Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Παρέμβαση ΒΟΥΓΙΑ ΒΑΣΙΛΗ (Προέδρου Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) σχετικά με τις εκλογές Π.Υ.Σ.Ε.Ε.Π και Υ.Σ.Ε.Ε.Π. ΤΗς 3ης Νοεμβρίου 2010.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΓΙΑ ΒΑΣΙΛΗ( ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Υ.Σ.Ε.Ε.Π-Π.Υ.Σ.Ε.Π

Λαμία 29/10/2010

Σχετικά με τις εκλογές της Τετάρτης 3/11/2010 για το ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ της χώρας θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:
1ον._Όπως έντονα διαφαίνεται οι κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις στη χώρα και κατ΄επέκταση στην εκπαίδευση θα είναι ραγδαίες, απρόβλεπτες και ταχέως επιδεινούμενες. Το ελάχιστο που μπορούν να κάνουν τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας μπροστά σε αυτή τη λαίλαπα που έρχεται, είναι η εγκαθίδρυση της ενότητας και η γενική συστράτευση, με άξονες τη συναντίληψη, τη συναπόφαση και τη μαζική συμμετοχή σε κάθε διεκδίκηση.
2ον._Το ΕΕΠκαι ΕΒΠ όμως, αν και αναπόσπαστο μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας έχει ένα επιπλέον μειονέκτημα, όσον αφορά στα θέματα που παραμένουν ανοικτά και τα οποία έχουν να κάνουν με την αναγκαιότητα της πλήρους ενσωμάτωσης του στην εκπαιδευτική κοινότητα και την ανάγκη ύπαρξης ισότητας και ισονομίας στους εργασιακούς χώρους στους οποίους ασκεί το λειτούργημά του.
3ον._Το ‘’όχημα ‘’ κάθε συνδικαλιστικής διεκδίκησης του ΕΕΠ και ΕΒΠ είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α), η οποία όμως, σ αυτήν την προεκλογική περίοδο, προσβάλλεται βάναυσα από ορισμένους υποψηφίους του συνδυασμού “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ”, οι οποίοι έχουν σαν μοναδικό στόχο, μέσα από τη διάσπαση και το διχασμό, να απαξιώσουν την ύπαρξη των συνδικαλιστικών μας οργάνων, Ομοσπονδία, Περιφερειακούς Συλλόγους, ΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ, με σκοπό την κατάργησή τους και κατ επέκταση την κατάργηση της αυτόνομης συνδικαλιστικής μας φωνής. Παρ όλα αυτά βέβαια διεκδικούν θέσεις στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των οποίων ζητούν την κατάργηση!
4ον._Οι αιρετοί είναι εκεί, στο ΥΣΕΕΠ και στα ΠΥΣΕΕΠ, για να διασφαλίζουν τη νομιμότητα και να υποστηρίζουν τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων ΕΕΠ και ΕΒΠ και όχι να κάνουν την προσωπική τους πολιτική, με μοναδικό γνώμονα την επανεκλογή τους, μεταχειριζόμενοι μεθόδους « Μαυρογιαλούρου », αναπτύσσοντας ένα δίκτυο πελατειακών σχέσεων, παίζοντας το ρόλο του «πατερούλη» του Ε.Β.Π και
5ον._ Είναι ευθύνη όλων των συναδέλφων Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π, να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν το Ενιαίο, και χωρίς πάτρωνες, καθοδηγητές και κομματικές ταμπέλες ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και τους υποψηφίους του, που χρόνια τώρα αγωνίζονται, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, για το μέλλον και το όραμα του Ε.Ε.Π και Ε.Β.Π στο χώρο της Εκπαίδευσης.
Με τιμή
Βούγιας Βασίλης
Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων
Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής(Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)