα της εξαφάνισής του από τη Δημόσια Διοίκηση και με όσα αυτό συνεπάγεται.
                Η ειλημμένη απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΔΒΜΘ για την κατάργηση των ΚΕΔΔΥ, την υποβάθμιση της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και η επισφαλής προοπτική για τα ΣΜΕΑΕ, δεν αφήνει περιθώρια για ολιγωρία και οποιασδήποτε μορφής καθυστέρηση.
Το προσχέδιο νόμου για τη διοικητική αναδιάρθρωση του ΥΠΔΒΜΘ, όχι μόνο απειλεί το δικαίωμά μας στην εργασία, αλλά επιπλέον μας εξευτελίζει, απαξιώνοντας τη δουλειά μας, την προσφορά μας και την επιστημονικότητά μας.
                 
                Υ.Γ. Αντίστοιχη συνάντηση θα διοργανωθεί και στη Θεσσαλονίκη για τους συναδέλφους της Β. Ελλάδας. Οι επιτροπές που θα αναδειχθούν από τις συναντήσεις αυτές θα αναλάβουν και την αλληλοενημέρωση και το συντονισμό των ενεργειών.  
                                                                                               
                 ΟΧΙ στην κατάργηση των ΚΕΔΔΥ,
ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης
                       


Εργαζόμενοι σε ΚΕΔΔΥ Αττικής και Περιφέρειας

Σ.Σ: Πώς μπορείτε να φτασετε στον Φάρο Tυφλών. Δείτε από εδώ: http://www.fte.org.gr/html/instr.htm

Υπεγράφη η Απόφαση Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π από την Υπουργό Παιδείας. Αναμένεται τώρα η ανάρτησή της στο "Διαύγεια".

Η Υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου υπέγραψε την Απόφαση Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π για το 2011-12, χθές το βράδυ και αναμένεται εντός της ημέρας, η Απόφαση να λάβει ΑΔΑ (πρόγραμμα Διαύγεια), ώστε να αρχίσει η ισχύς της.

Βασίλης Βούγιας

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Τι απάντησε η Υφυπουργός κα Χριστοφιλοπούλου, στις 18-7-2011, στην Ερώτηση της Βουλευτού κας Βόζεμπεργκ, περί χρηματοδότησης των ΚΕ.Δ.Δ.Υ.

Δείτε την απάντηση από εδώ:http://www.seepeaa.gr/displayITM1.asp?ITMID=979

Υπογράφεται έως αύριο Παρασκευή 30/9/2011, η Απόφαση των Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, από την Υπουργό ΥΠΔΒΜΘ.

Η Απόφαση των Αποσπάσεων του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π γαι το 2011-12, θα υπογραφεί από την Υπουργό ΥΠΔΒΜΘ κα Διαμαντοπούλου, έως αύριο Παρασκευή 30/9/2011, όπως μας διαβεβαίωσαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου.

Βασίλης Βούγιας-Πρόεδρος Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α
Δημήτρης Παπαευθυμίου-Αιρετός Υ.Σ.Ε.Ε.Π

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Π.Δ.Ε. ΑΤΤΙΚΗΣ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ - ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2011-12

Δείτε τις τοποθετήσεις από εδώ: http://attik.pde.sch.gr/pages/diafora.htm

Γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ περί άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, υπαλλήλου ειδικότητας Ψυχολόγου, σε ερώτημα της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας.

 Δείτε τη Γνωμοδότηση 391/2010 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σε ερώτημα Δ/νσης Οικονομικού και Διοικητικής Υποστήριξης, Τμήματος Διοικητικού, Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, περί άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή, από υπάλληλο της Υπηρεσίας ειδικότητας Ψυχολόγου. Σύμφωνα με την Γνωμοδότηση, η χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου παροχής υπηρεσιών Ψυχολόγου σε ιδιωτικό γραφείο που θα διατηρεί εκτός ωραρίου της υπηρεσίας,δεν εμπίπτει στην απαγόρευση της διάταξης του άρθρου 31 παρ. 3 του ν.3528/2007 περί άσκησης εμπορίας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση...
Ολόκληρη τη Γνωμοδότηση μπορείτε να τη δείτε από εδώ:

http://et.diavgeia.gov.gr/f/nsk/ada/4%CE%911%CE%91%CE%9F%CE%A1%CE%A1%CE%95-6

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστημονικό Προσωπικό ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Λάρισας: Διαμαρτυρία για τη μεταστέγαση του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Λάρισας



Επιστημονικό Προσωπικό                                                        Λάρισα, 23/09/2011         
ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Λάρισας
Κέντρου Διαφοροδιάγνωσης
Διάγνωσης και Υποστήριξης

                                                           
                                                                                Προς
                                                                        Περιφερειακή Δ/νση Εκ/σης Θεσσαλίας

                                                                                    ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
                                                                        ΠΡΟΣ

                                                                                    -Υπουργείο Παιδείας
                                                                                    -Δ/νση Ειδικής Αγωγής
                                                                                    -κ.Περιφερειάρχη Θεσσαλίας
                                                                                    -κ.Δήμαρχο Λάρισας
                                                                                    -Δ/νση Α’/μιας και Β’/μιας
                                                                                        Λάρισας                                                                                                        
                                                                                    -Ε.Λ.Μ.Ε Λάρισας
                                                                                    -Σύλλογο Εκ/κων Α’/μιας Εκ/σης
                                                                                                   Λάρισας                                                                          
                                                                                    -Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.
                                                                                    -Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.Θ.
                                                                                    -ΟΛΜΕ και ΔΟΕ
                                                                         
Διαμαρτυρία.

            Στις 22/09/2011 στάλθηκε στην υπηρεσία μας έγγραφο από την Περ/κή Δ/νση Εκ/σης Θεσσαλίας  με θέμα: « Μεταστέγαση του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Λάρισας ». Στο έγγραφο αναφέρεται ότι η μεταστέγαση θα γίνει  στο πλαίσιο των αλλαγών στη δομή των υπηρεσιών και του περιορισμού των δαπανών. Επίσης ότι η στέγαση θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 15/10/2011, σε ελεύθερο χώρο του Δημοτικού σχολείου Κουλουρίου (το οποίο συγχωνεύθηκε με άλλο σχολείο) και ότι η καταληκτική ημερομηνία λύσης μισθωτηρίου συμβολαίου επί της οδού Καστορίας 2α , όπου βρίσκεται το ΚΕΔΔΥ είναι η 31/10/2011.
            Η παραπάνω απόφαση όμως αντίκειται στο αρθ.12, παρ.1 του Ν.3699/2008, σύμφωνα με το οποίο: « στις έδρες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Νομαρχιακών Διαμερισμάτων ιδρύονται ΚΕ.Δ.Δ.Υ…». Επίσης με την υπ’αριθμ. 142845/Γ6/ 16-12-2003 απόφαση ( ΦΕΚ 1891 ΤΒ’/19-12-03), οι απαιτούμενοι χώροι για τη στέγαση του ΚΔΑΥ ( ΚΕΔΔΥ) Λάρισας σύμφωνα πάντα με το κτιριολογικό πρόγραμμα των υπηρεσιών του ΥΠΕΠΘ ανέρχεται στα 475 τ.μ., ενώ με νεότερο έγγραφο αυξάνονται σε 551τ.μ ( αριθμ πρωτ. 40073/ΣΤ 1/ 1-4-2008 της ΔΙ.Π.Ε.Ε. τμήμα Α’ του ΥΠΕΠΘ).
            Μετά την επίσκεψη που κάναμε στο χώρο του πρώην Δημοτικού σχολείου Κουλουρίου και  προς ενημέρωση όλων, ο διαθέσιμος χώρος αποτελείται από 2 αίθουσες που δεν ξεπερνούν συνολικά τα 35 τ.μ. στα οποία δεν χωρούν ούτε καν τα αρχεία της υπηρεσίας μας. Επίσης  υπάρχουν  δύο εξωτερικές τουαλέτες, οι οποίες δεν εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες, στην άκρη του αύλειου  χώρου. Στο ίδιο κτίριο, στεγάζεται το Νηπιαγωγείο Κουλουρίου. Επισημαίνεται ότι το ΚΕ.Δ.Δ.Υ  σήμερα λειτουργεί σε 15 γραφεία και μόνο ο χώρος υποδοχής ξεπερνά τα 35 τ.μ.. Επίσης δεν υπάρχει αστική συγκοινωνία για τα 15 χλμ. που απέχει το Κουλούρι από το κέντρο της Λάρισας. Η πιο κοντινή  στάση της υπεραστικής συγκοινωνίας βρίσκεται 2 χλμ. από το κτίριο σε ακατοίκητη, αγροτική περιοχή με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η προσέλευση στην υπηρεσία, γονέων, μαθητών  με ειδικές ανάγκες και προσωπικού.
              Να σημειωθεί ότι το ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Λάρισας είναι από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της χώρας με όλες τις ειδικότητες, εκπαιδευτικών (δασκάλων, καθηγητών) και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (παιδοψυχίατρου, φυσιοθεραπευτή, λογοπεδικού, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών) και συνδράμει όλα τα άλλα ΚΕ.Δ.Δ.Υ. της Θεσσαλίας. Τα περιστατικά που ανέλαβε από το 2003 μέχρι το 2011 ξεπερνούν τα 2359 και επαναξιολόγησε τουλάχιστον άλλα 680 περιστατικά δηλαδή εξυπηρετήθηκαν πάνω από 3000 περιπτώσεις χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές η ενημέρωση, η συμβουλευτική και η παρέμβαση που δέχτηκαν μαθητές, εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων στο χώρο του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. και στα σχολεία.
            Εν κατακλείδι ζητούμε από την προϊσταμένη αρχή που αποφάσισε την  μεταστέγαση μας, να μας γνωστοποιήσει εάν υπάρχουν οι προϋποθέσεις (με βάσει τους ανωτέρω νόμους και υπουργικές , αποφάσεις), να λειτουργήσει εποικοδομητικά η υπηρεσία μας στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου Κουλουρίου. Στο βαθμό που δεν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις, επιφυλασσόμαστε και δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποβαθμίσουμε ή να καταργήσουμε το ρόλο και τη λειτουργία που τόσα χρόνια επιτελούμε ως υπηρεσία. Επίσης ζητούμε την εξάντληση των προσπαθειών της για την εξεύρεση καταλληλότερου χώρου  ούτως ώστε να λειτουργήσει ομαλά η υπηρεσία μας προς όφελος των πολιτών.
            Εναλλακτικές λύσεις που προτείνουμε για την μεταστέγαση είναι:

Το νέο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης επί της οδού  28ης Οκτωβρίου και Κούμα.
Το πρώην Στρατολογικό Γραφείο Λάρισας επί της Μ. Αλεξάνδρου και Πατρόκλου.
6ο και 29ο  Δημοτικό Σχολείο (όπου στεγαζόταν το 5ο Δημοτικό).
Πρώην Στρατιωτικό Πρατήριο Λάρισας επί της Παναγούλη-Παπακυριαζή και 28ης Οκτωβρίου.
Υπηρεσία Εγγείων Βελτιώσεων  επί της  οδού Θεοφράστου  ( κάθετος λ. Φαρσάλων)
Αποθήκες Υπουργείου Γεωργίας επί της  οδού Θεοφράστου  ( κάθετος λ. Φαρσάλων)
15ο  Γυμνάσιο Λάρισας επί της οδού Γαζή ( επίκειται μετακόμιση σε ανεγειρόμενο κτίριο)
42ο Δημοτικό Λάρισας στη συνοικία Ν. Πολιτεία (επίκειται μετακόμιση σε ανεγειρόμενο κτίριο).
Αβερώφειος Γεωργική Σχολή Λάρισας.

                                                                                    Με εκτίμηση
                                                                        Το Επιστημονικό Προσωπικό
                                                                             του ΚΕ.Δ.Δ.Υ. Λάρισας .
                                                                         Ζαγοριανός Κων/νος
                                                                         Τσιακλάγκανος Δημήτριος
                                                                         Κουδουνάρη Χρυσταλλένη
                                                                            Γκαργκά Άννα
                                                                            Στεργιάκα Ζωή
                                                                            Προβίδα Όλγα
                                                                            Γεωργούδη Άννα
                                                                            Καρμπά Χρυσούλα
                                                                            Καραμούστου Μαρία
                                                                            Κοκκάρης Παναγιώτης
                                                                            Μάρκου Σπυρίδων
                                                                            Παπαγεωργίου Ευθαλία
                                                                            Λαζαρίδης Δημήτριος
                                                                            Πανοπούλου Μαρία
                                                                            Πασχάλη Χριστίνα
                                                                                                           
                                                                           
                                                                                



Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ για το σχολικό έτος 2011-2012. Από τον Αιρετό του ΥΣΕΕΠ Παπαευθυμίου Δημήτρη


ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ για το σχολικό έτος 2011-2012
Από τον Αιρετό του ΥΣΕΕΠ Παπαευθυμίου Δημήτρη

            Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/9/2011 συνεδρίαση του ΥΣΕΕΠ με κύριο θέμα τις αποσπάσεις του ΕΕΠ και του ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.
            Το σύνολο των αιτήσεων ήταν 130 και ανακάλεσαν τις αιτήσεις τους 5 συνάδελφοι. Από το σύνολο των αιτήσεων ικανοποιήθηκαν οι 121 αιτήσεις.
            Στο θετικό αυτό αποτέλεσμα συνέβαλαν όλα τα μέλη του συμβουλίου καθώς και ο Δ/ντής της Εδικής Αγωγής και εισηγητής του συμβουλίου κος Αλεβίζος Γιώργος, αναγνωρίζοντας τόσο τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων, όσο και την κάλυψη ουσιαστικών αναγκών της εκπαίδευσης των παιδιών με αναπηρία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες, καθώς και τις ανάγκες στελέχωσης των  ΚΕΔΔΥ. Η απόφαση ολοκληρώθηκε στις 20 /09 και προωθήθηκε στην πολιτική ηγεσία για τις απαραίτητες υπογραφές. Οι συνάδελφοι θα πρέπει να περιμένουν την υπογραφή των αποσπάσεων από την Υπουργό για να μπορέσουν να μετακινηθούν.
            Οι αποσπάσεις ανά κλάδο έχουν ως εξής:
  Δείτε τον πίνακα αποσπάσεων από εδώ:
http://www.seepeaa.gr/LH2Uploads/ItemsContent/971/APOSPASEIS_EEP-EBP_2011-2012.pdf